אשמח להמלצה

אשמח להמלצה

אני אמא לפעוטה בת שנה ושלושה חודשים. מזה כ-8 חודשים לערך מאובחנת עם אטופיק דרמטיטיס, לא ברמה חמורה, אך עדיין, מתבטא בעיקר בגרד ברגליים ובידיים.(מפרקים), בנוסף הקטנה מאוד סובלת באיזור המפשעה, לדעתי דווקא בשל לחות יתר מהחיתולים, וזאת על אף שהורדנו מגבונים, ממעטים בסבון, מיבשים עם טלק, המצב השתפר, אך האיזור לא מתאושש למצב טבעי. אני עדיין מניקה מספר פעמים ביום, והקטנה אוכלת הכל חוץ מזה. (במשך שעותהיום נמצאת בגן).
הגענו למסקנה כי בשלב זה על מנת להקל עליה, ואחרי שהתיאשנו מהמשחות שהרופא נתן (ללא סטרואידים), אולי יש מקום לפנות לרפואה משלימה.
שאלותיי:
1. לאיזה סוג של טיפול הייתם ממליצים לפנות?
2. האם יש מטפלים ספציפים עליהם תמליצו באיזור חיפה?
לתחושותינו יש הרבה מטפלים ובאותה מידה אין כל אכיפה על התחום המשלים, ולא הייתי רוצה ליפול על מישהו לא מקצועי.
אודה לכל עצה.
צוצה.

דודאי1

New member
לנו עזר סוטופיק של נטע, אוa-derma ירוק לבן

בדרך כלל זה עובר אחרי גיל 5, אני הייתי עוזה גם אמבטיות עם ללא סבון בכלל אלא עם שמן בלנאום לתינוקות, יש קופות חולים שישי על זה הנחה.

ישר אחרי מקלחת את אחת המשחות הטופיק היא יותר טבעית . אפשר גם אמבטיות שיבולת שועל אפשר למרוח שמן נבט חיטה.

בהצלחהההההה

אטופיק

שלום רב

משחות רפואיות לא מטפלות באטופיק, אולי הן מעלימות אותו לזמן מה, אולי מקלות על הגרד, אולם לטפל בו במובן שלא יחזור הן לא ואף להפך, עצם העובדה שהן חוסמות את "אפשרות הביטוי" של האטופיק מביאה בד"כ לחזרה של אטופיק בעוצמות חזקות ועמוקות יותר.

לכן אני לא מציע לך למרוח.
קיימות תרופות הומאופתיות רבות לטיפול באטופיק, ואת התרופה המתאימה לבתך יש לקבוע לאחר פגישה עם הומאופת קלאסי, ההומאופת יישמע כיצד מתבטא האטופיק אצל בתך (צבע הפריחה, גרד, מיקום...) וגם יישמע על מאפיינים נוספים של בתך (תזונה, שינה, רגישויות..) ולפיהם יוכל להתאים תרופה מתאימה.

לחיפוש הומאופתים מורשים ע"י האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית

רפואה שלמה

יוסי

hal767

New member
מקור הבעיה הוא פנימי

על אף שקיימים סימפטומים חיצוניים. לכן יש להתחיל את הטיפול מבפנים.
הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית רואה בבעיה זיהום פנימי הפורץ החוצה דרך העור בסימפטומים שונים, ואפשר שקשורה גם במחסורים תזונתיים. מקור הזיהום הפנימי היא בתזונה לא נכונה (כולל תזונת האם המניקה), בחיסונים ותרופות, אך גם גורמים מנטליים ואחרים עלולים להיות קשורים לזאת. תרופות מכל סוג מטפלות בסימפטום ועשויות להקל חיצונית ובגירוד, אך זאת הקלה זמנית (אם בכלל) ורעילותן פוגעת בבריאות הגוף.

אדגיש נקודה אחת מתוך הכתוב במסר שלך - העובדה שאת מניקה זה מצויין, אלא שישנה חשיבות רבה לתזונתך ולצריכת תרופות ותוספים על ידך. אלא יבואו לידי ביטוי בחלבך. גם העובדה ש"הקטנה אוכלת הכל חוץ מזה" אינה עוזרת. תינוק לא צריך לאכול הכל. הוא כן צריך לאכול מה שמתאים לגיל. המלצות הדיאטיקה הקונבנציונאלית בנושא הזנת תינוקות היא אסון לבריאותם.

סילוק גורמי הבעיה, שינוי הרגלים פסולים ומעבר לתזונה טבעית אורגנית של האם המניקה ושל התינוקת יהוו דרך ריפוי שורשית לבעיה. אינני נכנס לפרטים כי אינני מכיר את המקרה מקרוב.

למעלה