אשמח לייעוץ

אשמח לייעוץ

בני יוצא מהבסיס בו הוא משרת אחת לכשלושה שבועות.
מיותר לציין שכשהוא יוצא לבסיס מהבית הצ'ימדן הענק שלו מצוייד ב"כל רכושו". כשרוב ה"רכוש" זה לאו דווקא המדים (כולל כמובן) .
חולצות טובות של החיל (שאותן רכש בכסף), כמובן טנות של גרביים יקרות, כל הלבנים (יקרים) סדינים , מגבות, ציפיות, נעלי ספורט לשעת הפנאי, שהבאנו לו מארה"ב, יקרות ומקצועיות, כלי רחצה כולל תיק יקר , ועוד ועוד ועוד.
בתחילת השבוע , משהגיע למקום המפגש ברכב ששוכר הצבא, זירזה אותו המפקדת , אמרה לו להשאיר את הצ'ימידן , והיא תדאג כבר "שהוא יגיע אחריו".
התיק ועליו כל רכושו הלך לאיבוד. הנהג מתנער, (לא ראה לא שמע) , נהגים נוספים שאתם ביררו, לא ראו . בקיצור כל רכושו אבד.
נשאר אפילו ללא זוג תחתונים או גרביים. שלא לדבר על השאר.
מה קורה עכשיו?
קודם כל, שלחו אותו לקנת "הכל חדש" , ........(ברור ש"הכל" אי אפשר יהיה להשיג).

האם הצבא לקוח אחריות? האם מפצה? האם משלם עבור האבדה שבגללו אבדה ולא בגלל שיכחה ?
יש נוהלים? יש חוקים? למי פונים? אני מניחה שבני לא ירצה "להלשין" על אותה מפקדת. כמו שאני מכירה אותו.
אודה לכל עצה.
 

מרוניה

New member
וואו.
צר לי מאוד לשמוע.

אין לי ניסיון אישי במקרה כזה של אובדן רכוש, אבל הניסיון האישי שלי במגעים בכלל עם הצבא הוא שכיום מאוד פתוחים לשיח עם הורים ומאוד מתייחסים לתלונות של הורים. השאלה אם בנך מוכן שתפני ותדברי. לא תמיד החייל מעוניין בכך, ואני יכולה להבין את זה. ראשית, הייתי בודקת מה המפקדת אומרת על זה. הרי היא אמרה שהיא תדאג שהתיק יגיע. או-קי, ועכשיו מה היא אומרת? אני חושבת שקודם כול צריך לשמוע מה היא אומרת. ואז להחליט איך לפעול הלאה.
 
המפקדת

מודה באשמה. אומרת שהיתה צריכה לבדוק את תא המטען לפני שעזבה את המקום ולא עשתה את זה. מודה שהיתה לא בסדר.

הוא יכול לדרוש פיצוי רק אם יקבול אותה (להגיש קובלנה) . הוא לא רוצה לעשות את זה. מוכן לשלם מכספו מבלי לדרוש מאיתנו. לי כואב הלב . ברור שלא אתן לו להוציא ממשכורתו הצנועה שאותה, נאבך, חוסך גרוש לגרוש מיום גיוסו. בהחלט הייתי מעדיפה לנסות הכל על מנת לקבל פיצוי מהצבא. לא אוהבת את הרעיון שהצבא מפיל על ההורים הוצאות נכבדות שכאלו. (תחתון היום, כמו שהוא איבד (היו לו כעשרים במספר) עולה , עכשיו ראינו בדלתא, 60 ש"ח ליחידה. וזוהי רק דוגמא קטנה, איפה טונות הגרביים? הגופיות? . 2 ספרי קריאה שבדיוק קניתי לו לחג בסטימצקי? תיק רחצה חדש בדיוק קניתי לו לחג בחגור? המון. באמת. המון כסף. אני רותחת.
 

מרוניה

New member
לדעתי, אפשר להגיש קובלנה בלי להאשים איש.

קורה שמפקד טועה, אבל הרכוש הלך לאיבוד, ולצבא יש בוודאי איזשהו ביטוח לדברים האלה, והצבא יכול לשפות אותו.
מה יעשו למפקדת? יגידו לה "נו נו נו"? לא נורא. אני לא חושבת שזה יפגע לה בקריירה.
ולדעתי אפשר להגיש את הקובלנה בצורה שלא מתלוננת על המפקדת אלא אומרת - תראו, קרה מקרה, אנחנו לא מאשימים את המפקדת שבוודאי היתה טרודה באלף ואחד דברים, אבל מצד שני, לא ייתכן שאנחנו נישא אישית עכשיו בנזק של אלפי שקלים.
לדעתי, תיענו בחיוב.
 
תודה. נשמע לי הגיוני וחכם

לעשות את זה.
אבדוק עם בני אם אין לו התנגדות. מאחר והוא לא בזבזן, ואפילו חסכן, מאמינה שגם הוא ירצה לקבל פיצוי כספי ולא להוציא עכשיו אלפי שקלים. (היום כבר התקשר שקיבל אישור לצאת ולסוע לעיר הקרובה ביותר מרחק שעה וחצי נסיעה, כדי לקנות לעצמו את הדרוש לו עד ליציאתו הבאה . עלה לו קרוב לשלוש מאות שקל. מינימום של דברים). אמליץ לו לשמור על הקבלות. ונחשוב הלאה..
 

מרוניה

New member
ואללה, ממש תפור על המקרה!! כל הכבוד!

זיכריני, באמת תמלאו את הטופס הזה. אני בטוחה שהמפקדת תחתום לו.
ובכל מקרה, כל דבר שהוא קונה עכשיו - ברור שלשמור חשבונית!
 
יופי שמיופי, הילד מעוצבן עלי ברמות


לא רוצה למסור שום טפסים לא רוצה להחתים אף אחד ומה אני בכלל מתערבת לו.

אין לו מושג במחירים, חושב שבמשכורת אחת (320 ש"ח) הוא קונה הכל מחדש וגומר עם הסיפור...

 

עפרה ד

New member
תקשיבי.... הם כנראה חיים ביקום מגביל
;

גם אצלנו היה סיפור דומה, אפילו מאוד דומה - של מפקד שנתן הוראה לעשות X והבטיח לדאוג לתיק...
גם אצלנו הילד לא הסכים לשום סוג של התערבות, ולא בא בדרישות, אפילו לא שיאפשרו לו לחתום על ציוד ב', הסתובב שבועות ללא מדים להחלפה. גרביים ותחתונים כמובן הבאנו לו בשבת הראשונה, אבל מדים זה כבר לא תלוי בנו.
אפילו להישפט כדי שיוכל להשלים ציוד לא ביקש.
כמוך, גם אני לא הבנתי, אבל הבנתי שכנראה אני גם לא אבין...
בסוף הדברים הסתדרו, והתיק (אומנם עם לא מעט חוסרים) אפילו נמצא - כמה חודשים אח"כ ובמקום לא צפוי.
 

ריקי1963

New member
מצער, ועוד יותר מרגיז...

אבל שאלתי פה ושם...
כי את צריכה לשים לב שהציוד שנעלם או נגנב
לא היה ציוד צבאי.
על גרביים צבאיות, מגבת, מדים
שקבל בצבא הוא יכול לחתום ו/או להישפט
כמו על אובדן ציוד צבאי כלשהו...
אבל מה שבא מהבית צה"ל לא מפצה.
 
מודה על התשובה. ברור שעיקר הפריטים היקרים הם

מהבית כולל גרביים צבאיות.(טונות של גרביים) וגם ה-T שירטים הצבאיות נרכשו במשך התקופה על ידינו.
 
למעלה