אשליה

עננים.

New member
אשליה ../images/Emo88.gif../images/Emo13.gif

מצחיק אותי לקראו דברי חברים הגורסים כי הכל אשליה מצד אחד ומהצד השני נאחזים בתיאוריה/ אמונה כל שהיא. מצחיק אותי מכיוון שגם אני ניתפס ותופס את עצמי מאמין באשליה ומצד השני מחפש תשובות. צריכים להגדיר את משמעות האשליה ולהגדיר היכן היא מתקיימת והיכן היא לא מתקיימת, מתוך מחשבה "כי בכל כלל יש היוצא מהכלל" בואו האשליה לא מתקיימת ורק "האמת" מתקיימת. חוק כאוס סותר את האשליה בהגדרתו "כי אין אמת אחת" ומאשרת את קיום האשליה במילה "אמת". שאלתי את עצמי: האשליה היא אמת או שהאמת היא אשליה? בעצם, מה שאנו מחפשים הוא את האמת או את האשליה? אם אנו מחפשים את האמת בואו נחפש את ההשליה, ואם אנו מחפשים את האשליה בואו נחפש את האמת. והתשובה שקיבלתי היא שכל האירועים הפוקדים את חיינו מבחוץ, הוא אשליה. וכל מה שאנו חווים בתוכנו הוא האמת. בעצם מה הוא אמת (שלי)? לאמת פנים רבות, האמת היא אמונתו של האדם, האמת היא ידיעתו של השכלתני ותחושתו של הרגשני. שאלתי את שאלתי הבוקר בכוונה על מונח "אהבה" מכיוון שאת האמת (אני מאמין) ניתן למצאו בדבר הכי אמיתי שאותו אדם מחפש. במשמעות המילה "אהבה" מקיים האמת הכי אנטימית שבנו והכי עמוק באדם, אולי אותו "אמת" היא נשמתנו? אני חושב כי האשליה מתחילה מהאירועים שאנו קולטים מבחוץ, ומסתיימת בתחושותינו, במחשבותינו ובהתנהגותנו, בחיובי ובשלילי ובכל אחד מאתנו (כולל אותי) אנו עושים מניפולציה בין "האמת" ל"אשליה" וכל אחד מצייר את מציאות חייו בציר האמת שלו. האם זו לא אשליה?. האם זו לא אמת? מחייך אוהב עננים

דרייה

New member
על הבוקר?וואווו..

האם אשליה היא שלילית? אמת מה היא? מציאות או חלום..חלום=אשליה? אנשים=מניפולציות? ציור=מציאות? כבר שמעתי גרסאות הטוענות ההפך בענין האהבה....לגבי אמת מהי... אמת של החוץ? אמת של הפנים? מה זההההההההה? אשיויות שונות? פנים,חוץ כאילו אנו במגרש כדור רגל...

למעלה