אשמח לעזרה, שאלות של מתחילים :)

Nusha555

New member
אשמח לעזרה, שאלות של מתחילים :)

שלום לכולם :)
אני ממש אשמח לעזרה.. יש לי בן זוג איטלקי (לא יהודי) כבר שנה ואנחנו רוצים לחיות בארץ. מאיפה מתחילים על מנת שיקבל אשרת עבודה. באתר של משרד הפנים לא מצאתי מידע על בן זוג (אנחנו לא נשואים, כנראה שנתחתן בשנה הבאה, עד אז צריך לעבוד :)) אלה רק על זוגות נשואים. הבנתי שיש רשימה ארוכה של מסמכים שצריך להציג, לא מצאתי את הרשימה הזו. באתר של משרד הפנים אפשר רק לקבוע תור. נראה לי מוזר לקבוע תור מבלי לדעת מה בדיוק צריך להכין בשביל התור. מישהו יודע אילו מסמכים בדיוק צריך?
שאלה נוספת- האם מישהו ממליץ לעשות את כל זה דרך עורך דין? כמה בערך זה יכול לעלות?
כל הכוונה תתקבל בברכה
נעמה

randyloo

New member
כאן בפורום - תחת כלים ומידע

ושם תחת שאלות נפוצות. אנחנו כאן לשאלות אם תתעוררנה לאחר שתלמדי את החומר

מומלץ לא לקחת עורך דין.

Nusha555

New member
לצערי הלינקים שם לא נפתחים

תודה על התשובה המהירה :)
הלינקים בפורום (בכלים ומידע- שאלות נפוצות) לא עובדים, לכן שאלתי פה. הם גם ללא תאריך והבנתי שהם (משרד הפנים) משנה את רשימת המסמכים כל כמה זמן (ככה, שיהיה לכולם יותר מאתגר) אז לא ידעתי אם הם מעודכנים (שהיה רלוונטי אם הלינקים היו עובדים :)
באופן ספציפי- שאלות נפוצות- בן זוג זר- מאיפה מתחילים- הלינקים שבתשובה

randyloo

New member
אבדוק

אני אבדוק את נושא הלינקים. בינתיים, חפשי בגוגל "נוהל טיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני אותו המין" זה הנוהל של בני זוג לא נשואים. בסה"כ הנוהל די ברור ולבני זוג מהאיחוד האירופי מתייחסים בצורה סבירה. סניף משרד הפנים בתל אביב בעייתי בגלל עומסים כבדים אבל כל השאר סבירים.

תיכנסי לאתר רשות ההגירה

וחפשי נוהל ידועים בציבור. יש טפסי בקשה. בעיקרון רצוי תמיד להעזר בעו"ד. יש הרבה מאוד מקרים בהם נדחות בקשות ואז בוודאי רצוי להיות מיוצגים. אני חייב לציין "שסיפורי ההצלחה" שמובאים כאן על ידי גולשים אנונימיים, לא עולים בקנה אחד עם המציאות בשטח.

אנחנו גולשים אנונימיים

אבל הצלחנו ללא שום עזרה של עורך דין
ויתרה מכך,בהתחלה גם אני חשבתי שזה ממש מפחיד והבאתי עורך דין,הפקידה אמרה לי,אתה ממש לא צריך עורך דין,חבל על הכסף,בסך הכל צריכים להיות מסודרים.
למדתי המון מהפורום ונעזרתי בו וברוך השם 4 שנים הכל בסדר,דופק כמו שעון

randyloo

New member
עורך דין פנדריך

כדי שלא תתלונן שוב להנהלה של תפוז שאני מוציא דיבה אני מבקש ממך שתביא תימוכין למה שאתה אומר. אני לא מכיר מקרה אחד שנדחה כאשר אנשים פעלו על פי ההנחיות ושמעתי כבר על מאות מקרים. אתה ישות מסחרית ואנחנו אנשים פרטיים שעוזרים אחד לשני שלא על מנת להרוויח כסף. אני כן מכיר אנשים שנעזרו בעורך דין והסתבכו (ועוד שילמו על כך). הנוהל שהפניתי את הקוראת אליו לא נקרא נוהל ידועים בציבור, מוטב לדייק על מנת לא להטעות אנשים.

מי שמטעה זה אתה

אתה אומר כאן הרבה דברים לא נכונים, ונכנס לתחומים שאין לך מושג. אבל אני שותק כי זה לא עניני. אני מצפה ממך להתנהגות דומה, וכבר ראית שהנהלת הפורום לא מקבלת את התנהלותך.

אני לא חייב להביא לך "תימוכין" ("סימוכין", בעברית נכונה). זכותי להביע את דעתי ומי שלא רוצה שלא ישתכנע.

אנשים נדחים על ידי רשות ההגירה בצורה סיטונית. אולי אתה עובד אצלם, כי ההגנה שלך עליהם לא הגיונית.

אין לי כוונה להתנצח אתך. אני מפרסם עצמי בפורום בצורה אתית לפי הכללים. אני עונה לענין ומי שמתרשם מאיכות התשובות שלי מוזמן לשכור את שרותיי. מי שלא-לא.

eladpesoa

New member
ממש כל הכבוד לך

שאתה מפרסם בצורה אתית על פי הכללים. ובצורה אתית מתנפל על כל בן אדם מבובלבל לחוץ וקצת אבוד, בטענה שתמיד מומלץ להיעזר בעורך דין, ועוד לטעון ש"גולשים אנונימיים", כנראה בעלי אינטרס לא ברור, בניגוד אליך שאתה חף מאינטרסים כמובן ורק רוצה לעזור מתוך פילנטרופיה ודאגה לזולת, מספרים סיפורים דימיוניים.
אז אני מציע לפתוח שרשור- "גם אני עברתי את זה בלי עורך דין" , או משהו כזה. מוכן להיות הראשון להעיד ולספר שסך הכל זה די פשוט.
הסיפור לא כזה מסובך, פותח השרשור, אתה מוזמן לפנות אלי ואסביר לך בדיוק מה לעשות, אפילו לא אגבה ממך כסף על זה!
העיקר ששומרים על אתיקה, עורכי דין מפורסמים בזה. עשה לנו טובה.

1151986

New member
בתור אחת

שכן נעזרה בעו"ד, אני חייבת לציין שאת מרבית התשובות לשאלותי הרבות מצאתי כאן. בנוסף, הידע הרב שחברי הפורום שיתפו מנסיונם האישי, עזר לנו רבות וייעל את התהליך עבורנו. רבים הדברים בהם העו"ד שלנו כלל לא היה מעודכן בהם. אנו נעזרנו בעו"ד בתחילה, כיוון שאנו לא מקרה רגיל ולא הייתה דרך אחרת וכרגע אנו ממשיכים באופן עצמאי.

אם הייתי משתתפת חדשה בפורום, לעולם לא הייתי שוקלת לקחת את שירותייך. אתה עושה לעצמך פרסום רע בצורה בה אתה מתבטא. קח לך איש שיווק, השקע את כוחותייך ומעט מהכסף שאתה מצליח לגבות מזוגות מעורבים מבולבלים, ובתור התחלה תירשם ללימודים שיצדיקו את התואר שאתה מעניק לעצמך. ממספר תגובות שיצא לי "לקרוא" אותך, הידע שלך בנושא כל כך דל ומטעה שזה מביך.

לעו"ד טוב ואפילו סביר אין צורך לדוג ולצוד כפי שאתה משתדל כל כך, אני מקווה שמבקרי פורום חדשים לא יפלו ברשת הזו ..
עבורי ועבור רבים לפני, הפורום הזה הוא הצלה גדולה, עוגן לכל חששותי ותהיותי מההליך והתהליך אותו אני עוברת ואני מקווה שרנדילו היקר ימשיך בעבודתו המופלאה בניהול הפורום הזה. לפעמים נדמה שזה המקום היחידי אליו ניתן לפנות כשהחששות חונקים את הגרון ולמזלי הדלת תמיד פתוחה. מקווה בשביל הפורום הזה ובשביל מבקרים חדשים, שתמתן את תגובותיך ובכלל ..

prizman

New member
תימוכין זו מילה נכונה לחלוטין בהקשר הזה.

כדאי לדייק, אתה לא מביע את דעתך במקרה הנוכחי או בדומים לו בפורום אלא מונע ע"י אינטרסים.
אפילו עו"ד בינוני לא נזקק לדרכים באלו כדי להשיג לקוחות.
גם במקרה בו נדרש עו"ד ויש מקרים כאלו מפעם לפעם לדעתי אתה אמור להיות הבחירה האחרונה.

prizman

New member
להפך.

נראה שאתה מתוסכל מזה שהמקום היחיד שמוכן לקבל אותך זה המקלטים של "תנו לחיות לחיות".

randyloo

New member
חופש המידע

המידע הסטטיסטי פתוח לציבור. רק צריך לבקש אותו. אני אמשיך לשכנע בתוקף זוגות מעורבים שלא ליפול ברשתותיהם של עורכי דין שיקחו את כספם שלא לצורך במקרה הטוב ויגרמו להם גם נזק במקרה הרע. חבל שאנשים שכל מטרתם לעשות כסף (לא אתה כמובן) מפריעים כאן בפורום להתנהלות הכנה של החברים והעזרה ההדדית.

אני פניתי לעורך דין בתחילת הדרך

הייתי מבולבל . הוציא מימני 6 אלף ש"ח ולא עשה כלום .
כמובן שאני לא מוותר לו . פניתי לבית מישפט שהטע אותי
כמובן עם כול הנימוקים הצודקים . כאשר יהייה פסק דין אני יציג את פסק הדין כאן
מה הייתה ההטעיה .
אני חשבתי שלהזמין אשה מחו"ל . זה כמו להזמין אישה מעבר לרחוב לביתי .
יש 3 מצבים להזמין אישה
1. בתור תיירת . אין לה זכיות להישאר בארץ . ניכנס כתייר ויוצא כתייר .
2. ידוע בציבור זה הליך של 7 שנים לקבל מעמד
3. נשואים . יותר קצר 4 שנים ההליך לקבל מעמד
אני הזמתי אותה בתור תיירת . העורך דין אמר אני יסדר לך הכול שתישאר כאן
ולא סידר כלום . כי תיירת חייבת לעזוב אחרי שניגמר לה הויזה
הקיצר לילמוד טוב את החומר הכול רשום במישרד הפנים ולהצליח

אם יש מיקרים שהולכים לרמות את מישרד הפנים . בנישואים פקויבים .
צריך עורך דין שיודע לרמות . ויש עורכי דין בכול הנושאים שיודעים לרמות
את בית המישפט .
כאשר אתה הולך ביושר אתה מצליח
הטכנאי קרמר

למעלה