אשמח להתייעץ

מיצד

New member
אשמח להתייעץ

יש לי ילד בכיתה ז' שלאחרונה עובר התעללות פיזית ונפשית ע"י אחד מהילדים בביה"ס. כבר דיברנו אני ובן זוגי עם ההורים, המורים, מנהל ביה"ס, יועצת ביה"ס, ואתמול הבנו שכבר לא מדובר בילד אחד אלא בקבוצה שמצאה קרבן. הילד שלי פוחד ללכת לבית הספר - ובצדק. בכיתה יש לו הרבה חברים שבכל פעם שקורה משהו הם מייד מגנים עליו אבל לצערי כשהוא לבד והם (החברים)לא לידו אז הוא בבעיה. הוא לא יודע אך להגן על עצמו הוא מעולם לא היה מה"פייטארים" הוא אף פעם לא "הלך מכות". מה עושים? למי עוד אפשר לפנות? חשבנו להפנות אותו לטיפול כדי שיוכל לקבל את הכלים: איך להתמודד עם כאלו מצבים? להיתעלם?????? להרביץ בחזרה (הרי אם הוא היה מסוגל הוא היה עושה זאת)??????? לנסות לברוח??????? אשמח לתגובות.

תבהירו להורי התכשיטים

שאם ילדיהם יעזו להכות שוב את הילד שלכם אתם תפנו למשטרה. תבהירו לבי"ס שאם הם לא יצליחו לעצור את זה אתם תפנו לפיקוח, למשרד החינוך ולעיתונות. בלי קשר, אפשר ומומלץ לשלוח את הילד לחוגים שיחזקו אותו. אבל כאשר הוא נופל קורבן לאלימות הפתרון הוא ממש לא לתת לו להתמודד לבדו, אתם צריכים להציל אותו כי אחרת הוא ילמד מכך שאתם לא יכולים.

פלגיה

New member
הוא פוחד ללכת לבית הספר

וזאת הנקודה הכי חשובה בסיפור. מי שצריך להתעסק עם היועצת, המנהל, המחנכת וכל שאר צוות בית הספר - אלה הילדים המציקים, ולא הילד שלכם שהוא הקורבן. חשוב להבהיר בבית הספר שאתם לא שולחים לשם ילד שלא חש ביטחון בכיתה, ושעד שלא תיראו תוכנית עבודה עם המתעללים (שיכולה לכלול גם גורמים מחוץ לבית הספר כמו המשטרה וכדומה) - אתם לא תשלחו את הילד לבית הספר. טיפול? הם צריכים טיפול, לא הוא. טוב שהוא לא מחזיר מכות, ולהתעלם או לברוח לא תמיד פותר את הבעיה. (הבן שלי מצא פיתרון לילד שמתעלל בו בדמות "הפוך על הפוך". הסברנו לו שהילד עושה דברים רעים כי ייתכן שחסרה לו תשומת לב. אז הוא ניגש אל הילד הזה בכל בוקר במאור פנים וב"מה שלומך" רועם ומלא ביטחון. הילד ההוא היה בשוק, וההתעללויות פחתו. לא תמיד זה עובד)

ספיישיל

New member
גישתי כגישתך.

אך לא לכל ילד זה נכון ומתאים להגיב כך. אצל שלי-זה לא עבד.

לב אם

New member
התעללות לא נעלמת מעצמה

צר לי שלא ראיתי את פנייתך קודם לכן, מקווה שכבר מצאתם את הדרך לטפל בבעיה. אם לא, את מוזמנת לפורום הורים לילדים נפגעי טראומה ונסייע לך בעצה נוספת

למעלה