אשמח להכוונה

luliy

New member
אשמח להכוונה

שלום
רציתי בבקשה לקבל מעט מידע לגבי לימודי מולטימדיה. אני בת 38 אין לי תואר. עדיין מחפשת את עצמי. עבדתי בעבודת מזדמנות. היות שכשהייתי קטנה אהבתי לצלם ולהקליט אנשים/מצבים חשבתי אולי לימודי מולטימדיה יכולים להתאים.
1- מה הכשורים הדרושים לכך?
2- מה השכר בשוק?
3- האם זו עבודה במשרה מלאה/חלקית?
4- איפה אוכל להשתלב?
5- האם זו עבודה בלחץ?
6- יש לי בעיה בראיית תלת מימד(אני לא רואה תלת מימד) האם זו בעיה?
7- הגרפיקה והעיצוב לא מעניינים אותי אלא יותר התוכן:הקול, התמונה, הדיבור. האם זה אומר שאני לא מתאימה?

אשמח לקצת סדר בדברים. תודה:)

מולטימדיה לעומת עריכת וידאו

הי לולי,
אני מדלגת על כל השאלות שכתבת וקופצת לאחרונה. אם את לא אוהבת עיצוב וגרפיקה, אני חושבת שמולטימדיה זו לא הבחירה הנכונה עבורך. זה נכון שלומדים גם היבטים שקשורים לתמונה וסאונד, אבל יש דגש בולט על עיצוב גרפי לאינטרנט ועל תלת מימד.
אז מה כן?
אם אני הולכת איתך לפי מה שהגדרת, אפשר אולי ללמוד עריכת וידיאו. זה מקצוע לכל דבר והוא הרבה יותר מתבסס על נטייה לתמונה וקול. עם זאת, חשוב מאוד לבדוק האם העבודה עצמה ביום-יום מתאימה לך. עריכת וידיאו מכוונת אותך או להיות שכירה בחברות הפקה גדולות או בחברות חדשות, או (ואולי ברוב המקרים) להיות פרילאנס ולעבור בין פרויקטים. זו עבודה עם הרבה עליות וירידות - כשיש עבודה היא אינטנסיבית מאוד ודורשת המון שעות עבודה. ויש תקופות בלי עבודה בכלל. אם את מתברגת טוב בתעשייה, בהחלט אפשר להרוויח הרבה כסף. אבל זו לא עבודה מובטחת בשום צורה. כמו כן, צריך הרבה סבלנות ויכולת להכיל סיזיפיות וירידה לפרטים קטנים.
נשמע כמו משהו שמתאים לך?
רוצה לחשוב ביחד מה יכול להיות לך טוב לאורך זמן?

luliy

New member
שלום דפנה:)

לגבי עריכת וידאו- אם מדובר בהרבה שעות עבודה אז זה לא מתאים לי. מחפשת משהו יותר חופשי בלי אינטרקציה מלחיצה של בוסים. מה שכן, יש לי יכולת טובה בירידה לפרטים קטנים. אני ממש אשמח לחשב איתך מה יכול להתאים לי.

אני ממש מיואשת ומבולבלת. השאלה אם עצם זה שאין לי תואר אלא רק בגרות מלאה יכול לשמש עבורי חסם.
אני אוהבת כלבים- ויש לי "חיבור" טוב איתם אבל לא הייתי רוצה להיות מאלפת כלבים( אני מפחדת מחלק מהכלבים כך שלא אוכל לגעת בהם ול"הכניע" אותם על הקרקע באילוף)
אני אוהבת לצלם בסטילס ובוידאו בארועים משפחתיים (בשנה האחרונה החשק הזה ירד פלאים ואני גם מצלמת בוידאו קטעים הרבה יותר קצרים בעבר)
אני אוהבת לבשל( אבל לא ארצה להיות שפית) אני אוהבת את לקיחת חומר גלם כזה או אחר ולבסוף ליצור מזה יצירה.
אני טובה עם תינוקות וילדים קטנים (הייתי עושה המון ביבי-סיטרים) אבל לא רוצה להיות גננת או סייעת.
לאור מה שכתבתי... יש לי תקנה?

luliy

New member
נזכרתי בעוד כמה דברים

אני אוהבת לעשות פן למישהו אחר-(למדתי את זה על ידי הסתכלות על ספרים) אני אוהבת להחזיק את הפן ואת הפעולה של המסרק ביחד עם הפן(אבל לא ארצה להיות ספרית)
אוהבת להשתמש במכשיר שעווה (עצם החזקת המכשיר). (וכמובן לא ארצה להיות קוסמטיקאית)
גיליתי לא מזמן תחום של הדפסת תלת מימד- אז מה שעניין אותי זה לא הגרפיקה אלא שימוש במכשיר עצמו.

מקווה שלא הכבדתי עליך. תודה.

בואי נחשוב מה כן

הי לולי,
לא הכבדת עלי כלל. בשביל זה אני כאן. אבל אני כן שומעת את המסר שלך וחייבת לומר שהוא נשמע לי בעייתי. יש משהו פוסל ומבטל באיך שאת מציגה את הדברים. בינתיים כל מה שכתבת זה למה רשימה ארוכה של דברים לא מתאימה לך. מבין השורות עולה גם תחושה שאת לא מוכנה להתאמץ, לא רוצה ללמוד דברים חדשים (על עצמך או על עולם תוכן מסוים), לא רוצה לעבוד עם בוס מלחיץ, לא עם ילדים, לא עם חיות... ולא מוכנה לקבל את העובדה שבכל תפקיד יהיו גם היבטים או משימות שפחות תאהבי.
אני חושבת שהניסיון שלך למצוא הגדרה למקצוע שמתאים לך הולך לכיוון לא נכון. לחפש תחביבים או פעילויות שאהב לעשות בעבר ולבדוק האם רלוונטי להפוך אותך למקצוע - לא מוכיח את עצמו, ואת בטח רואה את זה בעצמך. כל רעיון שהעלית נפסל על ידך מיד.
לולי, אני מרשה לעצמי להיות איתך ישירה דווקא בגלל שאנחנו במדיה ששומרת על דיסקרטיות ודווקא בגלל שאני באמת רוצה לעזור. מקווה שאת לא נפגעת מהישירות שלי.
בואי נעשה תרגיל, תנסי לבנות רשימה של דברים שאת רוצה שיהיו לך בעבודה. אבל תתייחסי רק למה כן. אל תרשמי שום דבר שמוגדר דרך ה"לא". את יודעת, יש אנשים שבאים אלי לייעוץ ואחת המטרות שלי היא לעזור להם להתחבר לאיזושהי פנטזיה. במקרה שלך אבקש ממך לעשות הפוך - נסי להישאר מציאותית. כי אין תפקיד שיכול להיות נטול בוסים אך לא עצמאי מדי, מעניין אך לא דורש מאמץ, מתגמל אבל לא תובעני.
מחכה לרשימה:)

luliy

New member
אין בעיה:)

היי דפנה, אני כלל לא נעלבת אם כי ציפיתי לתשובה אחרת. תודה שאת ישירה איתי.
רשימת הכן: 1-סביבה תומכת (למרות שאני לא יודעת אם מתאים לי לעבוד לבד או עם קבוצה)
2- גמישות
3- עניין. להרגיש כמו במשחק (לא מרגישים שזו "עבודה", הזמן עובר מהר)
4- מקום שמביא לידי ביטוי את היכולות שלי (רגישות, ירידה לדקויות וכו')
5- להרגיש שבא לי עוד לעבוד בזה גם אחרי שעות העבודה (כמו הייטקיסטים שעובדים עם הלפ טופ שלהם מהבית לא כי הם צריכים כי הם מכורים לזה)
מקווה שעם הרשימה הזו נוכל להתקדם הלאה.
דבר אחרון- לא מסכימה עם מה שכתבת באשר ל: "לא רוצה ללמוד דברים חדשים (על עצמך או על עולם תוכן מסוים)"- אני בהחלט מוכנה ללמוד אבל חייבת שזה יעניין אותי. גם על עצמי אני ממשיכה ללמוד דברים חדשים.

ממשיכה, אבל מסויגת

אני ממשיכה איתך את מה שהתחלנו, אבל חייבת לסייג את מה שאני בעצמי עושה. זה לא מקצועי ולא מעמיק לנסות למצוא עבורך מקצוע בצורה כזו. כדי לעשות בחירה נכונה שתחזיק מעמד אני חושבת שממש כדאי לך להשקיע בתהליך ייעוץ פרטני שיהיה אישי ומותאם באמת לגילוי הצרכים והקשיים שלך.
Having said that, אני לא יודעת למה, אבל ממה שאת כותבת עולה לי רעיון לעריכה לשונית - תפקיד מקצועי שדורש דיוק בפרטים, בסביבה שהיא בד"כ מאוד תומכת ולא אינטנסיבית מדי. יש בו משהו מאוד תרבותי ונראה לי שיש לך משיכה לתחומים שהם כאלה או אפילו קרובים ליצירה. יש בו אפשרות לשלב עבודה כשכיר ופרילאנסריות.
מעניין אותך?

luliy

New member
היי דפנה יקרה

קודם כל שוב תודה על הנסיון לסייע לי. מרגישים בכתיבה שלך את האכפתיות

האם בכדי להיות עורכת לשונית יש ללמוד לתואר?
העניין הוא שכבר הייתי ביעוץ תעסוקתי בדקתי את האפשרויות שהוצעו לעומק וגם לקחתי קורס במקצע מסויים אבל גיליתי שזה לא זה.

למעלה