אשה לא רשאית לקבל נחלה במושב

אלה_ה

New member
פשוט לא להאמין שזה קיים בימינו

מקווה שהיא לא תוותר. אני מניחה שבית משפט יפסול החלטה כזו.

בעניין המושבים, תאמיני גם תאמיני...

לא מזמן דנו כאן בעובדה שיש מושבים בהם לנשים אין זכות בחירה ו/או הבחרות לועד המושב ולתפקידים בריכוזו.

מירי,

New member
וזה ד"א שונה...

אותה אישה התמודדה , אומנם לא נבחרה בהפרש של כמה קולות , אבל בהחלט פרצה את הדרך...

four seasons

New member
בבקשה תגידי לי שזה בדיחה של

אחד באפריל, אני מניח שכל בת משפט יפסוק לטובתה, זה מדהים סך הכל רציתי להכנס לפורום ולהשתרשר ותיראו לאן הגעתי, אוגוסטוסססססססס הלפפפפפפפפ יש לי תחושה שהמושבים הם השובינסט האחרון, אני זוכר שירשור בקשר למושבים עוד בפורמט הקודם, אני ממליץ לדרוש ועדת חקירה שתבדוק מה קורא במושבים, אי אפשר לזלזל כך בחוק

גילינו את אמריקה?

הסיפור הזה קיים מאז ומתמיד, מהרגע בו הקימו את המושב הראשון במדינתנו שופעת החוכמה. המושבים והמושבות, השיתופיים והאחרים, מקיימים מדיניות של "מדינה בתוך מדינה" והם אוטונומיים במובן זה. לא גיליתם שום דבר חדש וקורים שם דברים נוספים ואחרים שהאוזניים תצילנה ואין מושיע. אז מה?

four seasons

New member
בכל אופן זה לא אומר שהנשים

במושבים לא יכולות להתארגן, דוגמה זו היא של אישה שלא מוכנה לקבל את ההפליה הזו, היא פונה למדינה בעינינה, אם יצטרפו אליה נשים נוספות ואם תהיה מחאה הנושא יעלה, התקשורת תסקר ומשהו אולי בכל זאת יזוז, לא נראה שהמין הגברי או הנשי מתכוונים לשנות את החוקים כמובן לצערי הרב

באופן די מפתיע מתייחסות נשות

המושבים לכל מקרה לגופו ועדיין לא הייתה יוזמת חקיקה גורפת בעניין. נרדמו בשמירה, או שהן חושבות ברובן שזה בסדר ???

four seasons

New member
אני מניח שזה קשור לשאלה במיתולוגית

ידוע כי רוב האוכלוסיות המדוכות הוו מיעוט והלא נשים הן לא מיעוט ומעולם לא היו, להצלחת הדיכוי יש מרכיב מרכזי והוא הבידוד, נשים לא ניפגשו עם נשים ואם כבר היו פגישות אז הן היו במיעוט ובליווי, כך שמספר הנשים לא היווה פונקציה, וגם היום שיש שיוויון הזדמנויות, אחוז גדול של נשים אינו מעורב פשוט מקבל את מה שניתן, מזכיר לי שיחה עם שובינסט ומישהי שהאזינה הצדיקה את השוביניסט בכך שהיא מצדיקה את החלוקה עליה דיבר וחשבתי מדוע היא לא חושבת על מה שעובר לו בראש ומה המשמעות של החלוקה הזו לגביה ולא טעמי הנוחות שנשמעים מהן ואפרופו הרדמות בשמירה אז משטרה קהילתת, מושבים ובתי ספר פרטיים, תורמים לבידוד, יש סיפור על עיירה אמריקאית שחשבה ששיטור קהילתי יפתור בעיות של אלימות ואונס, בהתחלה זה היה שיוויוני נשים וגברים ערכו סיורים יומיומיים, באיזשהו שלב זה לא היה נוח ופתרו את הנשים מסיורים וזה היה נוח ולא היתה התרעמות אבל השלב של אחרי, זה לא נאה לאישה לעשות את זה.. וכאלה והחיים הפכו לסיוט אחד גדול. אני מאמין בדמוקרטיה ובכלים שיש לה, למרות שיותר חשוב זה מי שמחזיק/ה בכלים אלו

אמיר.

New member
לא יאומן !!!!

בקשתיחוות דעת של מומחית לענין. אחזור אליכן בענין בעז"ה.

מירי,

New member
ברור שיטחי שערכתי...

עובד איתי מושבניק (מאותו מושב שלא אישר לנשים לבחור ולהבחר...) ואמר שזה שטות ולא חוקי... לאותו מושבניק 4 בנות (עדיין קטנות) האם לא יוכל להוריש זכות זו??? בכל מקום יש אנשים "חשוכים"...

ציפי ג

New member
גם אני מכירה מושבניקית

בת למושבניק שיש לו חמש בנות, ואחת מהן זכתה להיות בת ממשיכה. אם הבנתי נכון, דברי היועצת המשפטית לרשם, נגעה רק לאגודה השיתופית אלקוש, ולא לכלל האגודות השיתופיות בארץ. השאלה האם קבוצת אנשים יכולה להחליט כי זכות מסוימת תוענק רק למין מסוים, ולא לאחר, היא שאלה נכבדה. במיוחד השאלה נכבדה הואיל והאגודה השיתופית הנ"ל יושבת על אדמת הלאום.

למעלה