אשכול מדיטציה

אשכול מדיטציה

יאללה, אני עושה נסיון (נראה אותנו):
מי שמתחשק לו, שישרשר לכאן תיאור של מדיטציה שהוא עשה היום, או בכל זמן אחר.
למשל, "עצמתי ת'עיניים הבוקר ובמשך עשר דקות ניסיתי להתבונן על הנשימה... רוב הזמן חשבתי על רינה... וזה עצבן אותי".

אה ואפשר גם לדחוף לכאן תרגולים שאינם מדיטציה קלאסית (למשל, "ראיתי את השוקולד הזה וניסיתי להתבונן על הצורך לאכול אותו... דקה אחר כך הייתי עסוק בלהתבונן על עצמי מאוכזב מעצמי על שאני אוכל אותו... ועד עכשיו אני מנסה להתבונן על תחושת העליבות שיש בי מכך שאכלתי אותו"
).

lightflake

New member
אז ככה

אני ישבתי
וישבתי
וכל מיני דברים קרו וקצת הסיטו את תשומת ליבי עד שקלטתי את זה
ואז המשכתי לשבת
וישבתי
וישבתי
ניסיתי להתעלם מהתמונות של הסלט שבא לי להכין לעצמי, עם עגבניה ובצל וטונה וגבינה בולגרית... ואיך אני מכין את הרוטב עם לימון ושמן זית ואז קלטתי את זה
אז המשכתי לשבת
וישבתי
ואז השלפוחית החלה לנדנד
אז החלטתי להתעלם ממנה
אז המשכתי לשבת
ולשבת
ולרגע היה נדמה לי שאני באמת רק יושב
ואז זבוב התיישב לי בדיוק על קודקוד הראש (לא צוחק! תמיד הם באים ברגעים קריטים)
אז החלטתי להתעלם ממנו
אז התחילו לעלות לי רעיונות שאולי הזבוב בעצם בא בדיוק כדי לתקן באיזה סוג של הילינג איזו רמה אנרגטית כי לך תדע איזו נשמה גבוהה בחרה להוולד בתור זבוב רק בשביל המטרה הזאת...
ואז קלטתי שאני מזיין לעצמי תמוח באיזה בולשיט
אז המשכתי לשבת
וישבתי
אבל השלפוחית כבר התחילה להציק ברמה שאתה כבר אומר אין מה לעשות "הטבע קורא לי"
ואז קמתי

פנטסטי

לא הרבה אנשים בעולם, להערכתי, מסוגלים לשבת ולפגוש כך את המחשבות, התחושות והדמיונות שלהם!

("לא הרבה" יחסית למספר האנשים בעולם. אחוז זעיר מתוך האוכלוסיה. נניח שמדובר בשבעה מיליון - אז מדובר בעשירית אחוז בערך מכלל האוכלוסיה... ולהיות שייך לעשירית אחוז שכזאת, זה טוב
)

lightflake

New member
זה עדיין לא מדיטציה

זה דוגמית של המסביב וההכנות ל...
על מדיטציה עצמה באמת לא ניתן לדבר

lightflake

New member
הזכרת לי קטע מהסידרה טירונות

אני לא זוכר בדיוק אבל זה היה אחרי איזו התקלות עם מחבלים שירו על החיילים וכמה מהם נהרגו וכמה היו ממש קרובים ליריות
אז במסדר אחרי זה אחד החיילים שהיה ממש קרוב לירי החליט לשים כיפה
אז המפקד שואל אותו מה זה על הראש שלו
אז הוא אומר לו שזה היה ממש נס שהוא ניצל אז בגלל זה...
אז המפקד אמר לו שיתבייש לו שהוא קורה לזה שהחבר שלו נהרג ולא הוא נס ואמר לו להוריד את הכיפה...

למה אתה מזכיר לי את זה?
כי איך בדיוק אני אמור לשמוח מהעובדה שמצב האנושות כל כך גרוע שאני מהאחוזון שמנסה בכלל להיות מודע למחשבות שלו, ומה זה עוזר לי?
כל ההשוואה פה לאחרים היא לא לעניין, זה לא עובד לפי דרגות, כל העסק הזה הוא שונה מכל מה שאתה מכיר מהעולם הרגיל

Mist2

New member
תרגיל או נסיון לתרגיל...

מצרף קישור, לדעתי מועיל מאוד!

מדיטציה קצרה בשלושה חלקים

זה קרה לפני מספר ימים.
היינו מספר אנשים וביצענו יחדיו מדיטציה שהוראתה "בישיבה, בעיניים עצומות, לנסות להרגיש כמה שיותר טוב", או משהו מעין זה.
עשינו זאת שלוש פעמים, בכל פעם כדקה או שתיים.
לאחר כל פעם, שיתפנו זה את זה במשהו מתוך ההתנסות.

טייק 1
הייתי פזור רוח.
אחרי מספר רגעים קלטתי שלא התרכזתי. תשומת לבי נדדה.
שמחתי על כך שהבחנתי בכך. מעין חיוך פנימי הופיע בתוכי.
דמיוני הציג לי כיצד תכף, בסוף הסשן, אשתף בכך שלא הייתי מרוכז... ושמחתי על כך, מפני שהדבר ימחיש לאחרים שאינני מרוכז תמיד.
מחשבתי הוסיפה לנדוד, בעודי חש כי משהו בתוכי מתחיל להתעורר מעט מעט, להתבונן על הסיטואציה הפנימית והחיצונית.

טייק 2
הפעם הייתי מוכן לפגוש את עצמי!
קיבלתי את עצמי בשמחה, בזכרי את הוראת התרגיל: "להרגיש טוב! יותר ויותר!"
משהו מיומן בי, שרגיל להצליח, נדרך לפעולה בעדינות ובשלווה.
תשומת לבי הראתה לי שיש בי מועקה כלשהי, איזו שהיא מצוקה קלה. הרגשתי אותה רגשית, כמו גם באיזור מסויים בגופי. היא היתה בעלת טעם מוכר אך לא שכיח.
לא התנגדתי לה, כמובן.
חזרתי בתוכי שוב ושוב על המלים "אני מסופק מאד", לעתים סתם כך ולעתים בצירוף דבר מה נוסף כגון "אני מסופק מאד מהדשא הזה", "אני מסופק מאד מעצמי", "אני מסופק מאד מאופן עבודתי בתרגיל הזה", "אני מסופק מאד מחיי" וכן הלאה.
הרגשתי כיצד הווייתי נרגעת ומתחברת יותר ויותר אל הקיים, אל הרגע הזה.

טייק 3
הפעם גיליתי שאני כמעט ולא חושב.
ללא מחשבות, זיהיתי שאינני חושב. שקט סמיך ומוכר מילא אותי. צלילותי הקיפה אותי, מכילה אותי כפי שאני. נועם עמוק עלה מתוכי. משהו בי הבחין באסתטיקה של "שלושת הסשנים" הקצרים האלה, בתהליך ההתפתחות שהודגם בהם בצורה סכמטית ממש; בעקבות הבחנה זו, החל התפקוד המחשבתי לנוע שוב, מעדנות, באמרו "אם כבר לחשוב, אז לחשוב בצורה נכונה" וידעתי בלא מחשבה שהוא מתייחס אל הסשן השני, שבו עברתי מחוסר-ריכוז אל חשיבה מכוּונת, אשר כמסתבר הביאה אותי לסשן שלישי נטול מחשבות כמעט.
אושר.
הנאה.
צלילות.
ערנות.
כמעט ללא מחשבות.
רעשים מחשבתיים קלים, שאינם הופכים למחשבות של ממש. לא התנגדתי להם כמובן.
התמסרות.

neophile

New member
תרגיל שאני עושה

כשאני מבחין במחשבות תוקפות אותי אני מצליח לעזוב את החשיבה לגמרי ולהרגיש , המחשבות כלכך חזקות שאין לי כל חשש להכנס להזדהות רגשית בכוונה כדי להעמיק את מה שאני חווה ואז תחושה אוורירית עוברת , כמו רטטים מאוד מאוד עדינים .

ואז זה עובר ... ואני חושב על זה שממש כדאי לי להגיע למצבים הקיצוניים האלה ולחוש את המיזוג בינהם ואני רואה שזאת מחשבה וכמה אני לא נמצא במיזוג - עכשיו -

למואל א

New member
בדיוק, ישבתי 10 דקות

עם שעון עצר, כדי שלא אסתכל על השעון ואוכל להרפות.
עשיתי רק התבוננות בנשימה, כשתוך כדי כמובן מחשבות באו והלכו, אבל לא משהו מיוחד.

לגבי "אני מרגיש טוב" ואישרורים כאלו, אני עושה במשך היום תוך כדי הליכה וכל מיני דברים.
חוצמזה אני עושה קפהלבטי, וגם את תרגילי הפרניאמה, שזה נשימה מתחלפת לפעמים אני מחכה שזה יגמר ולפעמים אני נהנה מעצם התרגיל.

נהדר שאתה עובד עם טיימר

אני אוהב את השיטה הזאת... פעם הייתי נוקט בה הרבה.

למעלה