אשמח לעזרה

yopeeee

New member
אשמח לעזרה

הי, יש ברשותי מחשב נייד שבעקבות נפילה פיזית לא מזהה לי את כונן התקליטורים שבו (למרות שאגב הוא כן פותח וסוגר אותו וכן מראה סימני טעינה). בכל אופן, ברשותי גם צורב DVD חיצני בעל חיבור USB. אני מעוניין לפרמט את המחשב אך משום מה המחשב ממאן לזהות לי תחילה את הכונן החיצוני ומתעקש להודיע לי שחלק מהחומרה שלי לא נמצאת במקומה (אני מניח שהוא מתכוון לכונן תקליטורים) למרות שביטלתי בביוס את טעינת כונן התקליטורים ושמתי כמס' 1 טעינת USB. למישהו יש פיתרון? תודה מראש.

bar666xp

New member
בשלב ראשון נסה להוציא את הכונן CD/DVD

בהנחה שהוא נישלף ולא קבוע בנייד.. על הדרך בדוק אם יש לא פגיעה פיזית במחברים ו/או בעין וכדומה... אם לא ניראה לעין נסה להחזירו הוא עשוי ביכלל להיות תקין לגמרי ופשוט המגע לא טוב לאחר הנפילה... הוצאתו והחזרתו עשויה לסדר זאת. לגבי הפעלת המחשב דרך USB זה מיועד לDOK בעיקרון ולכן לא תמיד יאפשר הפעלת HDD חיצוני ו/או CD/DVD חיצוני כעמצאי תיחול... אגב לרוב לא... ולפעמים אפילו לא לכונן FLOPPY חיצוני. מה כן אפשרי... להפעיל איזה גירסת איתחול FREEDOS או מק OS דרך DOK ואז הוא עשוי לזהות את הCD/DVD החיצוני בעזרת MSDEX וכדומה כלומר לחזור ליסודות הDOS משם להפעיל את הSETUP/INSTALL של המערכת הפעלה.. אגב זה גם עשוי להיות בעיה לכן אישית אני ממליץ לבדוק אם הCD/DVD מזוהה להעתיק את הCD התקנה לדיסק הקשיח לאחר ביצוע פורמט ולהפעיל את ההתקנה מהדיסק הקשיח.

yopeeee

New member
ראשית כל, תודה על התשובה המפורטת

שנית, הוצאתי והחזרתי את הCD כבר מספר פעמים וכמו שכתבתי בהודעה הראשונה זה כן מתחבר, הויי אומר מדליק את נורת הבקרה של הCD ומשמיע קול טעינה קל. האמת שלא הבנתי כלום בנוגע לעניין של הDOK. יש לך אולי איזה מדריך מפורט? שנית, אין לי בעיה להעתיק את הCD של XP באמצעות הXP דרך ההתקן הנייד השאלה היא איך מפרמטים את המחשב בצורה הזו? ושוב, תודה :)

bar666xp

New member
אההה עם כאילו דברים שניכנסים לDOK {ראה קישור}

קישור... DOK למקרה שזה לא ברור = DISK ON KEY.

yopeeee

New member
פתאום, כשאתה מסביר מה הפירוש של DOK

הכל יותר מובן. שוב תודה. ביום ראשון אני אגיע הביתה ואנסה את העצה שלך. :)

למעלה