אשמח לכל עצה

leikin

New member
אשמח לכל עצה

אני לא יודעת עם זה הפורום המתאים אבל אני אשמח לכל עצה. אני בזוגיות כבר למעלה משנה. יש בינינו אהבה, כבוד, הערכה, חברות... ההבדל המהותי הוא המשפחות שלנו. אני הגעתי ממשפחה מאוד מגובשת. החברים הכי טובים שלי זה אבא ואמא שלי. לעולם לא ראיתי צעקות, אלימות בבית שלי. לעומתי, בן זוגי הגיע ממשפחה ששני ההורים אלכוהולטיים והאבא הכה את אמו כל השנים. האבא כבר לא בתמונה מאז שבן זוגי בן 16 (כיום הוא בן 28). והאמא עד עכשיו אלכוהוליסטית. יש הרבה כעס על אמא שלו מהצד של בן זוגי. הוא ניסה להוציא אותה מזה המון פעמים אבל ללא הצלחה. (הרי הבנאדם עצמו באמת צריך להחליט שהוא רוצה להיגמל) המון פעמים היא הבטיחה שהיא לא תחזור לזה אבל מעדה אחרי חודשיים. בעוד כשבועיים אנחנו עוזבים את הצפון לטובת הדרום. אמא שלו נשארת בצפון לגור עם בן זוגה (שגם אגב שותה) היום היינו שם, והיא כבר כמה ימים לא שותה. ניהלנו שיחה מאוד רצינית איתה. והיא אמרה שהיא רוצה להשתנות. אבל כל הסביבה שלה כזאת (חברים, משפחה חוץ מבן זוגי ועוד בן אין לה). הצעתי בחטף הצעה שתבוא איתנו. היא השתגעה על הרעיון. היא אמרה ששם היא תוכל להתחיל דף חדש. למצוא לעצמה סביבה חדשה. להתחיל בעבודה חדשה והיא תצא מזה. היא כל כך התלהבה שבמשך שעה דיברה על זה. כשיצאנו ממנה בן זוגי רתח. הוא אמר שאני לא מבינה. כשהיא הגיעה לישראל (היא לא נולדה פה) היא גם אמרה את זה, אבל הפלא ופלא היא מצאה את אותם אנשים שבדיוק כמוה. הוא אומר שבנאדם לא משתנה כל כך מהר רק בגלל סביבה. שהוא כבר לא מאמין לה. אבל המשפט שהכי פגע בי היה כשארתי לו שהוא לא רוצה לשמוע את דעתי על זה אז אני לא אומרת כלום, אז הוא אמר לי מצידי תשאירי את דעתך בתחת. בחיי היומיום שלנו הוא אף פעם לא פוגע בי ככה. הוא ממש ממש העליב אותי. מאוד אשמח לשמוע מה יש לכם לומר. האם אני באמת מכניסה את עצמי למשהו שלא הייתי צריכה? האם הייתם נעלבים ממשפט כזה? תודה

שלום לך

אני הייתי נעלבת ממשפט כזה כי זאת אמירה גסת רוח ותוקפנית. כאשת מקצוע (ומניסיון חיים) אני יודעת שכשאדם מגיב בתוקפנות, לרוב, זה נובע מתחושה של איום. ההבנה הזאת לא בא להצדיק את התוקפנות/אלימות/גסות הרוח. היא מהווה ניסיון להבין מה מביא לתגובה כזאת. ממה שאת מתארת אני יכולה להניח שבן הזוג הרגיש מאוים מהמחשבה שאמו תבוא איתכם- מאד יכול להיות שמתוך הכרות ארוכה איתה הוא נואש מהציפיייה שהיא תשתנה, אולי חושש שהנוכחות הקרובה של אימו תפגע בזוגיות שלכם, אולי מחפש דרך להתרחק ממנה כדי לאפשר לעצמו מרחב חיים בנותק ממנה, אולי הרגיש מאוים מכך שלא התייעצת איתו לפני שהצעת את ההצעה.אני מניחה שלך מחשבות נוספות. את מתארת את הזוגיות שלכם כטובה. משברים- קטנים כגדולים- יכולים להוות הזדמנות "לגדול" באופן אישי ובתוך קשר. אני מציעה לך ליזום שיחה עם בן זוגך (ואולי כבר עשית זאת). לדבר על ההרגשה שלך, על העלבון, ולתת לו הזדמנות לדבר על ההרגשות שלו. מקווה שהדבר יעשה לכם טוב, יבהיר דברים ויעזור לכם במשבר הבא, כי משברים, גם אם איננו רוצים בהם, באים.

spring9

New member
לא מסכימה , מלדה

הכותבת נשמעת כבחורה צעירה עם מעט נסיון חיים. אני מציעה לבחורה הנחמדה והיקרה הזו, שכולה רצון טוב, להמלט על נפשך. נכון שבהתחלה, תחווי את צער הפרידה, אבל בעתיד לא תצטערי. במקום להתחיל את החיים עם בחור שבא מרקע קשה וכבר היום מציע לך לתחוב את התובנות שלך לת.... מגיע לך לפגוש בחור נחמד שיעריך אותך ולא יזלזל בך. אל תשכחי, הבחירות שלך היום יקבעו את מהלך כל החיים שלך. למה להתחיל ברגל שמאל? שנה טובה.

למה את מדברת ככה???????

סך הכל היא נסתה לעזור לבן זוג שלה ואת כבר מפרידה בינהם. מה קרה ??? נכון הוא דיבר אליה לא יפה, והוא לא צריך לדבר ככה. וכמובן לפני שמציעים רעיון כזה לצריך להתיעץ עם בן הזוג. אבל עדיין את יכולה להסביר לאמא שלו שאולי הרעיון הזה הוא לא כל כך טוב לזוגיות שלכם. לנסות לחשב על משהו אחר ובהצלחה

את אומרת מי שאין לו חיים טובים צריך לפסול...

את אומרת שכל מי שאין לו חיים טובים מהתחלה צריך לפסול אותו!!! למה???? במה הוא אשם שאמא שלו היא בן אדם חלש. אנחנו מדינה קטנה אנחנו צריכים לעזור אחד לשני, ובמיוחד לחלשים.

leikin

New member
תגובה

קודם שנה טובה לכולם ותודה על התגובות. spring9 - תודה על תגובתך. אני לא מסכימה אתך, אבל בכל אופן תודה. מלדה שלהב + ראובן יוסף - תודה רבה על תגובתכם. הבהרתי לו מיד, וגם אחרי כמה ימים כשהייתה רגיעה כמה הוא פגע בי. הוא הבין והתנצל. אני מבינה את הטעות שעשיתי. אני מבינה שיכול להיות שגם אני הייתי מתפרצת. באיזה בית אתם חייתם? באיזה בית חי בן הזוג שלכם?

spring9

New member
שוב לראובן

אני לא אומרת שמי שבא מרקע קשה צריך לפסול אותו על הסף. אני כן אומרת שמי שמתבטא כמו החבר של leikin או מתנהג בצורה שלא כבדת את החברה בהחלט צריך לפסול אותו!!! אני מצטערת, אבל החיים שלי הם לא עזרה סוציאלית ואני לא מחפשת איך לדפוק אותם מראש.

למעלה