אשמח לכל תגובה

elinapich

New member
אשמח לכל תגובה

אני בבעיה שלא נותנת לי מנוח זה בטח לא סוף העולם ומשהו די שכיח כנראה (אני בת 21) אבל קשה לי להמשיך לתפקד ביום יום במיוחד כשאני לבד למרות שאני אדם אופטימי בדרך כלל אני פשוט יושבת כל היום על הספא או המיטה ואין לעי חשק לעשות כלום וכל הזמן רע לי ויש לי תחושה נוראית בבטן. בכל מקרה אני לא אמשיך ואשעמם בפרטי הסבל שלי, שנמשך כבר כמה חודשים ולאחרונה ממש התגבר עד שלא נוטר כמעט כלום חוץ ממנו. יש לי חבר שהכרתי בעבודה (חבר בגילי) אנחנו יחד כבר קרוב ל10 חודשים והוא אדם אכפתי ומתוק ורגיש ועושה למעני הרבה אבל לאורך כל הקשר יש לי תחושה שהוא לא מבין אותי שאני לבד גם כשאני איתו. אין לנו על מה לדבר ויותר מזה הרבה פעמים אני ממש אוהבת משהו בדרך כלל מוסיקה( או מקום או אדם) והוא לא רק שלא יודע מה מצאתי שם אלא גם כמו שהוא מרבה לומר "שונא את זה" וגם הראיה שלנו על החיים די שונה לדעתי, ניסיתי לדבר איתו על זה והוא לא מבין מה אני רוצה כשאני אומרת שאין לנו על מה לדבר . . . למרות שהוא עשה מאמצים להכיר את המוסיקה שאני אוהבת וכל מיני דברים אחרים ועדיין יש לי תחושה חזקה שאנחנו פשוט לא קולטים אחד את השני. וכששואלים אותו מה מעניין אותו הוא בדרך כלל אומר שכלום למרות שהוא לא אדם טיפש. בכל מקרה כבר מזמן הגעתי למסקנה שאנחנו לא מתאימים וגם לא צריכים להיות ביחד ואני ממש לא יודעת מה לעשות כי אנחנו עובדים ביחד ונמשיך לראות אחד את השני וזה יהיה ממש קשה לשנינו וכנראה שלו זה יהיה יותר קשה כי נכון לעכשיו הוא לא יודע בכלל שאני מרגישה ככה, מבחינתו הכל טוב כי אני כן אוהבת אותו באיזשהי דרך ודואגת לו ומקפידה לתת לו תחושה טובה פשוט נוצר פער אדיר בין מה שאני מרגישה בפנים והקשר שלנו בתכלס. לפני מספר חודשים רבנו ריבים חוזרי ונשנים בגלל שהוא נורא קנאי . עד שהיה איזה ריב ממש ענק ונפרדנו ל4 ימים והיה לי כל כך קשה להתמודד עם זה במיוחד בגללו היה לי כל כך קשה לראות אותו בוכה ואומר לי מהם הדברים שיותר לא נעשה ביחד בכל מקרה בסופו של דבר הוא בא אלי וביקש שאני אתן לו צ'אנס נוסף ושהוא ישתנה וחזרנו מה שהיה טעות ענקית מסתבר. בכל מקרה אני ממש אובדת עצות אני מרגישה שאני לכודה. יש לנו חברים משותפים ועבודה משותפת והוא אדם יקר ומקסים ומאד רגיש. אני לא יודעת אולי עדיף להשאיר את המצב ככה עד שיבוא הזמן ואחד מאתנו יעזוב את העבודה ואז יהיה לשנינו הרבה יותר קל להתמודד עם הפרידה. סליחה על האורך

לפעמים אנשים משתמשים בכאב שלהם

בתור אמצעי שליטה באדם אחר. (הם לאו דווקא עושים זאת בצורה מודעת). בזווית ראייה אחרת, אלו החיים שלך. אף אחד לא יכול לתמרן אותך, כי את אחראית על עצמך ועל חייך. הבחירות שלנו משתקפות באיך החיים שלנו נראים. הכל מסתכם בבחירה. הרווח שלך בהישארות איתו קשור לזה שאתם עובדים ביחד. מצד שני, את גם מפסידה לפי מה שתיארת. אולי תרשמי לעצמך: מה אני מרוויחה מלישאר איתו? מה אני מפסידה מלהישאר איתו? זה מה שיש לי להגיד כרגע

elinapich

New member
תודה רבה לך מיכל

זה מאד עוזר שענית לכשעצמו ואני מבינה מה את אומרת. אני פשוט נורא רגשנית ולוקחת הכל ללב והיה לי קשה להסתכל על זה ככה בצורה יותר רציונלית. תודה רבה לך.

אוריק3

New member
עובדתית אלינה??? חבל על זמנך היקר..

ואם תעלי את השאלות שהעלת לך מיכל אולי יעזור לך להבין ש"זה לא זה". אפשר לסיים את הקשר הזה בשיחה בוגרת. הבסיס לסיום הקשר חוסר התאמה...הגיוני לחלוטין . ואני ממש לא רואה סיבה כל שהיא מדוע של תמשיכו לומר אחד לשני בוקר טוב כל יום. קבלי החלטה, ובצעי אותה. את סתם הולכת לאיבוד בבזבוז הזה. בהצלחה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה כבר ברור לך?

בנוסף לדבריה המצויינים של מיכל... אני חשה עד כמה את מתלבטת ומרגישה תקועה עם הנושא הזה. האיש יקר לך ואכפת לך ממנו מאוד, ובכל זאת את יודעת שעליכם להפרד, כדי להמשיך את חייך. בואי נדמיין שאתם לא עובדים ביחד. האם היה לך ברור שצריך להפרד? האם היית נפרדת או מתלבטת? האם היית מצליחה ממש לומר לו שאת רוצה להפרד? את מוזמנת לבדוק עם עצמך את השאלות האלו. אם ברור לך שאת רוצה להפרגד ורק העובדה שתראי אותו בעבודה מפריעה לך - זה המקום להתמודד עם הנושא הזה. האם יש דרך לא לראות אותו בעבודה? האם שווה לעזוב את העבודה בשביל זה? האם יש דרך שבה תראי אותו בעבודה, ולא יהיה לך כל כך קשה?

תובנות ועשייה

מכירה והיטב מקצועית ואישית את הפער בין לדעת ולעשות. האופטימיות שחולפת בזיק ונעלמת ושדון קטן שקופץ והופ לה לה חוזרים לאותה נקודה. סיפור מוכר אצלך בהקשר של זוגיות, ואצלי במקומות אחרים בחיים. אז מה כן עושים....לא עושים. מודעים שזה המצב, מזהים את הרגעים שבהם מתפתים להיות באזור הנוחות, לאפשר...לנסות שוב....להיות אופטימית לימים או לדקות. להתבונן על אותם מקומות שנשברת מה הייתה הסיטואציה החיצונית? הפנימית? רק מתוך ההתבוננות והשקט הנפשי יגיעו התובנות האמיתיות עבורך. בזמן והמקום שנחוץ לגוף ולנפש שלך לשינוי או קבלה.

isaacm

New member
../images/Emo13.gif אני כל כך מקנא בך

ובגלל זה אני רוצה לתת לכם מתנה. גם לך וגם לו. ואני כותב לך כאדם מן היישוב - אם לא אכפת לך, לא כמאמן. ברגע שיהיה ברור לך שאין דרך נכונה להכריח מישהו לעשות משהו (ותחליפי את המישהו בכל מי שתרצי, ותחליפי את המשהו בכל מה שתרצי), חייך יהיו בצורה משמעותית יותר יפים. אני מזמין אותך להעתיק את ההודעה הזו וללהעביר אותה גם לחבר שלך. זו המתנה שלי לכם, פשוט כי ריגשת אותי. בהצלחה לך ולו ולכם ביחד.
איציק

elinapich

New member
וואו!!! עושה לי כל כך טוב

שמקשיבים לי ומתיחסים. באמת תודה
. יש לי עכשיו בהחלט הרבה על מה לחשוב, קראתי כל תגובה כמה וכמה פעמים ואני בטוחה שאני עוד אקרא שוב ושוב כי זה באמת קשה לי מאד קשה לי. והייתי באותו יום באמת בכזה שפל נוראי ופשוט חיפשתי משהו והגעתי לרשימה של פורומים ומצאתי אותכם תחת ההגדרה "תמיכה" וליד פסיכולוגיה ועוד ובכלל לא ידעתי מה זה coaching. פשוט רשמתי מה שעל הלב ואחרי זה קצת קראתי את השיחות של הפורום והתחלתי להכנס לכל מיני אתרים שמסבירים מה זה בעצם השיטה הזו. נשמע לי באמת הגיוני ורציני ומניב תוצאות וזה כבר משהו חיובי שיצא מכל העניין - נודע לי משהו חדש שיכול להועיל לי : - ). והמון המון תודה כן חוויות שעושות אותנו למה שאנחנו, זה ככה מתבשל אצלי עדיין ואני חושבת כל הזמן חושבת מה אני אעשה ובסוף כמובן אני אעשה משהו , כמו שעידית אמרה בזמן ובמקום הנכונים בשבילי כשאני אהיה בשלה בשביל זה וכך יהיה גם יותר קל בשבילו שיראה שאין דרך חזרה שאני באמת מתכוונת לזה אפילו שקשה לי כי בכלל בכלל עוד לא מאוחר להתגבר ואולי לפגוש משהו שאתו מרגישים נכון מרגישים הבנה מרגישים שפה משותפת וראיתי גם שזה קיים אז זה יכול לקרות גם בשבילו וגם בשבילי.

למעלה