אשמח להתייחסותכן

yanog

New member
אשמח להתייחסותכן

בוקר מוקדם וטוב, חדשה בפורום וקצת מהססת.. מכל מקום כל כך "עמוס" לי בלב, שהחלטתי לשתף. בת 46 (פרודה מזה 8 חודשים) + 3 מקסימים, בני 17, 13 (הבת) ו-6. הפרידה וההסתגלות לחיים "שאחרי", היו יחסית סבירים. בעלי ואני משתפים פעולה וטובת הילדים היא בראש מעיינינו, כך שאפשר להגיד, בלי להקל ראש בעוצמת הטלטלה, שבהחלט מיזערנו נזקים. הבת שלגביה רציתי לכתוב, בורכה בסל של תכונות טובות, יפה, מנהיגה, נבונה, רגישה, מוכשרת, ויחד עם זאת, אני מוצאת עצמי חסרת אונים לנוכח עוצמות הכעס, הזלזול, הברוגז שלה וכו'. החיים הם מתקופת ברוגז אחת לשניה (זה היה גם לפני הפרידה). היא יודעת שקשה לי להתנהל באופן הזה, ולפעמים למען אווירה טובה בבית, מפייסת ומנסה לעבור לסדר היום, למרות הסצינות, הדיבור הפוגע והמזלזל שלה ועוד..היא זיהתה את חוסר היכולת שלי להכיל ברוגז כזה, ואני מרגישה שהיא מנסה למשוך את זה כמה שיותר. בנתיים היא לבד בהתבצרות הזאת, או עם חברים כל היום, ואני מרגישה שהבית נפגע מההתנהלות הזו, אם אפשר בכלל לקרוא לזה התנהלות.. בימים האחרונים, ישנה אצל חברה בלי להודיע לי, הבריזה מבי"ס , החדר שלה מבולגן ברמות, כל הארון כמעט בחוץ, כילים , ספרים ומחברות על הריצפה, לא סתם בלאגן של "לא בא לי לסדר עכשיו". מפריע לי העניין שהבן הקטן, סופג את האווירה העכורה הזאת, את החוצפה הקולנית שלה לא פעם, את החדר שלה שצועק ... דווקא.. בקיצור, אני מאוד עצובה, אני מניחה שגם היא. בשיחות, כמה שלא ניסיתי, היא משאירה אותי דוברת יחידה וממשיכה לבהות במחשב, או לענות לטלפונים, בקיצור די משפיל.. באמת כבר לא יודעת מה לעשות,

nutmeg

New member
קודם כל

ברוכה הבאה לגיל ההתבגרות. שנית הזהרי מ"שיחות" שהן בעצם מונולוג שלך של תלונות על מה לא בסדר ואיך צריך להתנהג בבית. אלו לא שיחות. בשיחות מנסים להבין מה ההתנהגות הזו אומרת. האם את יודעת מה עובר עליה? מה קורה בבית הספר, מה קורה עם החברים? מה היא מרגישה?

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אולי את השיחות נסי לעשות במקום ניטרלי בלי מחשב וניידים ברקע, היא נמצאת גם בתחילת גיל ההתבגרות וגם חוותה פרידה בתהליך הגירושין. אתן צריכות להסכים על כמה דברים שבהם את מוותרת לה וכמה דברים שהיא מתחייבת לקיים (למשל את מוותרת על סידור החדר, היא מתחייבת לא להבריז מבית הספר, או משהו אחר שתחליטו עליו. תני לה להרגיש שאת מקבלת את השינויים שעוברים עליה - היא כבר לא הילדה בת ה6 שעושה כל מה שאומרים לה, היא הופכת לאדם עצמאי עם דפוסי התנהגות אחרים, החלטות אחרות, התמודדויות אחרות, בעוד שאת מצפה שתמשיך לשמור על כמה חוקים וכללים. איך היא בבית של אבא שלה? גם שם היא מתנהגת כך?

pf26

New member
היא נמצאת בגיל מאד קשה, תוסיפי לזה

את הפרידה בין ההורים, ותקבלי סלט רגשי עצום. אני חושבת שאת צריכה להושיב אותה לשיחה רגועה, על כוס שוקו ועוגה, כשאין אף אחד בסביבה (תשלחי את הבנים לפארק עם האופנים). תסבירי לה שמאד כואב לך מה שקורה בזמן האחרון ותבקשי לשמוע מה היא חושבת על המצב ומה היא מציעה לעשות. יכול להיות שהיא לא תדע/תרצה לחשוף את מה שבדיוק עובר עליה, אל תכעסי, תני לה לדעת שאת תמיד שם כדי לשמוע ולתמוך. עוד כמה הצעות מנסיון כאמא לשתי מתבגרות (ולמתבגר ואפרוח אבל הם לא רלוונטיים) - תגדירי באופן מדויק וחד משמעי מה הקו האדום - אין דבר כזה ללכת לישון אצל חברה בלי לקבל אישור, אין לצאת בלי לידע, אין להבריז מבי"ס בלי דיווח והסבר מראש. אצלנו למשל מותר לא ללכת לבי"ס יום בחודש לפי בחירה של כל ילד. הם רק חייבים להגיד לי ערב קודם. זה יכול להיות יום סתם, יום בחינה, יום טיול, לא אכפת לי, כל עוד יודעתי מראש. הם יקבלו מכתב גיבוי למורה. בגלל שזה נתון לבחירתם הם כמעט לא מנצלים, כי הימים לא ניתנים לצבירה (אי אפשר פעם בשלושה חודשים להבריז לשלושה ימים), אז הם "מתקמצנים" ויכול לעבור חודש בלי שינצלו את היום הזה. לגבי החדר המבולגאן - קיבלנו פעם עצה מפסיכולוג נוער שנשמעת לי פשוט נפלאה: החדר שלה זה הטריטוריה שלה. תעזבו אותה. את יודעת מה? החיים שלי הרבה יותר פשוטים מאז שהגדרתי את זה לעצמי ולילדים. לא תשימי בגדים מלוכלכים בכביסה? לא יהיה לך מה ללבוש, לא תפני את הרצפה? העוזרת לא תכנס לנקות. אצל החיילת החדר מסודר בד"כ כי היא רוצה שישטפו אותו, אצל השניה (15) אי אפשר לדרוך על הרצפה. היא מסדרת אותו רק לפני שמגיעים חברים. ואני ? הרבה יותר רגועה. הורדתי שלל עימותים עם הבנות.

אני מנסה גם להוריד את עניין החדר

ומבקשת פעם בשבוע לפני השטיפה שתסדר הכל (אין עוזרת ולא עולה על דעתי לא לשטוף את החדר שלה כשאני מנקה
) אני רוצה גם לאמץ את עניין הבגדים המפוזרים בחדר במקום להיות בכביסה או בארון ואז באמת אהיה גאה בעצמי.

yanog

New member
תודה לכל המגיבות

תודה מעומק הלב, על ההתייחסות המהירה והעצות הטובות. הוקל לי. אשתדל לדווח בהמשך. המשך שבוע טוב לכולן

ענתר

New member
מחזקת את עניין הכביסה

אצלי כבר שנים, אני לא אוספת כביסה אצל הבנות האמת שכמעט ולא מכבסת הבנות למדו שאם הן רוצות בגדים הם מכבסות, גם לגבי החדרים החוק, שחדר לא מסודר לא נשטף את לא מתארת לעצמך כמה יפה החדרים התחילו להסתדר, ברגע שבנים התחילו להיות באופק והעיקר לחשוב מראש אילו מלחמות חשובות לך לא להלחם על כל דבר לנסות לחשוב על כך מראש ולפעמים לשים גבול צעד אחד קדימה לדוגמא: לי הפירסינג מאוד מפריע אז שמתי את הגבול על עגילים לא מוכנה עגילים לפני גיל 16 המלחמה הייתה על עגילים לפירסינג לא הגענו

שלום

אני אגיב מנקודת מבט אחרת. את מוזמנת לקרוא לי אביב. אני בת 16 כיום. ההורים שלי נפרדו כלפני שנתיים והתגרשו לפני כעשרה חודשים. יש לי שתי אחיות בנות 24 ו-19. אני הקטנה ביותר. המצב הוא בול אותו הדבר. נשמעת לי מאוד כמו אימי, ברמות שלא יאומנו. אין פה משהו שאני לא יכולה שלא להזדהות איתו. הבעיה היא אצלי עם אמא. לא אצל אמא איתי. לקח לי הרבה מאוד זמן להבין שמה שאני עושה לא נכון. האווריה בבית ממש היתה מזוויעה (עד אתמול). עוד רגע אסביר למה זה רק עד אתמול. הרגשתי שאמא שלי פוגעת בי. שהיא לא מתעניינת בי. התחושות שהיו לי כלפי אימא... היו חוסר כבוד, זלזול, שקרים התעופפו בלי בעיות. אמא שלי לא יודעת עליי דבר. אנחנו לא דיברנו עד אתמול. בכלל. שיחות כמו: "היי, איך היה בבית הספר?" - היו מתחילות ונגמרות בשתיקה מבחינתי. דיברתי עם יועצת בית ספר על המצב בבית. היא הזמינה פסיכולוג לבית הספר. הפסיכולוג דיבר איתי והסיק כי אני זקוקה ליעוץ פסיכולוגי. עברתי טיפול אחד נותרו עוד כמה. התשלום... הוא ענק. אני עדיין בהלם שהם מסכימים לשלם תשלום כזה או אחר בכאלו מימדים בשביל שאני ארגיש טוב. רק אתמול הבנתי שהתנהגתי ככסילה. הבנתי שמאוד אכפת לה ממני, אבל כמו כל אדם אחר, היא עושה טעויות. אין אנשים מושלמים. אכפת לי ממנה. מאוד. אני שמחה שהבנתי. אולי הבנתי מאוחר מידי. יזמתי שיחה, שאורכה עלתה על שלוש שעות. רצופות. בשיחה אמא ואני דיברנו על דברים שלא העזתי לומר. דיברנו מה אנחנו לא אוהבות שהשנייה עושה. התחייבנו אחת לשנייה. אני מייעצת לך לקחת את ביתך לשיחה, ובלי שלא תתחמק. לשאול: "מה לא טוב לך שאני עושה?" אני כאן תמיד אם את צריכה עוד תמיכה. אני מקווה שאני אוכל לעזור בהמשך.

שיהיה לך רק טוב

לפעמים לא מבינים מה עובר על השני,לכן תמידטוב לקיים את השיחות האלה, הן פותרות הרבה מהבלתי מובן. טוב שעברת ייעוץ,זה עוזר המון. בהצלחה בהמשך

pf26

New member
זה לא מאוחר מידי להבין ../images/Emo24.gif

את צעירה, רק התחלת לפסוע במסלול החיים. יופי שגילית כמה את חשובה לאמך. אני בטוחה שבתוך הקשיים שלה, היא לא תמיד הייתה פנויה לראות עוד קשיים. בהצלחה

למעלה