אשמח לייעוץ קל :)

• פותח הנושא orbo
  • פורסם בתאריך

orbo

New member
אשמח לייעוץ קל :)

היי, אני בת 22. נשואה, לא דתייה, וללא ילדים :) סיימתי תיכון עם תעודת בגרות ממוצעת, לא משו חריג לא לכאן ולא לכאן... בצבא ההייתי במודיעין, ואחרי הצבא התחלתי לעבוד בסלקום וקודמתי, עברתי דירה והתחלתי לעבוד בחברת השמה כיועצת השמה. עכשיו התפטרתי עקב טיסה לחו"ל, וכשאחזור אני מתכננת להתחיל ללמוד. ומאוד מתלבטת בן שני תחומים עייקרים, 1- משאבי אנוש - חשבתי ללמוד לימודי תעודה בניהול משאבי אנוש ( חשבתי אולי על המכללה האקדמית קרית אונו ) 2- ותחום אחר לגמרי, עיסוי תינוקות ובייבי יוגה. ומכאן 2 שאלות לי... א- איך לעזאזל מחליטים?! ב-איך ניתן לבדוק לגמרי מקומות לימוד מומלצים או מומלצים פחות , ואיך אפשר לדעת האם יש בכלל "שוק עבודה" למקצועות אלה? אשמח לייעוץ. בנוסף, האם יש מכון שאפשר לקבל בו ייעוץ לדברים מן הסוג הזה? תודה

efratilan

New member
היי :)

אני גם שוקלת את הקריה האקדמית אונו, לא יודעת לגבי משאבי אנוש, אבל אני מקבלת פידבקים מאוד טובים על המקום. אם את רוצה אני אשלח לך פרטים של היועצת לימודים שם, אולי יעזור לך? אפרת

ייעוץ קל

שלום לך, מהדברים שאת כותבת נראה כי יש לך שני כיוונים אפשריים ללימודים ותעסוקה עתידיים. את שואלת שאלות טובות וחשובות לתהליך ההחלטה. אנסה לענות לך כפי יכולתי. 1. איך ניתן לדעת מידע עקרוני לגבי המקצועות האלה ("שוק העבודה", סוג העבודה (שכיר, עצמאי), רווח אפשרי, טיב מקומות הלימוד ועוד): הכי טוב לשאול כמה שיותר אנשים, ממגוון רחב של כיוונים. למשל: לגבי עיסוי תינוקות, לשאול אנשים שעובדים בזה (למשל למצוא מודעה ולהתקשר לשאול מה מציעים ובכמה, איפה למדו את המקצוע), לשאול אנשים שמשתמשים בשרות הזה. בנוסף, קראי על התחום וחפשי מידע באינטרנט. 2. איך מחליטים: קודם כל המידע שתאספי לגבי המקצועות הוא חשוב ביותר. לדוגמה: סביר להניח שבתחום משאבי האנוש תעבדי כשכירה ובתחום השני תעבדי כעצמאית. זה שיקול חשוב בבחירה. אני מציעה לך לעשות ממש טבלה של מאפיינים כמו: סוג העבודה, רווח עתידי צפוי, אורך לימודים, אפשרויות להתפתחות עתידית וכד'. לתוך הטבלה הזו הוסיפי גם מאפיינים שבאים מתוך עצמך, כמו: איך את רואה את שגרת היום שלך מתנהלת כך או כך, באיזו מידה כל תחום מושך אותך, באילו כישורים שלך תוכלי להשתמש בכל תחום, וכד'. טבלה כזו עשויה לתת לך תמונה ברורה יותר לקבלת ההחלטה. 3. ייעוץ: מקומות שונים עוסקים בייעוץ לדברים מסוג זה. אני באופן אישי חושבת שעבורך אין כ"כ טעם במכון ייעוץ, מפני שאת יודעת מה הכיוון שלך וזה עלול רק לבלבל אותך. ישנם יועצים שונים בענייני קריירה. מניסיוני, אימון אישי הוא כלי שמאפשר לך לבחון את האפשרויות שלך בצורה בהירה ומסודרת ולהגיע להחלטות. כל טוב ובהצלחה, ניבה

netta55

New member
התלבטויות

היי יש כל מיני מקומות של לימוד יש אתר שנקרא יורם לימודים שהם עשו שם ספריית מקצועות ולגבי כל מקצוע יש קצת מידע, חוץ מזה, לכל דבר יש פורומים שונים חוץ מזה יש לאתר יורם גם משהו שנקרא המבדק - http://mivdak.yoram.co.il/ ושם את יכולה לבדוק (וזה בחינם שזה מגניב) מה מתאים לך. אני בדקתי ואותי זה עודד כי זה יצא מה שאני לומדת

למעלה