אשמח לכל עזרה בשביל סבתא יקרה

Gushel

New member
אשמח לכל עזרה בשביל סבתא יקרה

שלום רב לכולם. אני חדשה כאן (בתפוז בכלל ובפורום הזה בפרט), ואני כותבת אליכם כי אני לא בטוחה לאן לפנות. רקע: בעוד כשנה בן זוגי ואני נתחתן, ולקראת האירוע, ביקשנו מסבתו של בן הזוג (בת 84) רק דבר אחד - ללכת לבדוק את השמיעה שלה, ואולי אפילו לנסות ולהרכיב מכשיר שמיעה או כל אביזר שיסייע לה. אסביר שכבר מזה זמן אנחנו וגם בני משפחה אחרים מעלים בפנייה את האפשרות שיש לה ירידה בשמיעה, שהיא שומעת טלוויזיה מאוד חזק, שהיא "מפספסת" את רוב הדברים שאנחנו אומרים ושזה אפילו מעט מסוכן כי היא לא שומעת מכוניות שמתקרבות אליה בכביש. עד עכשיו היא אמרה שהכל בסדר, ואמרה שתחשוב על זה (לנו זה הרגיש כביטוי שתפקידו לסיים את השיחה). לבן זוגי ולי מאוד חשוב שבחתונה כולם יהנו וירגישו כמה שיותר טוב. לכן, למשל, לא תהיה מוסיקה חזקה מלבד סביב לרחבת הריקודים. לאחר שביקשנו ממנה לשקול מכשיר שמיעה (שיחה שהיתה מאוד קשה לכולנו), היא קבעה תור לרופא אא"ג לקראת בדיקת שמיעה במכון בצפון. רגע לפני השאלה אליכם: הקיבוץ בו גרה הסבתא עובד עם מכון אחד בנהריה, מיניפון. ע"פ הסבתא, רוב החברים בעלי מכשירי השמיעה לא מרוצים מהם, לדעתה בגלל שקשה להסתגל למכשיר. ולשאלה. בעצם - לשאלות: 1. אשמח לשמוע עוד על עניין ההסתגלות, והאם בת 84 יכולה בכל זאת להנות מהגברת השמיעה? 2. האם מישהו מכיר את המכון? האם אוכל לקבל (במסר פרטי, אם הדבר לא מקובל בפורום) חוות דעת ופרטים על נסיון עבר איתם? החשש שלי הוא שהמכשירים שהותאמו לא היו הנכונים ביותר עבור הצרכים (לאו דווקא השמיעתיים) של החברים. אני יודעת שיש כיום מכשירים בטכנולוגיה מתקדמת, קטנים ואפילו חמודים, אבל לא בטוח שאלו מתאימים לצרכים של מי שהמוטוריקה העדינה שלו פחות טובה למשל. 3. האם לדעתכם היינו נוקשים מדי עם הסבתא? האם העמדנו אותה במקום בעייתי? איך נכון שאנחנו כמשפחה נציג לה את הקושי ואיך נכון להתמודד איתו? מאוד אשמח לתשובותיכם והערותיכם!
 

bni7

New member
שלום לך,

בגיל הזה קשה לקבל את עובדה שאיבדו את השמיעה.... העניין הזה נוגע גם לקהל גיל המבוגר ואינו מקרה הראשון אני נתקל בו יום יומי. הסתגלות למכשירי שמיעה עבורם מאוד קשה,לשים מכשיר באוזן,ולהוציא ועוד.... הייתי מציע לתת משהו קל כמו מגבר שמע אישי שהוא גם משמש כמכשיר שמיעה,בתור התחלה ולצורך הסתגלות בדרך למכשיר שמיעה. כך יוכלו המבוגרים לחוות מחדש את השמיעה שאבדה להם בשלבי חייהם. לא כל אחד יתאים מכשירי שמיעה,ישתמשו פעם אחת ויחוו חוות דעת שלילי....אפילו שמכשירי שמיעה מתאימים בהתאם לירידת שמיעה. לא מזמן הורכב לאישה מבוגרת בת 89 מכשיר שמיעה בתוך אוזן,בהתחלה היה לה קשה להתסגל לכך,נתתי לה לנסות לשבוע את מגבר שמע אישי,ואח"כ משפחתה לחצה עליה שזה עוזר לה ממש לשמוע את המשפחה,ומכאן הדרך למכשיר שמיעה,כיום היא מרוצה ב"ה ממכשיר. אתם עשיתם את שלכם,בכך שהראיתם את איכפתיות שלכם מסבתא,ומרצון שתוכל להנות מכל דבר,וגם שתוכל לשמוע אותכם מדברים איתה,אל תוותרו על על כך שהיא כן יכולה לשמוע,אך בעדינות. בברכה בן ציון חן
 

Yukita

Active member
מנהל
אני חושבת שתוכלו לקבל הרבה תשובות

אם תתיעצו עם הח'ברה של עמותת בקול, שהיא עמותה למען מתחרשים וכבדי שמיעה בישראל. מתמחים שם בדיוק בנושאים האלה, של אנשים שאיבדו את שמיעתם ומתקשים להתמודד עם העניין או להגיע לידי שימוש באביזרי עזר מכל סוג. ניתן לקבל אצלם ייעוץ חינם אצל עו"ס שמכירים את שלבי התהליכים הללו ויכולים גם לתת לכם, בני המשפחה, תמיכה וייעוץ עבורכם (ולא רק לסבתא
) התהליך הרי לא קל גם עבורכם, גם אצלנו סבא לא היה מוכן לשמוע שהוא לא שומע עד לשלב די מאוחר... אבל בסוף כן היו לו מכשירי שמיעה. אם אביזר העזר מותאם בצורה נכונה לאדם, האדם ייהנה ממנו גם בגיל מתקדם. כמו כן, הם יכולים להסתכל יחד אתכם במצב, אם יש לכם כבר בדיקת שמיעה של הסבתא הם יוכלו לבחון את הבדיקה יחד אתכם ולהסביר לכם מה זה אומר בדיוק מבחינת הדברים שניתן לצפות להם ברמת סיוע טכני - למשל, האם מכשירי שמיעה קטנים בכלל מתאימים? סבתא אולי לא רוצה להודות שהיא לא שומעת אבל מעבר לגבול מסויים, לא ניתן להשתמש במכשירים הקטנטנים כי הם לא מספקים את ההגברה הדרושה. כמו כן, יש אפשרויות אחרות, לא רק מכשירי שמיעה. לדוגמא, סבתא שומעת טלויזיה בקולי קולות ומרעידה את הבית? יש מערכות האזנה המיועדות בדיוק למצבים כמו ישיבה מול הטלויזיה כדי שלא יהיה צורך להגביר כך את הווליום. מידע על עמותת בקול ניתן למצוא באתר שלהם http://www.bekol.org.il/ עם כל הפרטים על איפה הם נמצאים ואלו שירותים הם מציעים.
 

Gushel

New member
תודה רבה לכל המגיבים

כל תשובה עזרה, ואנחנו כמשפחה צריכים לחשוב על כמה דברים כדי להחליט איך הכי נכון למשיך. המון תודה על התמיכה
 
למעלה