אשה בגילך

אני1965

New member
אשה בגילך

מישהו יכול להסיר לי את המילים? אני ממש בגיל המתאים אבל לא מבינה שם כלום

כל אחד ונקודת המבט שלו.

במקרה של יהודית, מה שאני נהנית להסיק זה ככה : האלבום "איזו מין ילדה" נודע כהאלבום הכי אישי שהיא הוציאה עד כה. את המילים כתב יענקל'ה רוטבליט, אבל אני לא יודעת על מה הוא כתב את זה, והאם זה נכתב לבקשתה של יהודית. במקרה של ה"ליין" של האלבום, השיר הזה ספציפית נכנס לשלב ההתבגרות השנייה. ההתבגרות הראשונה באלבום היא בשיר "איזו מין ילדה" שבו יהודית מתארת בעצם סוג של זכרונות מתקופת בית הספר. זו סוג של התבגרות שנובעת מגיל ההתבגרות עצמו, להבין לאט לאט את משמעות החיים. אחרי השיר הזה באלבום מגיע השיר "חוזרת". גם את המילים שלו, כמו השיר "איזו מין ילדה" יהודית כתבה. השיר מדבר על תחילת התפקחות בגיל יותר מבוגר, בגיל פחות או יותר <אני מתארת לעצמי> שהיא הוציאה את האלבום, <סביבות ה41>. אי אפשר להסביר את "אישה בגילך" בלי לפרט על "חוזרת" <שוב, לדעתי>. ב"חוזרת" יהודית מדברת על גילוי מחדש של עצמה. על משהו שהיא מכירה מחדש מההתחלה. את עצמה, את האופי שלה, את האהבות שלה, השנאות שלה, הרגשות שלה. היא לוקחת בשיר הזה סוג של הפסקה מהחיים הסוערים שהיו לה עד עכשיו ומסתכלת על זה מהצד. עם השקט, השלווה של החיים והרוגע. אחרי שהיא שמה את ה"דאגות" שלה בצד, היא עוברת לשיר השלישי שהוא "אישה בגילך". בשיר הזה היא מחנכת את עצמה. בתקופה הזאת פחות או יותר, יהודית כבר התחילה להתעניין בשלב ההורות בחייה. אני מניחה שלכן היא באמת עושה את המעבר הזה, מיהודית הרוקיסטית של "ומאוד לא פשוט לחכות" והסיבוב המצליח מאוד שהגיע אחריו, ועוברת לרוגע ולשלווה של החיים בלי הלחץ מסביב. פה בשיר הזה, היא בעצם נותנת לעצמה שיעור בחיים. "קחי את עצמך בידיים, אני אומרת לעצמי פעמיים ביום אל תנסי ללכת על המים, את לא קדושה, זה לא הזמן זה לא במקום יש דאגה על פנייך ואת אומרת לעצמך שאין מה למהר אז מאיפה העשן בעינייך, את לא גנב וכובע אין וכלום לא בוער..." לפי דעתי השיר הזה מסמל את ההירגעות מהקריירה המאוד מזהירה שלה, ושהיא צריכה להיזהר ולהאט את הקצב. זו הביקורת שלי לפחות. על כל האלבום. בגלל זה הוא כל כך אישי, כל כך אמיתי בעצם. ואולי גם בגלל זה, הקהל ראה את השינוי הזה בצורה לא כל כך חיובית, אבל לדעתי - זה אחד הדברים היפים במוזיקה, דווקא בגלל שהוא כל כך אישי. זה פשוט שיעור לחיים. ולדעתי זה בכלל לא קשור לגיל. אני "כולה" בת 23, ואני מזדהה עם השיר הזה מאוד, דווקא בגלל שהוא מלמד אותי כל כך הרבה, על החיים, בכל תקופה שהיא. גם היום, וגם כשהאלבום הזה יצא כשהייתי בת 13.

למעלה