אשליות...

Ring Bearer

New member
זה נכון, אבל שיהיה להם בכיף

יש אנשים שחושבים שהם יכולים להבין את שוק ההון בלי להבין את עולם העסקים, ויש אנשים שמנתחים את הסטטיסטיקה של המשחק בלי לראות אותו. רק כשזה מגיע לפעילות שיכולה להשפיע על החברה שלנו (כמו למשל החלטה לצאת למלחמה על בסיס נתוני תוצר לאומי גולמי), זה מסוכן וצריך לעצור את הפנטזיה הזו. אבל כאן מדובר על תחביב. כיוון שממילא כול הניתוחים שלנו הם פרשנות מבוססת על דעה וכול חיזוי ממילא ניתן לשוטים, לדעתי צריך לראות בזה עוד דרך (קצת מוזרה) לאהוב כדורסל.
&nbsp
[דרך אגב, אני בכלל לא בטוח אם יש כאן מישהו שממש עושה את זה. אבל אם כן, אני חושב שאין בזה בושה ואפילו יהיה מרתק לשאול בצורה ישירה מי רואה את המשחק ומגיב על מה שהוא רואה ומי רואה את הנתונים או משווה בין נתונים ומגיב עליהם].

Ring Bearer

New member
אני נוטה להסכים איתך שהרמה ירדה קצת

יש מגמה של ירידה מאז אותה שנת מדהימה בה קבוצה פיניקס של הורנסק סיימה 9 במערב עם בערך 47 ניצחונות מחוץ לפלייאוף. זו הייתה מגמה מתונה, ואפילו יכלה ללכת לכאן או לכאן לולא המעבר של דוראנט לגולדן סטייט. אני חושב שזה גם הכיוון שאתה רומז אליו. אם כן, אני מסכים. המעבר הזה מחורבן כי הוא החליש מאד קבוצה אחת, ואפילו לא בטוח כמה הוא שיפר את גולדן סטייט.

Cade Foster

New member
לא לזה אני חותר

המעבר הזה החליש בדיוק קבוצה אחת. אני מדבר כאן לא רק על אוקלהומה אלא גם על הקליפרס, הספרס, פורטלנד, ממפיס, דאלאס...

Ring Bearer

New member
זה שפורטלנד ודאלאס נחלשו אין ספק

אבל מצד שני יוטה הפכו לקבוצה נהדרת, לטעמי בערך ברמה של בוסטון. עם חיזוק קל ושמירה על הבסיס, תוך שנה שנתיים הופכת לקונטנדרית.
&nbsp
לגבי ממפיס והקליפרס קשה לי להגיד אם הן נחלשו. בממפיס החבר'ה מבוגרים, אבל הכימיה ביניהם טובה מאד ומייק קונלי בעונת שיא. לגבי הקליפרס זה אותו סגל שרץ כבר 3-4 שנים, וכל הזמן סובל מפציעות ובעיות מנטליות. יכול להיות שהוא תמיד היה פשוט סגל מאכזב.
&nbsp
הספרס כאילו נחלשים כל שנה, אבל אם תשווה את הסגל היום לסגל שזכה באליפות לפני 3 שנים, בכלל לא בטוח שהם נחלשו. ממילא קשה להעריך את העזיבה של דאנקן. אבל זו הייתה הקבוצה שזכתה באליפות לפני המעבר של לברון לקבוצה הכי בזבזנית בהיסטוריה ולפני שגולדן סטייט עשו ביג 4. לדעתי הפער בין הספרס לבין הקבוצות האלה מעיד יותר על המונופול שהן יצרו מאשר על הספרס.
&nbsp
מה שאני מנסה להגיד שהמפלצות של הקאבס והווריורס הן בעיה בשביל ההליגה. זה לא מדויק שהמעבר של דוראנט החליש קבוצה אחת. באופן פוטנציאלי הוא חיזק את הקבוצה הכי חזקה ב-NBA באחד מ-5 השחקנים הכי טובים של העשור, כך שהוא במידה מסוימת החליש את כול הקבוצות. זו גם פגיעה מנטאלית בתחושת התחרותיות בליגה. אני לא אהבתי כשלברון עזב למיאמי בשיאו אחרי שכבר הצליח להגיע לגמר הNBA. אבל הפעולה של דוראנט היא פחדנות של ממש.

rapgamer4ever

New member
אני לא מתאכזב מיוטה כמו שאני מתרשם מגולדן סטייט

יוטה טובים מאוד. יותר טובים ממה שחשבתי. פשוט גולדן היא קבוצה היסטורית שמסוגלת לתת סוויפ לקבוצות טובות מאוד.
שנה שעברה מול פורטלנד קרי היה חסר בתחילת הסדרה. לא מן הנמנע שאם הוא היה משחק זה היה נגמר בסוויפ.

Cade Foster

New member
אותו כנ"ל, אני מאוד מסמפט את יוטה

אבל הבדלי הרמות בין הקבוצות תהומיים.

מקבל את ההערה על פורטלנד אבל בוא לא נשכח שגם היא הגיעה לשם לא מעט בזכות פציעות של כריס פול ובלייק גריפין בסיבוב הקודם, אין לדעת עד כמה גולדן הייתה מזיעה (גם עם קרי) אם הייתה מתייצבת מולה קליפרס בהרכב מלא.

ב2015 למשל הרמה במערב הייתה פסיכית וזאת למרות שאוקלהומה לא הייתה רלוונטית (פציעה של דוראנט). יוסטון והקליפרס בעונת שיא, סן אנטוניו 56~ ניצחונות למרות תקופה ארוכה בלי קוואי, ממפיס הייתה חזקה בהרבה, פורטלנד חזקה בהרבה... גם דאלאס עד הטרייד של רונדו נראתה כמו קונטנדרית. אין מה להשוות את זה למצב כיום. גולדן באמת 2 רמות מעל השאר, ואני לא אתפלא אם היא תגיע לגמר עם מקסימום 2 הפסדים בדיוק כמו קליבלנד בשנתיים האחרונות.

rapgamer4ever

New member
אני מסכים איתך שצמרת המערב יחסית נחלשה

בעיקר אוקלהומה אבל גם קצת הספרס והקליפרס שהיו להן עונות טובות יותר לאחרונה.
&nbsp
רק אני מציין שגולדן ב-2015 יצאה מהמערב די בקלות במאזן 12-3. היא לא פגשה את סאן אנטוניו ולא את הקליפרס, בזמן שדוראנט היה פצוע והוציא את אוקלהומה מהתמונה. גם פורטלנד שציינת הגיעה פצועה לפלייאוף, ללא ווסלי מת'יוז ועם למרכוס בכשירות חלקית.
&nbsp
מסכים איתך שגולדן תגיע לגמר עם גג שני הפסדים.

somone14111

New member
קורבר זה האמא של הגניבה

הביאו אותו תמורת שקית גרעינים. לדעתי הקלעי הכי טוב ב-NBA.
לגבי טורונטו - קבוצה בינונית ובטח בלי לאורי אין לה מה למכור ברמות האלה. מאכזב לראות כמה כל שנה המצב נהיה חרבנה יותר ויותר. קליבלנד ובעיקר לברון נראים טוב בעיקר בגלל החולשה של היריבות.

למעלה