אשך טמיר בכלב

אמברושס

New member
אשך טמיר בכלב

שלום,
רציתי להתייעץ בנוגע לטיפול בכלב שלי.
לפני 5 שנים ייעץ לנו הוטרינר לסרס את הכלב מכיוון והיה לו אשך טמיר, מה שעלול להתפתח בגיל מאוחר לגידול סרטני. ביצענו את הסרוס, ומאז לא שמענו יותר לגבי העניין הזה.
היום, הכלב שלי בן 15. אני גרה בעיר אחרת, ובבדיקה אצל וטרינרית אחרת נקבע שהאשך הטמיר שלו לא הוצא, וכי הוא התפתח לגידול בבסיס הפין.
בדיקות הדם שלו היו בסדר גמור לדבריה, אך כרגע יש לו גוש גדול במיוחד שגם לוחץ לו (על הצינורית?) וגורם פה ושם לבריחת שתן.
הוטרינרית יעצה לשלוח לפתולוגיה על מנת להסיר את הגידול, שמא ידרדר המצב ויגיע לדיכוי מח עצם.

אני שואלת - האם זה הגיוני?
האם יכול להיות ששילמתי לפני 5 שנים 1200 ש"ח על הניתוח להסיר בדיוק את הגידול הזה, הכלב שלי סבל במשך יומיים עם תפרים בבטן, וכל זה היה לחינם?
ובכלל, אם זה המצב, לנתח אותו עכשיו בגיל 15?
אני מאוד דואגת לו, רק רוצה שיהיה בריא.
יש לכם עצה בשבילי?

דיברתי עם הוטרינר שניתח אותו אז. הוא אמר שאין לו כבר את התיק כי אנחנו לא לקוחות פעילים, אבל שהוא זוכר אותנו ולא זוכר שהיו לו בעיות.
הוא גם אמר שישמח לבדוק אותו ולקחת אחריות, אבל אני גרה בדרום עכשיו ואין לי רכב בשביל להתנייד.
חשבתי לקחת אותו לחוו"ד שניה אצל עוד וטרינר בעיר שלי. אבל אם הוא יאמת שאכן יש גידול... מה לעשות?

תודה רבה על העזרה,
שיר

שאלה מטרידה

אני אפריד בין הצד הרפואי הטהור לצד האתי.
אכן אשך טמיר נוטה יותר לפתח גידולים באשך, וייתכן שזה המקרה. אם הכלב היום בגיל 15 (עד 120), אז בוודאי שקיימת סבירות גבוהה יותר לגידולים מאשר בכלב צעיר. לפני שמתנפלים על הרופא ההוא כדאי לוודא שזה אכן גידול של האשך.
עלפו נשמע כי צריך לטפל בגידול הזה. נכון שהכלב בן 15, אבל גם אם עלול לקרות לו משהו בניתוח - בלי ניתוח גורלו נחרץ. כל זה כמובן בתלות במצבו הרפואי הכללי. אם הוא בריא מעבר לכך יש אפשרות לנתח את הגידול הזה.

לעניין הרופא הראשון - השאלה יותר משפטית מרפואית, ואינני משפטן.
אני שומר רשומות רפואיות. בעידן המחשב אני לא רואה סיבה אמיתית למחוק אותן (למרות שתקלות עלולות להתרחש). בכל מקרה - במצב של שבירת אמון, אינך מחוייבת לגשת אליו גם אם הוא נמצא בבית הסמוך.
אם שילמת עבור הסרת אשך, ומתברר כי האשך בכל זאת נשאר זו תקלה חמורה, ולדעתי יש מקום לקובלנה כלפי הרופא. כאמור - לצורך כך תצטרכי אישור ברור כי אכן מדובר באשך, ולא בגידול אחר שגדל באותו אזור.
אסף

אמברושס

New member
תודה.

פחות מטריד אותי העניין מבחינה משפטית. כלומר, בהתחלה כששמעתי את זה כעסתי על הרופא מאוד, אבל מהר הכעס התחלף בדאגה לכלב שלי, ומאז אני רק תוהה "מה עושים עכשיו?".
דיברתי עם אותו רופא לאחר מכן. הוא אמר שהוא מאוד מוטרד לשמוע את הסיפור ושישמח לבדוק אותו. זה לא בר-יישום בשבילי, אבל היה נחמד מצידו להציע.
קיוויתי שיוכל יותר לתת לי הסברים או לומר שהמצב בסדר, אבל כנראה שאצטרך להשלים עם המציאות שיש לו גוש כזה או אחר שם...

שאלה אחרת- האם יתכן והגוש שיש לו כרגע הוא בכלל שפיר? האם בוודאות יתפתח לסרטן? האם ניתן לבדוק את זה באולטרסאונד או שחובה לקחת דגימה?
הוטרינרית פשוט אמרה שאם כבר עושים ביופסיה, מאחר וזה נעשה בהרדמה כבר עדיף להוציא את כל הגוש וזהו.

אני פשוט זוכרת כמה הוא סבל אחרי הניתוח לפני 5 שנים, עמד כל הלילה כי כאב לו לשכב \ לשבת. כל כך הייתי רוצה לא להעביר אותו את הסבל הזה שוב אם היה אפשר.
ובכלל המחשבה שאולי יקרה לו משהו בניתוח בגלל הגיל מטרידה אותי עוד יותר...

אין לי תשובות

קשה לקבוע מכאן מה עדיף מכל האופציות.
רפואה עובדת לפי סדרי עבודה ברורים - אין לנו אפשרות לתת אבחנה ללא בדיקה של הגוש. אפשר לשקול לשלוח דגימה באספירציה, שלא כואבת ולא דורשת טשטוש. יתכן שזה יאפשר לפתולוג לקבוע מה הבעיה, ואז תחזרו לדילמה של מה עושים עם הבעיה.

למעלה