אשמח ועזרה!!

pokydana1

New member
אשמח ועזרה!!

לפני כארבע שנים שהיתי בנורווגיה יותר מהזמן שמותר. משם טסתי להולנד ותחקרו אותי בשדה התעופה על מהות השהייה שלי. משם למקסיקו ואחר כך חזרה להולנד ואז הביתה. באף אחת מן הפעמים לא ציינו לי כי קבלתי חותמת שחורה למדינות באיחוד ובהסכם שנגן.
לפני כמה חודשים טסתי עם חברים לגרמניה ושם עצרו אותי בשדה התעופה כי יש לי חותמת שחורה בדרכון. חברי המשיכו בטיול ואני חזרתי תוך 10 שעות לארץ.

השאלה הראשונה שלי היא איך אני מבררת אם נגמרה לי החותמת?, הגרמנים אמרו לי שהיא אמורה להסתיים בספטמבר אבל יש מצב שאפשר להאריך אותה. אני רוצה לטוס שבוע הבא ולא רוצה לקחת סיכון. בררתי כבר במשרד החוץ ושגרירות הולנד וגרמניה, שם אמרו לי שאיאפשר להכנס לפרטים.

השאלה השניה היא האם משטר הגבול ההולנדי יכול לתת חותמת בלי ידיעתי ולאחר שיצאתי כבר מאירופה?

*חשוב לציין שאין חותמת ממשית בדרכון עצמו, זה הופיע רק במערכות שלהם במשטר הגבול

crips

New member
לפי זה

יש לכל אדם הזכות לקבל מידע על האם הוא נמצא ברשימה:
The Schengen Convention recognises that individuals have the right to:
Access information concerning them which is contained in the SIS
To exercise your rights, you can apply either to a national supervisory authority that is competent for supervision of the national part of the Schengen Information System or directly to the authority handling the data (police, customs authorities, etc.).

כלומר צריך לברר ישירות מול רשויות הגבול, ולא השגרירות.

הייתי מתחיל במשטרת הגבולות ההולנדית או זו של המדינה אליה את טסה. לא ידוע לי אם הם יכולים לתת תשובה דרך הטלפון, אבל אולי עצה טובה למי לפנות כן.

forglemmigej

New member
הבעיה שלך היא איזור שנגן

את נכנסת מנורבגיה שאינה חברה באמנה ולכן תוחקרת, כשעוברים בין המדינות באמנה אין בכלל בדיקת דרכונים אין לי מושג אם יש אפשרות להצליב נתונים עם מדינות שאינן באמנת שנגן, אבל הדרך היחידה היא להכנס אליהן ואז לנסוע ברכב למדינת שנגן, אבל זו רק אפשרות שיש סכנה בה .

טעות קטנה בידייך

נורבגיה אמנם אינה חברה באיחוד האירופי EU אבל כן חתומה על אמנת שנגן וכפופה לתקנות האמנה (כמו גם שוויץ למשל)
בכל שאר הפרוצדורות אינני בקי כל כך
http://www.diplomatie.gouv.fr/en/co...g-a-visa/article/list-of-schengen-area-member

pokydana1

New member
תודה רבה אבל....

תודה רבה לך על זה!
באמת התקשרתי למשטרת הגבולות של הולנד והם נתנו לי כתובת שאוכל לשולח להם מכתב בדואר בכדי שיוכלו לזהות שזאת באמת אני.
כנראה שהם יוכלו לתת לי את התשובה, רק שזה ייקח שבועיים בערך והציעו לקנות לי כרטיס לאיטליה לחמישי הזה.
רק לי זה נראה תמוה שמדינת ישראל לא יכולה לדעת מה קורה עם הדרכון שלי? או חברות התעופה אם לקנות כרטיס או לא?

תודה בכל זאת:)

TrigATUSA

New member
לא מוזר בכלל

חברות התעופה עושות מעט מאוד מאמץ להקל את החיים על עברייני הגירה ומסורבי כניסה
למדינת ישראל אין שום קשר ויכולת לדעת מה הסטטוס שלך במדינות זרות
&nbsp
יש סיכוי יותר מסביר שיקרה לך מה שקרה בפעם הקודמת -
אם תנסי להכנס לשנגן, את תסורבי כניסה (כי את מנועת כניסה לשנגן)
אם את רק עוברת שם בטרנזיט - לא תהיה ביקורת דרכונים, ואני לא רואה איך יעצרו אותך
&nbsp
לא שמעתי על ביטול איסור כניסה אחרי 4 שנים.

TrigATUSA

New member
יותר מזה - אם את טסה עם אותה חברה

יש מצב סביר שיהיה רשום אצלהם מה קרה בפעם הקודמת, ושלא יעלו אותך לטיסה בכלל בתל אביב

pokydana1

New member
לידיעתך

לידיעתך יש כמה רמות ענישה משנה ועד לכל החיים, זה מה שאמרו לי שדיברתי עם משטרת הגבולות בהולנד.
בעיקרון בגרמניה אמרו לי שזה אמור להסתיים בספטמבר אבל שיש להם את הסמכות והבחירה לתת הארכה אם ירצו, אז לא לקחת סיכון ולברר לפני..
&nbsp
תודה רבה לכולם, עזרתם:)

למעלה