אשמח אם תעזרו לי פה.

אשמח אם תעזרו לי פה.

היי, אני קוראת פה הרבה זמן ואף פעם לא הגבתי. (פעם ראשונה
) אני מאוד אוהבת את השיר "אקדח" (
ובכלל,כל השירים של אביתר. אני פשוט מאוהבת בשירים שלו, תמיד מרגשים אותי כל פעם מחדש
) ואני אפילו עכשיו שומעת אותו, ותמיד תהיתי על מה הוא בעצם. אני לא בטוחה שאני מבינה אותו, אשמח אם תעזרו לי ותפרשו אותו לפי איך שאתם רואים אותו (שמתי לב שהוא לא נמצא בין כל השירים ב"תנו לי לנסות להבין")

דווקא את אקדח?

חוצמזה, עוד קצת למטה באחד מהנושאים בדיוק דיברנו עליו. אמנם כן, זה שיר טוב, שיר אדיר, שיר עצום, אבל מבחינה מוסיקלית. לי אישית יש בעיה עם שירים, קשה לי להקשיב למילים, ולא משנה אם השירים הם ישראלים או לועזיים... אבל באקדח זה כ"כ בולט, שאני לא מבין מאיפה המילים האלה יצאו... זה בעצם שיר על אונס/רצח, כמה שהוא רוצה לעשות את זה (בערך, לפי הפירוש שלי), באמת אני לא יודע איך אדם יכול לכתוב שיר עם קונוטצייות מזעזעות, ואביתר, ניחן בכושר כתיבה עצום, אז הוא ידע לתאר את זה בדיוק "כמו שצריך"... אני מצאתי את עצמי נורא מסתייג מהשיר הזה, וגם מתאיטרון רוסי וגם משמח שבאת, לא בגלל שהם נשמעים לא טוב, אלא המילים בעייתיות...

אני? לזלזל? בזורי? שלי? ../images/Emo12.gif

בחיים שלי לא שמעתי דבר יותר מופרך מזה!
כפרעליה בובי קטנה שלי
היא הרבה הרבה הרבה (ועוד הרבה אחד למען האמת
) יותר חכמה ממני.. (לא יותר מנוסה אולי, וטוב שכך, אבל לחלוטין יותר חכמה..
)

ringo rulz

New member
לדעתי

זה על פנטזיה של הכותב, אירוע שמתרחש במוח שלו, ולאו דווקא קורה...

אם אני זוכרת נכון,

אמור להיות דיון על זה איפשהו בארכיון.. אני ממש זוכרת שנתתי כאן את הפרשנות שלי לשיר הזה בעבר..

איזה קישור בחרת.. ../images/Emo6.gif

היו גם דיונים יותר.. הממ.. שפויים והגיוניים בעניין
מיכלי, את מבהילה אנשים!

eliavtu

New member
אממ..

האמת שזה נראה לי עודף רגשות קשים שמובילים אותו לסוג של שיגעון.. <כעס, תשוקה, קנאה, בדידות, אהבה, שנאה, תיאטרון רוסי
..> וזה מה שגורם לו לעשות לבחורה בשיר מה שהוא עושה לה.. ולהפוך אותו בעצם לאכזרי וחסר רגשות. כל הסצנה שמתרחשת הולכת ומתגברת, בהתחלה הוא היה מודע אליה קצת, ואמר לה שלא תפחד, ואפילו נזהר לא לשרוט לה את העור. ואז הוא אומר "חם לי מר לי", הרגשות האלה מתעצמים אצלו, וככה המודעות אליה בעצם נעלמת, והיא רק כלי משחק שלו, והוא מוציא עליה הכל.. עד שזה מגיע לשיא- שהוא רוצח אותה. והשורה האחרונה "אמא שלך בוכה, אני רוצה את אמא שלי" פתאום אותו הבנאדם "חסר הרגשות", מגלה תחושה מאוד אנושית שלו.. הצורך בחום ואהבה... מה שנותן לחשוב שהוא עשה את כל זה רק מהמצב הקשה שלו, שגרם לו לעשות דבר כ"כ קיצוני. ומה שבאמת מדהים בשורה הזאת היא כ"כ אנושית, עד שהיא גורמת לנו לרחם עליו <לפחות לי> ודאמממ, הבנאדם הרגע אנס ורצח מישהי באכזריות.

למעלה