אשאל כאן

yanivran

New member
אשאל כאן

אמרו לי שיש כאן מידע, אבל חיפשתי ולא מצאתי אז בבקשה חברה לעזור: אני כרגע בשלבי חתימת חוזה עם חברה בארה"ב, הם יספקו לי ויזה E. אבל לפי מה שהבנתי וגם הם, הבן זוג שלי, למרות שהוא נשוי לי לפי החוק הקנדי, לא יוכל לקבל ויזה בזכותי, ובמקסימום יוכל להגיע בתור תייר. ואז כמובן שאם זה נכון, השאלה היא לכמה זמן אפשר להוציא ויזת תייר, והאם ניתן להאריך אותה גם כשאתה כאן. והאם כשאתה על ויזת תייר ואתה מוצא עבודה בארה"ב אתה יכול להוציא ויזת עבודה שם, או שאתה חייב לעשות את התהליך בארץ. אודה לכם על תשובות מהירות כי הנושא די קריטי.

ro99

New member
אזהרה חמורה! ../images/Emo18.gif

בשום פנים ואופן שלא ינסה להשיג ויזה על משקל הזוגיות שלכם ושלא יזכיר זאת בכלל, כי היו מקרים מעולם (ידועים לי אישית) שאנשים שעשו זאת יותר לא יכלו להכנס לארה"ב. את שאר המידע תצטרך לקבל מאנשים עם נסיון בנושא.

odedee

New member
זה די נכון, אבל לא לגמרי.

הטוב ביותר הוא אם בן זוגך יכול להוציא ויזה בצורה עצמאית לחלוטין, אם זה אפשרי. במקרה כזה אכן עדיף לא לערב את עובדת היותכם זוג בעניין כי זה רק יפריע. אם זה לא אפשרי, אז ככה: מבחינת מערכת ההגירה של ארה"ב לא רלוונטיים הנישואים בקנדה. אפילו אם הייתם נישאים בישראל ומוכרים בישראל כזוג נשוי, מבחינת הגירה לארה"ב לא יכירו בנישואים שלכם. על זה עלינו "להודות" לביל קלינטון על DOMA = Defense Of Marriage Act. מי שנכנס לארה"ב על B1, ויזת תייר, יכול לשהות בה למיטב ידיעתי עד שנה. למעשה לא מאשרים לתייר כניסה ליותר מחצי שנה, ולאחרונה מקפידים יותר ומאשרים שהיות קצרות עוד יותר, 3-4 חודשים. לקראת סיום תקופת השהייה המאושרת ניתן לפנות ולבקש הארכה (כאמור, לכל היותר אפשר לשהות שנה). הארכות כאלה מאושרות רק אם יש לבקשה "סיבה טובה". ככל שידוע לי יש רק התייחסות אחת במערכת ההגירה לבני זוג מאותו מין והיא כדלקמן: אם אתם בני זוג מאותו מין (לא משנה אם נשואים או לא), בן זוגך יכול לפנות לקבל ויזת B1 ("תייר") בצירוף מסמכים שמסבירים שהוא בן זוגך ורוצה להיות יחד איתך. בויזת B1 שהוא יקבל (אם לא תהיה בעיה) תהיה הערה "traveling to accompany yanivran". לפי חוזר הגירה שיצא לפני שלוש שנים יש לתת ויזה כזו למטרה הזו, והיא תגדיל את הסיכוי לקבל בכניסה לארה"ב את השהייה המקסימלית (חצי שנה), וכשתפנו להאריך היא תהווה סיבה טובה לאשר את ההארכה עד שנה. בן זוגך יהיה חייב לצאת מארה"ב לאחר תום השנה (או כמה שיאושר לו). כשיכנס חזרה לארה"ב יצטרך שוב לשכנע את הפקיד שזו שהות זמנית ובית הקבע שלו נותר בישראל, וכן הלאה. עקום, אבל זה מה שיש. לגבי מציאת עבודה כשאדם כבר בארה"ב - אני לא בטוח מה הסטטוס כרגע. בעבר אפשר היה להוציא את הויזה גם בתוך ארה"ב, (את הניירת שמאפשרת להתחיל לעבוד אבל לא את המדבקה בדרכון - זו מונפקת רק בישראל, כך שבפעם הראשונה שיוצאים מארה"ב צריך לעבור דרך השגרירות בארץ כדי לקבל את הויזה פיזית) אני לא בטוח אם זה עדיין כך. עליכם להיות מודעים לכך שיש בעיות רבות עם ויזות עבודה - בויזה הפופולרית, H1B, המכסה השנתית קטנה ובמקרים רבים היא נגמרת מוקדם מאד. את הפרטים המדויקים כדאי לברר בפורום עוברים לארה"ב - מספר 456.

yanivran

New member
בפורום ארה"ב הפנו אותי למסמך הזה

http://travel.state.gov/visa/laws/telegrams/telegrams_1414.html לפי מה שכתוב כאן הבן זוג שלי יכול להישאר בארה"ב על ויזת תייר ללא הגבלה כל עוד הויזה שלי תקפה. לא?

ro99

New member
אני בכל זאת ממש ממש ממליצה לך

לקבל יעוץ מעורך דין מומחה בעניין. פשוט ראיתי את זה קורה במקרים של בני זוג חד-מיניים. ברגע ששם לך איזה אדיוט חותמת "לא" בפספורט אז אבוד לך לכל החיים. אי אפשר לתקן דבר כזה אז עדיף לבדוק היטב היטב.

odedee

New member
או, זה בדיוק המזכר שהתייחסתי אליו.

אני רואה שזה B1 ולא B1 (אם כי אין הבדל מעשי). אני רואה שם שטעיתי קודם - אין מגבלה של שנה, המגבלה היא רק על ההארכה מדי חצי שנה. אז המצב קצת יותר טוב ממה שחשבתי, למרות שבקשת ויזה מדי חצי שנה זה סיפור מעצבן (שגם עולה קצת כסף). לצערי אני לא מכיר מישהו שעשה שימוש בויזה הזו. כפי שאמרה רונית - אתה חייב לבדוק את זה עם עו"ד שמתמחה, רצוי כזה שיענה בחיוב כשתשאל אותו אם כבר הוציא פעם ויזה כזו למישהו שאכן השתמש בה.

למעלה