אשה, אשה, תמיד אשה

אשה, אשה, תמיד אשה

אני יודעת שזה דבר מאד סובייקטיבי, אך אני רוצה לשמוע חוות דעת: מתי ילדה/נערה הופכת לאשה? האם היא תמיד אשה, מרגע הוולדה? האם זה עם הגיעה לגיל 18? החזייה הראשונה? ה"דודה" הראשונה? (מי שקרא את "ספר הדקדוק הפנימי" של גרוסמן יבין) ה"בחור" הראשון? (או לחליפין הבחורה הראשונה) ושאר אופציות בסגנון. pretty woman ליה

זה משהו אחר...

יש איזה מבט בעיניים, בשלוּת שקורנת אליך כשאתה מסתכל על איך שהיא הולכת, איך שהיא מדברת, איך שהיא מחבקת. זה מין שלב של מודעות או משהו כזה, ולא תלוי ישירות בפרטים טכניים. ולכן, לדעתי, יש ילדות שאף פעם לא יהיו נשים ויש נשים שהיו ככה תמיד. ככה אני רואה את זה. אגב: את הדודה לא המציא גרוסמן, אני חושב.

אני לא מאמינה...

יש לך מחשב עם ניקוד?! והדודה זה מושג משנות החמישים, פשוט בספר הדקדוק הוא מופיע בצורה מובהקת. ואגב- לפי התשובה שלך על שאלתי, אשה היא אשה רק בפני אנשים אחרים... האם זו דעתך? אשה לא יכולה לחוש אשה בלי קשר לסביבה?

"טוב, אני לא יכול להקיף אישה 365º"

סתם ציטוט משיר... א. אני אישית לא יכול לחוש שאני כבר אישה, משיקולים טכניים פעוטים. אז לא כתבתי על זה. אבל מה שכתבה הנסיכה דלעיל, על ה"בחור", הצבא, ושאר הדברים - מדבֶּר אלי. נראה לי נכון מאד. בכל אופן, אני יכול לספר לך איך זה נראה מנקודת המבט שלי. ב. כּל אחָד יכוֹל לָעשוֹת נִיקוּד, ודיברנו על זה למטה (תעשי חיפוש על "ניקוד").. הבעיה היא איך לזכור האם מתחת ל´ע´ של ´לעשות´ בא חטף-פתח או חטף קמץ, ולמה, לעזאזל ג. עזאזל: מקום נחמד דרום-מזרחית לירושלים, שבו היו בועטים הלויים מבית המקדש עזים לתהום. מומלץ (כשתגמר המלחמה המטופשת הזאת). ד. אני לא אומר שמומלץ לכל אחד לעשות צבא, אבל אני מכיר אנשים ונשים שזה נתן להם PUSH מאד משמעותי בחיים (ואני אחד מהם). תלוי בתפקיד ובמקום, ובכוונה.

עירית4

New member
לא סתם שיר

"אני לא יכול להקיף אשה 365 מעלות"- מאיר אריאל נא לתת כבוד ליוצר, ועוד איזה יוצר!

okok4

New member
למה בעטו הלווים עיזים לתהום?../images/Emo4.gif

בשביל מה? נשמע לי קצת חשוד.

בגיל 24.....

טוב, נו, ככה זה היה אצלי
. אבל בגדול נראה לי גם אצל אחרים<אחרות?>, שהגיל הזה הוא איזשהו ציון דרך, לא?? טוב, עכשיו לשאלתך כל הדברים שציינת הם לא רלוונטיים לשאלה לדעתי, גיל 18, חזייה, דודה- נו, באמת==>עדיין ילדה!! "בחור" <כשפתך>- יש בזה משהו... יש איזה התבגרות אחרי, למרות שזה לבדו לא מה שהופך ילדה לאישה עדיין. ויש גם את השחרור מהצבא, שזה גם שלב חשוב בהגדרה הנשית- המעבר ממדים ירוקים <אפורים> לבגדים נינוחים יותר. טוב אז אני אסכם: אני חושבת שברגע שהילדה מבינה שהיא אדם עם רגשות, עם רצונות, עם דחפים, עם מאווים, שהיא יכולה להתאפר, ללבוש שמלת ערב צמודה ועקבים גבוהים- ולהרגיש כיף ונוח עם זה ולא כאילו היא בתחפושת, שהיא יכולה להרגיש סקסית, אז היא כבר אישה, ואין דרך חזרה...<וזה טוב> וזה כנראה קורה לנשים שונות בגילאים שונים אבל עדיין אני חושבת שגיל 24 הוא ממוצע טוב למדי.

ZipNaB

New member
דווקא אצלנו בארץ זה עובד קצת אחרת..

בגלל הצבא בעקרון.. אחרי הצבא, את כבר פשוט לא יכולה להיות ילדה, את אישה. הצבא עושה כזה דבר לאנשים..

אויש, באמת...

לפי ההגדרה שלך אשה היא אשה כבר בגיל 12. זה עצוב, אבל בנות מתבגרות נורא מהר. אני, למשל, עהיתי על הקריטריון הזה שלך כבר בגיל 13. לא יודעת, אולי כבר אז הייתי אשה.

טומי*

New member
סליחה שהיתפרצתי לכאן ../images/Emo9.gif

אך לדעתי זה כל כך אישי שממש אין גיל מוסכם בעניין. אומנם דעתי שהמחזור הוא מין ציון דרך בחייה של כל ילדה/נערה אך הבשלות ליהות אשה תלוי בהמון גורמים סביבתיים תרבותיים ועוד אלף ואחד דברים מקוה שעזרתי במשהו חג שמח! טומי

כנראה שלא הייתי מספיק ברורה.....

התכוונתי שצריכים לעבור את השלבים של "בחור"+ שחרור מהצבא+ הרגשה נשית. אבל זו דעתי הבלתי משוחדת בעליל, ואגב אני מבינה שאת לא היית אישה בגיל 13 כמובן, אבל רוב הנערות היום לדעתי, יותר מפותחות ומודעות לנשיות שלהן ממה שהיה פעם, קראתי גם פעם איזה מחקר שבאמת זה ככה, שכל דור יותר מפותח מקודמו, <אני חושבת שזה היה מחקר של עמינח או משהו כזה, שבגגל זה האריכו את מיטות הנוער כי הנוער מתחיל להיות יותר גבוה מפעם- נשבעת שקראתי את זה פעם>.

למעלה