אשמח לייעוץ

Teary

New member
אשמח לייעוץ

אחרי ששנים אני סובלות מהמון תופעות ונגררת בין המון רופאים שלא מצליחים להסביר אותן, גיליתי שיש דבר כזה פיברומיאלגיה (אחרי שאבחנו את סבתא שלי), ושהוא פשוט מסביר את כללל הבעיות שלי אחת אחת. קראתי את התסמינים ופשוט יש לי את הכל, ונראה שכל בעיה פיזית ונפשית שיש לי בחיים נמצאת שם. קבעתי תור לראומטולוגית כדי לאבחן את זה רשמית (שלא יגידו שסתם החלטתי שיש לי את זה), והיא אמרה שנראה שבאמת יש לי את זה, אבל שלחה אותי לבדיקת דם כלשהי, לא הבנתי אם זה כדי לוודא או לא... אבל בכל מקרה היא נתנה לי מכתב שבו היא אבחנה שיש לי את זה, וכששאלתי אותה היא אמרה שבאמת יש לי את זה לדעתה. גם יש לי טיפולי פיזיותרפיה לשרירים של הלסת והצוואר (שתפוסים כבר שנים), וגם הפיזיותרפיסטית חושבת שיש לי את זה. בקיצור זה 100 אחוז לדעתי, רק נשארה הבדיקת דם, שאני לא יודעת אם היא יכולה לשנות משהו באבחנה.

זה מדהים שיש משהו שמסביר פשוט את כל הבעיות שלי, ולא ידעתי עליו עד עכשיו. עצוב שהייתי צריכה לעלות על זה לבד ושאף אחד מהמליון רופאים שסיפרתי להם על זה לא חשב לשלוח אותי לאבחון...

בכל מקרה, אני סובלת גם מדיכאון והמצב הנפשי שלי די גרוע, אני לא יוצאת מהבית כמעט בכלל כבר במשך שנים, אני לא מסוגלת לעבוד כי אני כל הזמן מרגישה מותשת ועייפה, לא משנה כמה אני ישנה... בנוסף לדיכאון ולסחרחורות שיש לי כל הזמן, גם כשאני לא עייפה אני מרגישה ממש חלשה פיזית, כל פעם שאני מקבלת מכה קטנה כואב לי במשך שעה, אני לא רואה את עצמי בחיים מחזיקה מעמד במסגרת (אני היום בת 23, אבל אני במצב הזה מאז שעזבתי את התיכון באמצע). בעבר הגשתי בקשה לקצבת נכות בביטוח לאומי בגלל הדיכאון (לא ידעתי על פיברומיאלגיה), ולא נתנו לי קצבה כי אישרו לי רק 20 אחוז נכות נפשית... הגשתי ערעור, אבל שלחו אותי לועדה רפואית אצל אותו פסיכיאטר שאבחן בפעם הראשונה ונראה כועס שערערתי עליו, אז הוא שוב אישר רק 20.

המצב הכלכלי בבית ממש קשה, ואני ממש זקוקה לקצבה הזו, כי אני באמת לא מסוגלת לעבוד... עכשיו כשהבנתי שכנראה יש לי פיברומיאלגיה, הבנתי שאפשר להגיש קצבת נכות גם על זה, ואני רוצה לעשות את זה. אבל כל האתרים באינטרנט רק ממליצים להתקשר לייעוץ ("חלית? נפצעת?"), ואני מניחה שבייעוץ אם הם עוזרים בתביעה הם גם לוקחים אחוז מסוים מהכסף אם התביעה מצליחה, ואני ממש צריכה כל שקל... אז אני כנראה עושה את זה לבד, אבל אני לא מבינה בזה הרבה ואני לא מכירה אף אחד שאפשר להתייעץ איתו בנושא ולקבל הכוונה.

הבנתי שבהגשה לתביעת נכות על פיברומיאלגיה אני אצטרך ללכת לועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות, אבל מה עם העשרים אחוזים שכבר יש לי על המצב הנפשי? האם זה מחליף את זה? זה מצטרף? אם אני מגישה בקשה חדשה, אני צריכה לאבחן מחדש גם את העשרים אחוז הקודמים? הועדה שלי הייתה עם פסיכיאטר, האם ועדה על פיברומיאלגיה זה עם רופא רגיל? אם כן, אני אצטרך ללכת לשתי ועדות? מה בדיוק אני אמורה לשלוח ולעשות בשביל זה? איזה מסמכים להביא? אני מפחדת להסתבך בקטע הטכני של איך שזה עובד...

ועוד דבר, אם נגיד מאשרים לי קצבת נכות על זה, האם ניתן לקבל אותה גם רטרואקטיבית לתקופה מסויימת אחורה? אם כן, איך זה בדיוק עובד? הם לבד יגידו לי, או שאני צריכה לעשות משהו בשביל זה?

חיה קרן

New member
את שואלת שאלות מאוד חשובות

ואני מאמינה שהגעת אל המקום הנכון,
יש לי תשובות כמעט לכל השאלות שלך- אבל אני לא לגמרי פה [ככה זה כשיש מנקה חדשה
]
מבטיחה לחזור בערב עם תשובות, בתקווה שהן יעודדו ויתנו לך תקווה וכיון להמשך.
בנתיים קחי לך משהו קר לשתות, תפסי פוף או כורסא נוחה, ונוחי לך איתנו

חיה קרן

New member
נכון שהבטחתי?

לא שכחתי.
אבל אין מצב שאני שולפת עכשיו מידע מהגבינה בתור מוח שיש לי.
אשתדל מחר להתאפס מספיק.

Teary

New member
חח זה קורה לי הרבה

זה קשור לפיברומיאלגיה? שאני יודעת שאני צריכה לעשות משהו, אבל אני פשוט לא מצליחה להביא את עצמי לעשות אותו, אני רוצה אבל אף פעם אין לי כוח להתחיל (במיוחד אם זה משהו שקבעתי מראש לעשות). כל החיים שלי על המשפט "אין לי כוח", ותמיד כולם חושבים שזו עצלנות, אבל אני מרגישה שפשוט באמת אין לי כוח, תרתי משמע... אז אני תמיד דוחה לאחר כך, ואחר כך תמיד הופך למחר. P:

ריפנזל

New member
קשור מאוד, יש לנו מעט מאוד אנרגיות..

כל דבר מעייף הרבה יותר, וגם אם לא התאמצנו בכלל מגיע המזג אוויר הזה ומחסל את הכוחות הקטנים שעוד היו.
בגלל זה חשוב שנלמד לנצל את הכוחות שלנו על מה שחשוב באמת, ולראות איפה אפשר "לחסוך". אם זה ע"י להיעזר יותר באחרים, או ויתור על מה שמוגזם (כמו ניקיון מושלם), הורדת מתחים, מה שאפשר.

Teary

New member
כן, בדיוק

כל החיים אנשים מסביב אמרו לי שזה סתם בגלל שהגוף שלי מנוון כי אני לא עושה ספורט... אבל איך אפשר לעשות ספורט כשאין לי כוח אפילו לקום מהספה, גם בתור ילדה לא הייתי מסוגלת לעמוד בשיעורי ספורט

Teary

New member
אף אחד לא יודע?

זה ממש חשוב לי, אם מישהו יודע אני אשמח מאוד אם הוא יוכל לענות...
תודה.

חיה קרן

New member
אוקיי, מהתחלה

דבר ראשון- לא יכול לקרות מצב שבו יושב בוועדת ערר אותו רופא שישב בוועדה ראשונה- זה מנוגד את העיקרון ואת התקנות.
אם זה היה המקרה הפסיקה שלו לא קבילה והיה עליו לפסול עצמו.
כשלא עשה זאת- היית את זכאית לוועדה חוזרת על ידי צוות של ועדת ערר [שמורכב לרוב משלושה רופאים, לרוב לא באותה התמחות.

הלאה
כל בעיה פיזית שלנו, כל מחלה מוכרת היא סעיף בפני עצמה, כשמגישים תביעת נכות כללית כל בעיה שכזו מקבלת וועדה נפרדת, ובסופו של התהליך יושב פקיד ומשקלל את על ההמלצות מכל הוועדות למכלול אחד-
ישם אחוזי הנכות הרפואית שהם סיכום של נוסחה מסובכת של כל הסעיפים השונים לפי ספר הליקויים ועל פיהם מחשבים גם את אבדן כושר ההשתכרות, שהוא הקובע לזכאות לקיצבה.

היות ועד עתה הגשת תביעה רק על בעיה אחת, מצב אחת-מחלה אחת, את עכשיו צריכה להגיש בקשה חדשה לכל שאר במחלות מהן את סובלת, כשבמחלות אני מתכוונת בעיקר לניירת רפואית עם אבחנות של מומחים-
אצל חולי פיברו יש לזה משמעות רבה כי יש המון תסמינים, כל תסמין מטופל אצל מומחה אחר [לרוב זה שלושה עיקרים: גסטרו, נויורולוג ו/או ראומטולוג ופסיכיאטר, אבל לא תמיד ולא רק. לי למשל יש אחוזים גם על מצב קבוע של בלוטת התריס, ועל אסטמה.]

בהמשך לשאלות שלך- כן, הגשת תביעה היא התייצבות לוועדות ככל שתוזמני בהתאם לניירת שלך- על ההליך המלא יש המון חומר כתוב בפורום, אם לא תסתדרי איתו אדריך אותך מעבר, בצורה פרטית יותר מעמיקה.
אני מניחה שחלק מבחינת תיק הנכות שלך יהיה גם בדיקה מחודשת של הסעיף הפסיכיאטרי, וזה לא דבר רע- אם את במעקב ומטופלת מסמכים עדכניים יכולים רק לתרום ולחזק את התיק שלך.

אחרי תום הליך בירור הזכאות שלך, יוחלט אם וכמה זמן אחורה היא תנתן לך- החוק היום מגביל קביעה רטרואקטיבית של לא יותר מ18 חודשים, אבל כל ניירת שיש לך מהשנתיים האחרונות- תתפוס ותשפיע.
התשלום הרטרואקטיבי יחושב יחסית, גם הוא על פי כל מיני נוסחאות מסובכות, אבל אני מאמינה שיש לך סיכוי טוב לקבל ולו חלק יחסי.

באשר לנושא וועדת הערר- משהו לא הגיוני שם, אם אכן חזרת אל אותו רופא לוועדה ברמה אחרת- זה מחדל ומגיע לך על כך פיצוי, זה משהו שהייתי בודקת עם עורך דין מומחה בתחום.

אני חושבת שזהו בגדול,
מתנצלת על העיכוב ומקווה שתוכלי עכשיו להחליט אם ומה לעשות,
אנחנו נהיה כאן ללוות אותך יותר לאורך הדרך-
רבים מאוד מחברי הפורום עברו את רוב ההליך ויוכלו לתרום מנסיונם וחויותהם.

אם יש משהו שהתפספס לי או לא קיבל מענה אשתדל להשלים ככל שיגיע הנסיון האישי והפורומי שלי.

ליל"ט!

Teary

New member
תודה

אני הגשתי את הערעור אחרי שנה, כי אמרו לי שאני חייבת לחכות שנה לפני שאני מגישה שוב, אז יכול להיות שהחשיבו את זה כמו בקשה חדשה ולא ערעור? כי אני מילאתי מחדש טפסים והכל... אני האמת לא זכרתי את הרופא, אבל הדבר הראשון שהוא אמר לי כשנכנסתי לועדה היה "זוכרת אותי?" בטון מזלזל כזה, ומזה הבנתי שזה אותו אחד... אני כמעט בטוחה שזה באמת היה הוא, הוא גם נראה יחסית אותו הדבר ממה שזכרתי. ולא היו שלושה רופאים שם, זה היה בדיוק כמו בפעם הראשונה, רופא אחד ועוד מישהי שרושמת. גם לי נראה מוזר שאני מערערת ושולחים אותי לאותו אחד, כשערעור זו בעצם בקשה לחוות דעת שניה... אבל יש מצב שלא החשיבו את זה בתור ערעור?

אז אם אני מגישה בקשה עכשיו, להגיש על כל הבעיות יחד, או רק על הבעיות החדשות? יש לי טיפול פסיכיאטרי בלי קשר לפיברומיאלגיה (כי לא ידעתי שיש דבר כזה עד עכשיו), ויש לי את הראומטולוגית שאני עוד צריכה לחזור אליה אחרי הבדיקת דם, ויש לי את הפיזיותרפיה... הראומטולוגית נתנה לי מכתב שרשום בו שיש לי פיברו, מהפסיכיאטרית אני יכולה להביא עוד דף, יש עוד משהו שאני צריכה חוץ מזה? לא הייתי עדיין אצל אף רופא אחר בקשר לפיברו, כי אני ממש בתחילת התהליך.

מה זה בעיות בבלוטת התריס? זה קשור לפיברו? במה זה מתבטא? איך אני יודעת אם יש לי? הייתה לי אסטמה כשהייתי קטנה, אבל זה כבר שנים לא פעיל אצלי, אז זה לא נראה לי נחשב...

את יכולה להפנות אותי לקישור לאיפה שיש הסבר על ההליך הזה בפורום?

תודה רבה!

חיה קרן

New member
זה לא היה ערעור..

עירעור אפשר להגיש בן 60 ל90 יום מקבלת ההחלטה והגעת המכתב למבוטח.
אחרי שנה, אם מילאת טפסים מחדש וכו- זה נקרא החמרת מצב, וחזרה לוועדה בדרג ראשון.
אני חושבת שכדאי לך למלא את כל הטפסים לתביעה מההתחלה, כל הניירת שיש לך וכל הטפסים הדרושים.
במאמרי הפורום כאן בעמוד בשורה הכחולה יש מאמר הסבר שמפרט את כל הניירת וכל השלבים של התביעה, וכן יש מדריך באתר הביטוח הלאומי.

מלאי הכל מחדש, תגישי, ותעברי את כל ההליך מחדש כתביעה אחת.
[מאיפה את בארץ?]

Teary

New member
ממש מוזר

אני רציתי להגיש ערעור, ואמרו לי שאני צריכה לחכות שתעבור שנה בשביל זה... אני לא בטוחה מי אמר לי, אבל יש סיכוי גדול שזו הייתה הבחורה ממחלקת שיקום שלהם.
בכל מקרה אני כנראה אגיש מחדש, תודה. אני אבדוק את המאמרים.
ואני מראשון לציון.
תודה על העזרה!

חיה קרן

New member
מישהו הטעה אותך וגרם לך עוול

וממש צר לי על כך.
אשמח לנסות ולעזור בכל דרך אפשרית בהמשך הדרך שלך,
בתקווה שיחד נוכל לעזור לך מכאן למצות את זכויותייך.

חיה קרן

New member
מאית שניה אחרי השלח-

קרה לי משהו מאוד דומה עם הערעור על תביעת הניידות שלי,
שבשלו אני היום לא זכאית לכלום בנושא, במרחק אחוז אחד,
ולעוד כחצי שנה.

חשוב מאוד לוודא מליון פעם כל הנחייה וכל קביעה שכזו, רצוי ישירות מול המוסד מולו את מתמודדת.

bobi2525

New member
הפורום הזה מלא בכאב

אבל חברה צעירים כמוך
עשרים פלוס - שכל החיים לפניכם, זה הכי כואב לי.
בהרבה מצבי יאוש מהכאב ומהתופעות הרבות, אני מנחנת את עצמי שלפחות היו לי ארבעים להיות אישה בריאה.

זה נשמע כמו התמודדות מאוד קשה.

Teary

New member
האמת שהיה לי את זה מאז שאני זוכרת את עצמי

אני די בטוחה שלפחות מגיל עשר כבר היה לי את זה... אבל לא ידעתי שדבר כזה קיים בשביל ללכת לראומטולוג כדי לבדוק את זה, ואף רופא לא הפנה אותי, למרות שהייתי בהמון בדיקות בגלל התופעות. אני בכלל לא זוכרת את עצמי במצב שבו לא כואב לי ואני בריאה ואין לי את התסמינים האלה. :/ גם יש דברים שבכלל כל החיים הייתי בטוחה שיש לכולם, ולא ידעתי עד לפני חודשיים שהם לא מצבים נורמליים.
זה מאוד מרגיז אותי שהייתי צריכה לעלות על זה לבד אחרי כל כך הרבה שנים, אם הייתי יודעת מראש היה לי הרבה יותר קל בחיים, כי זה מסביר כל כך הרבה...
אני מקווה שלפחות תהיה דרך לטפל בזה, כי לפי מה שהבנתי עד עכשיו אין הרבה מה לעשות עם הכאבים. :(

למעלה