אשמח לחוות דעתכם

floraly

New member
אשמח לחוות דעתכם

שלום! אני בת 22 ואני סוף סוף עוזבת את בית ההורים ועוברת לגור עם חברים שלי, ליתר דיוק - החברה הכי טובה שלי והחבר שלה (שאנחנו כמו משפחה) בעוד שבוע. הבעיה שלי היא שחשבתי שאני אתרגש, אשמח.. משהו... ואני לא! אני רק דואגת כל הזמן ותוהה אם אני עושה את הדבר הנכון, ואיך אני אסתדר ומה בדיוק לעשות עם החוזה והאם לקחת עורך דין או לא ואיך ניישב מחלוקות וסכסוכים בינינו ותכלס... אני מפחדת שהחלום האידילי שלי בנוגע ליציאה המיוחלת מהבית יהפוך לסיוט מתמשך. אז אני רוצה לשאול לדעתכם - אלו שיש להם כבר ניסיון.. זה נורמלי? והאם ההתרגשות הצפוייה תגיע בסופו של דבר? ואם לא, האם אני עושה טעות? אשמח לדעה כנה! Floraly

נשמע מוכר...

בימים לפני שנכנסתי לדירה גם לי כל הזמן היו מחשבות מהסוג הזה... רק דאגות וחששות. היו מיליון דברים שפחדתי שלא יסתדרו לי, ושאני לא אצליח להתמודד איתם, ואולי בכלל כל העניין הזה זה טעות גדולה. בסופו של דבר כשנכנסתי לחדר שלי, והתחלתי לסדר אותו ולהכניס אליו דברים, וכשהלכתי לסופר בפעם הראשונה בשביל למלא את המקרר, ההתרגשות באה וידעתי שהולך להיות לי טוב ושאני עושה את הדבר הנכון... דרך אגב, את עוברת עוד שבוע ועוד לא חתמתם על חוזה? זה נשמע לא טוב במיוחד... מתי אתם הולכים לחתום?

floraly

New member
אני אסביר לך...

קודם כל, תודה על התגובה! דבר שני, אנחנו הולכים לחתום על החוזה ביום שני והמעבר הוא ב 1/7. פשוט הכל קרה כל כך מהר, לא הספקנו לנשום בכלל! אנחנו התכוונו לעבור באוגוסט, אבל בשבוע שעבר מצאנו את הדירה הזו, התלהבנו והחלטנו שהולכים עליה ונעשה את השינויים הדרושים כדי לעבור חודש לפני. אז נפגשנו שוב עם בעל הדירה, עברנו על החוזה ועל התיקונים האחרונים ואנחנו הולכים לחתום אצל עורך דין ביום שני. בקשר לזה אני לא דואגת... פשוט זו תקופה מאוד עמוסה - סוף סמסטר, מבחנים, מעבר דירה, הובלות, וכל אחד מאיתנו בא מאזור שונה - יהוד, מודיעין והוד השרון אז כל זה יוצר המון לחץ ובלאגן... ואני עוד לא ממש הספקתי להתרגש.. באסה
יש לך במקרה איזה טיפים?

אם ככה אז זה בסדר

טיפים - כמו שקרין אמרה - לסכם את הדברים מראש בנושא של נקיונות, קניות, אירוח חברים, ציוד וכו'. כל מה שנראה לך שעלול לצוץ בו ויכוח כדאי לדבר עליו מראש ולתאם ציפיות. כמובן שזה לא ימנע 100% מהדברים, ותמיד יכול לצוץ ויכוח קטן פה ושם, אבל אני בטוחה שזה יתרום לאווירה הטובה. ובקשר לכל השאר - פשוט קחי נשימה עמוקה ותנסי ליהנות מכל זה. זה מלחיץ אבל ברגע שתיכנסי לשגרה החדשה דברים יירגעו לאט לאט ואני בטוחה שבסופו של דבר תיהני מהעצמאות שלך ומזה שיש לך מקום משלך בעום.

kkarinn

New member
תקבעו ביניכם מראש את כל הדברים

עלולות לצוץ מידי פעם מחלוקות, אבל זה דבר נורמלי. מה שאתם יכולים לעשות זה למנוע את חלקן מראש, לקבוע כל מיני דברים, למשל כל כמה זמן מנקים את הבית, או לחילופין, לעשות תורנות נקיון. קונים את האוכל ביחד ומתחלקים כולם, או כל אחד קונה לעצמו, ודברים מהסוג הזה... שיהיה בהצלחה!

למעלה