אשמח אם תעזרו לי

אשמח אם תעזרו לי

דבר ראשון אני צריכה לומר שאני לא חרדית ובכלל לא דתיה-אני חילונית לכל דבר. אני מנסה להבין את הדת היהודית יותר לעומק וקראתי ועשיתי מחקר בהרבה מקורות, ועכשיו אני צריכה רק חוות דעת של אנשים חרדים. אני בהחלט לא רוצה לפגוע במישהו או להתווכח על דעותיו-כל אחד והאמונות שלו. אני אשמח ואודה מאוד אם רק תוכלו לענות לי על כמה שאלות
1. בתור אנשים חרדים, אף פעם לא עברה מחשבה של אי אמונה? 2. האם נולדים אם אמונה שלמה בלב? 3. אם היתה לכם אפשרות לנסות במשך יום אחד חיים חילוניים לכל דבר, הייתם? 4. איך הייתם משכנעים אותי, בתור מישהי חילונית, באמונה? אני ממש מודה לכם ואם פגעתי במישהו אני ממש מצטערת מראש תודה

מכיוון שאני כבר "מריחה" לאן השרשור

הזה מוביל אני מזכירה לכולם שפורום חרדים לא מיועד לויכוחים אידאולוגיים מהסוג של "תוכיח לי שקיים אלוקים". בשביל הדיונים האלה יש פורומים אחרים בתפוז.

אני אישית

זה התגובה היחידה שאני אכתוב כי אני לגמרי לא מעוניינת לפתוח פה בדיון סוער אני כולה צריכה רק כמה תשובות

לי לא נראה אבל...

אם השרשור הזה יתפתח לויכוח תאולוגי - דבר שהוא בניגוד לכללי הפורום - השרשור ימחק. מנהלי הפורום לא יתנו דריסה לדיונים תאולוגיים בפורום מכיוון שכמנהלת פורום ידוע לי שהדבר הזה הורס פורומים. כדי למנוע את זה צריך לא לאפשר לתת לזה דריסה.

תשובות:

1) עזבתי את עולם שומרי המצוות בתחילת גיל הטיפש עשרה. חזרתי לעצמי בגיל 28/29 בערך. מעולם לא כפרתי בקיומו של בורא עולם. 2) יש את השאלה המפורסמת: האם אני מאמין בקיומו של בורא עולם או שאני יודע שהוא קיים? האם אברהם אבינו נולד עם אמונה בבורא עולם? מצד אחד אפשר להגיד שלא, עובדה היא שהוא היה עובד אלילים עד שהתחיל לחפש את בורא עולם. אבל...באיזה שהיא נקודה הוא עצר את הכל והתחיל לחפש מאיפוא הכל מגיע. מאיפוא הגיע הרצון הזה לחפש בורא לעולם הרי הוא התחנך לעבודת אלילים? אבל שאלה הזאת לא כ"כ רלוונטית מכיוון שאנחנו מצווים על "וידעת". וידעת זה אומר לדעת שכלית. להסתכל בבריאה ולהבין לבד שעץ אבוקדו צומח מגרעין אבודקו שמנביטים אותו. את הגרעין אבוקדו לוקחים מאבוקדו שצמח על העץ. איך צמח העץ? מאותו גרעין אבוקדו ששמנו פעם בכוס עם מים עד שצמחו לו שורשים וזה צימח עלים ואח"כ שתלנו אותו באדמה. אבל מאיפוא לקחנו את גרעין האבוקדו הראשון? מאיפוא הוא בא? הגרעין האבוקדו הפר-היסטורי הראשון לא יכול לברוא את עצמו. מישהו/משהו היה צריך לברוא אותו. נאמר שכל מה שעלינו לעשות זה להסתכל בבריאה. הבריאה לבדה מעידה על בוראה. זה נקרא "וידעת". להבין ש...למשל: גרעין אבוקדו לא יכול לברוא את עצמו. לכן הוא נברא ואם יש נברא יש גם בורא לנברא. אם קיימתי את "וידעת" בד בבד מגיעה האמונה שלמה. 3) כמו שפירטתי במס' 1 - עשיתי את זה כבר. זה לא "מציאה"
4) חחחחחח צר לי, הרב שלי במדרשייה אמר לבנות שחוזרים בתשובה פטורים בעשר השנים הראשונות שלהם לחזרה בתשובה מלנסות ולהחזיר בתשובה אחרים.

אם היתה אפשרות

שלום מאד קשה לדעת. אילו היתה לי אפשרות לחיות כחילוני, האם הייתי עושה זאת. מכיון, שאין לי אפשרות, לא בגלל מגבלה טכנית, כי אם בגלל מגבלה נפשית. בהיות שבמשך שנים החדרתי לעצמי מצפון דתי, ולא אוכל להתנתק ממנו בשום אופן אבל לגבי שאלותיך 1 לכל אחד עוברות מחשבות של אי אמונה אולם זה לא רלונטי לחיי היום יום 2 האמונה זה מצפון שההורים והחברה משרישה בך 3 על שאלה שלוש עניתי בתחילה 4 לא משכנע אותך להאמין. אבל טכנית הרבה מצוות פשוט עוזרות לנו להנות מהחיים לדוגמא אמונה. נותנת תחושת רוגע שבת. התנתקות מוחלטת טהרת המשפחה. ריגוש מיני ועוד כהנה רבות המשך יום נעים

אלישיר

New member
זה בדיוק כל האבסורד! ../images/Emo13.gif

בעזי"ת 1- כמו אריאלה (רק שבגיל עוד יותר צעיר), גם אני אחד שפרקתי עול ויצאתי בשאלה. "אין יהודי שלא מאמין" אומר רבי נחמן מברסלב. לא הכרתי את המשפט הזה תחילה, כתיאוריה. ראיתי אותו בשטח, -שבעצם כולם מאמינים. אחד מאמין ב"לב". אחד מאמין ב"דרך שלו". אחד מאוד תוקפני בענין, וזה פשוט מנגנון ההגנה שלו -מפני התשובה שהוא בעצמו מודע לה באיזה תא קטן שבלב. ועוד אחד סתם לא אוהב את הנושא. תעשי ניסוי. קחי עשר אנשים ממכרייך, ושאלי אותם האם אם מאמינים. אבל תהיי מתוחכמת: אופן הצגת השאלה צריך להיות כזה, שאפילו אותו אתאיסט שכשיראה את פני המוות יצעק "א-לקים", יוכל לענות לה -בלי שהאמת הפנימית שלו תחייב אותו לשינוי באורח חייו. את מאמינה? הרתיעה מאמירת האמת בקול רם, מהתחברות של כל אחד לאמת הפנימית שבתוכו, היא פחד ממחויבות. אף אחד לא רוצה שיאמרו לו מה לעשות. 2- לא יודע. 3-
שאלו אותי פעם, באחד הפורומים, "האם נפגשת עם טיעונים חילוניים?". כך עניתי: " אני אישית "חזרתי" בשאלה בתור ילד על גבול גיל ההתבגרות,ועברתי הרבה זמן, כעשור שנים, בחיפוש בלתי פוסק אחרי תכלית ואושר, כך שלמרות שקטן אני ולא אומר שזהו אני ה"יודע", עדיין ראיתי וניסיתי כמעט כל "לבוש" חברתי שבחברה החילונית הישראלית( ותמיד הלכתי "עד הסוף"), החל מערס\\\\פאנקיסט-אנרכיסט\\\\אינטלקטואליות ועיסוק במדעים מדויקים,וכלה בפוליטיקה\\\\עברינות\\\\ואומנויות לחימה ומיסטיקה, ועוד ועוד... ...ראיתי תמיד בכל מקום את אותו דפוס של חיים מכניים ולא ממש מאושרים, ומעגל של שקרים :או שקר עצמי על מי שאנחנו ועל מה שאנחנו באמת מרגישים, או הצגת התנהגות ותדמית שקריים לסביבה. עוד דבר שראיתי כמעט תמיד זה את הפחד למרוד ולבדוק את המוסכמות ואת העולם: גם מי שמעיז, "מתבגר" מהר מדי כבר עם הקושי הראשון. לא סתם ככה בין לייף אריקסון וקולומבוס, היו 400 שנה: רוב האנשים מעדיפים להישאר בכורסה החמימה, במקום לצאת אל קשיי בן החורין, זה שלא מפחד ללכת לבד נגד הזרם כשצריך. " מה זה להיות חילוני? לעשות את מה שאת עושה? (כי, הרי אין כאן דפוס אחיד). האם כל חייך תהיי מאושרת 24 שעות 365 ימים בשנה? אז מה טוב מה שאת ממה שמישהו? וכאן האמת היא, שיש הבדל ענק בין מישהו שמאמין, ובין מי שלא. מכירה את המשפט של ניטשה, על שכשיש למישהו למה שלמענו יחיה, יוכל לשאת כמעט כל איך? חיי האדם מלאים מכאוב ומרירות. אמונה נותנת פשר. ורואים אכן, שבגיל ההתבגרות חשוב מאוד לבני הנוער לפתח אמונה במשהו. האמונה במה שזה לא יהיה, מקלה על יום חשוך. אבל תוך עשור שניים האמונות מתנפצות (ואצלי לפעמים גם תוך חצי שנה... כל אמונות העולם החילוני: כשהולכים עד הסוף, תמיד מגלים שהמלך עירום), ואז מה? פרנקל כבר דש בזה, אך לא ראה את הפשר של דבריו... קהלת מהתנ"ך, שלמה המלך, ראה. ומאוד מהר מגיעים לאיך שפעם חייתי "לעשות חיים מטורפים עד גיל חמישים, ולהתאבד" אבל גם המלך הזה עירום... כי אף אחד, אבל אף אחד, לא עושה חיים מטורפים. אז מה עושים? תשובה 4. 4- לא משכנעים אף אחד בכלום. מי מחפש באמת, ימצא. מי שלא מחפש, גם אם ימצא לא ישים לב. אז אף אחד לא יכול למצוא בשבילך. המקסימום הוא, שתמצאי את עצמך דרך חיפוש של מישהו -אבל גם זה, רק אם תחפשי. יש רק שיטה אחת. אמת.. מי שיסתכל על העולם בעין אמת, ויתמיד לחפש, ימצא. ימצא אמונה במי שאמר והיה העולם. ועם ההנחיה הזו, צאי אל העולם. וזה בדיוק מה שכתבתי בסיום אותה הודעה שציטטתי. " מי שמחפש באמת, בסוף ימצא. מי שלא מחפש, גם אם ימצא לא ישים לב. אז אם את כנה עם עצמך, תתחילי לחפש, ולא משנה לאיזה כיוון תלכי, רק אל תפסיקי לחפש כשיגיעו התלאות שיש בכל מסע, ותהיי תמיד כנה עם עצמך. תמיד. בסוף תגיעי. " אבל אם בכל זאת, את רוצה קיצור דרך באיפה לחפש, לפני שתעברי (או שכבר עברת...) את כל העולם, אז תתחילי מהכותל המערבי. הכותל המערבי. הקיר שא-לקים הבטיחו שלא יחרב לעולם. הקיר שעליו אמר התנ"ך, בשיר השירים, "הנה זה עומד אחר כתלנו משגיח מן החלנות מציץ מן החרכים". גם משהו בלב שלך החסיר פעימה, לשמע המילים "הכותל המערבי".

אני מעריך את הפניה הכנה שלך

ולשאלותיך 1 מחשבות של אי אמונה עוברות מדי פעם- אבל האמונה בכל זאת יותר חזקה ולכן גוברת על הפקפוקים 2אני לא זוכר את עצמי בגיל שנה ושנתיים- אבל אני התחנכתי בבית עם אמונה אז אני מניח שזה בעצם כמו להוולד איתה 3 למען האמת, ניסיתי כמה דברים שאינ עברות ממש, ( קריאה של ספרים ועיתונים חילוניים, אודה וקצת אבוש- ניסיתי לראות סרט לפני כמה שנים), ועובדה- אני עדיין לומד 4 לא אנסה לשכנע אותך- כאן אני דוגל ב"איש באמונתו יחיה" ובי לא פגעת כלל

תשובות

א.לכל יהודי ובפרט לצעירים יש רגעים בחיים שיש שאלות באמונה אבל גם אם השאלה תיהיה קשה יהודי אומר לעצמו אני מאמין באמונה שאלה ש..

המשך

אני מאמין באמונה שלמה אלא מה יש שאלה שצריך לפתור אבל בגלל שאין לי תשובה זה לא גורע מאמיתות האמונה שזו מציאות

המשך

ב. אף יהודי לא נולד עם אמונה שלמה אמונה זה דבר שאדם מחנך את עצמו לזה בתמידות עד 120 ג. אני לא אומר שאני צדיק אבל אם מאמינים ב

המשך

במשהו מסוים שהוא מהלך חיים אז לא שייך יום אחד לעזוב את זה כי אז זה מראה שגם ביום שאני שומר מצות זה לא באמונה שלמה כי אמונה זה מהלך חיים

ראשית, אני ממש מעריכה אנשים

המסוגלים לקבל את השני כמו שהו למרות השוני! ולתשובות: 2-1. אני חושבת שכל אדם נולד עם אמונה בלב שמלוה אותו כל חייו למרות שקורה וברגעים קשים מתריסים נגד האלוקים או חושבים כי לא מאמינים בקיומו או בהשגחתו כי עובדה היא שכל אדם, ברגעים מסוימים, מרגיש את מציאות הכח העליון השולט בו ( כשמרגישים חוסר עונים) ואין לי ספק שכל אחד , יהא אתאיסט ככל שיהא, מוצא עצמו מבקש/ מתריס וכדומה לאלוקים. וזו הוכחה למציאות האמונה בכל אחד. מקוה שמבינים משהו מהגיבוב הזה... 3. איני חושבת שרציתי או ארצה לנסות את החופש הזה! תמיד למדתי שסדר, הגבלות וחוקים (במידה) נותנים לילד הרגשת ביטחון. 4. היתי שואלת את האדם: אתה תמיד שולט בכל ענינך? אף פעם אינך עומד חסר אונים מול החיים למרות התארגנות ותכנונים מוקדמים? אף פעם לא הרגשת שיש כח עליון השולט בך? ואז- בשביל מה אתה חי? מהשהו שלא יגמר מחר כדי שלא תתאבד... משהו שנותן טעם לחיים...

למעלה