אשכוליות או לא להיות

rosmarin

New member
אשכוליות או לא להיות../images/Emo124.gif

שלום לכולם זאת לא פירסומת של אשכוליות מסתבר שאשכוליות ופומומלות השילוב שלהם עם תרופות נוגדות פירכוסים לדוגמא טרגאטול יכול להיות קטלני אני אישית מאוד אוהב אשכוליות כניראה מדובר במערכת האנזימטית בכבד שאינה מתפקדת כראוי עם השילוב הזה

../images/Emo24.gif...

"אתרע מזלה של האשכולית שנמצא בה חומר המכונה נארינג`נין (Naringenin) המתפרק ע"י מערכת אנזימטית ייחודית, הנקראת CYP3A4, שהיא חלק מציטוכרום P450, באותו אתר בכבד שבו מתפרקים חומרים כימיים אחרים, מה שמונע את פירוקם ופינויים עד כדי עליית רמתם בדם. אכילת אשכולית או שתיית המיץ יחד עם נטילת תרופות מסוגים שונים עלול לגרום לעליית רמתו בדם של החומר הכימי שבתרופות, כאילו ניטלו בכמות רבה בהרבה מהמינון המומלץ עד כדי סכנה לחיים ממש." השילוב בסדר גמור אך לא בזמן נטילת התרופה ,אשכולית מאוד בריאה לכולנו, ויטמין C

rosmarin

New member
לא ברור די הצורך

כמה זמן מנטילת התרופה עד לאפשרות של אכילת אשכוליות לכל מערכת יש את זמן פירוק התרופה תלוי במינון התרופה וספיגת בגוף לכן חשוב לדעת קודם את זמן הספיגה כדי לקחת את האשכולית זה משתנה במינון התרופה וספיגת בגוף

שי מאיל

New member
משהו לא ברור לי

מה שנאמר שם זה שחומר שנמצא באשכולית חוסם את אתר הפרוק של התרופה בכבד, כך שהיא לא מתפרקת ויוצאת מהדם באופן זמני. על פי מיטב הבנתי (חמש יחידות ביולוגיה זה גם משהו) זה לא אומר שרמת התרופה בדם עולה, זה אומר פשוט שהיא לא יורדת. זה כמובן מביא אותי לחשוב אם אני אוכל לקחת כדור פעם ביומיים ולאכול אשכוליות כדי לשמור על רמת התרופה בדם אבל לא משנה... בנוסף, לי אישית נאמר לקחת את הטגרטול שלי עם האוכל. מכיוון שטגרטול היא תרופה פופולרית שקיימת אי-אלו שנים אני לא מבין איך זה שדבר כזה לא התגלה קודם. או בקיצור, ההערכה (הלא רפואית!) שלי היא שלפחות החלק הזה בכתבה היה מעט מוגזם.

אתה צודק לגבי ה"עליה" ברמת התרופה

אבל... החישוב כמה אשכוליות לאכול וכמה כדורים לבלוע עלול להיות כ"כ מסובך, שעדיף לבזבז את הכסף ואת הזמן ופשוט לבלוע את שני הכדורים ביום, כמו שנקבע לך ע"י הרופא המטפל
אבל זה נכון באופן עקרוני - אנשים הסובלים מבעיות בתפקוד הכבד (שתפקידו, כאמור בכתבה, לפרק את התרופה ולהפוך אותה לחומר בלתי-פעיל, ברוב המקרים) או הסובלים מבעיות בתפקוד הכליות (שתפקידן להוציא את התרופה או את תוצרי הפירוק שלה מהגוף, ברוב המקרים) מקבלים באמת מנות מופחתות של תרופות, משום שרמת התרופה בדם שלהם נשארת גבוהה למשך זמן רב יותר. אםשר לעשות מזה סטראט אפ
טל

rosmarin

New member
בהחלט ניתן לעשות מזה סטארט אפ

ניתן כך לחסוך בצריכת תרופות עם הרמה של התרופה נישארת קבועה או עולה במקרים מסויסים ניתן לצרוך פירות מסומים שיגרמו לתרופות להיות עם אפקט מושהה(ללא פירוק מהיר) חברות התרופות כניראה לא יאהבו זאת

מעניין

אני אוכלת בעונה הרבבבבבבה אשכוליות ובעיקר פולמלות(אולי כי אבא שללי מנהל פרדסים? לא יודעת חחח) ועד כה לא נקראתי בבעיה...

למעלה