ארתרוסקופיה

ארתרוסקופיה

שלום, אני בן 21, לאחר פציעה שעברתי לפני כ3 שנים בברך במהלך משחק כדורגל, החלטתי לעבור ניתוח שהמולץ לי עוד מזמנו. ואכן עברתי ניתוח ארתרוסקופיה שבו נמצא קרע חלקי במניסקוס המדיאלי. החלק הקרוע הוצא. ונמצא גם קרע טוטאלי ברצועת הACL. עכשיו, לאחר השיקום מהניתוח הזה, אני אמור לעבור ניתוח אחר של השתלת רצועה. והשאלה שלי היא כזו; 1- מה זה ניתוח השתלת רצועה? מה הסיכויי הצלחה? איך הוא מתבצע? ומה אורכה של תקופת השיכום. והאם אוכל לחזור לפעילות גופנית מקסימלית בלי כאבים או הפרעות כמו שהיו(נפיחות, קליקים, כאבים, סיבוב הברך) 2-עכשיו אחרי שהמניסקוס תוקן, כביכול, ואחרי שחלקי הרצועה הקרועים הוצאו, והברך נוקתה דרך אותו טיפול ארתרוסקופי, ובהנחה שאני עובד בעבודה פיזית שמצריכה שעות עמידה ארוכות, עומס ולפעמים תנועות מהירות , ריצה ותנועות זריזות. האם אוכל להמשיך בלי אותה השתלה? מה יגרום ההעדר של הרצועה? והאם גם בלי ההשתלה, אותן בעיות שהיו יעלמו? בתודה מראש.

ניתוח ACL

שלום, נתקוף את הבעיה משתי חזיתות: 1. החזית הספרותית 2. החזית המעשית נתחיל בראשונה: מבחינת הספרות קיימות אינדיקציות לביצוע ניתוחי לשחזור הרצועה הצולבת. באופן עקרוני האינדיקציות הן רמת פעילות גופנית גבוהה (מעל 50 שעות בשנה), עדות לקרע מלא או חלקי של הרצועה כפי שהודגם בבדיקת MRI ובנוסף בבדיקה עם מכשיר מיוחד שבוחן את יציבות הברך ואינדיקציה נוספת היא בדיקת יציבות של הברך הנראת Pivot Shift . הבדיקה האחרונה, אם חיובית, מציגה אי יציבות שלהברך ומשקלה גדול משל הבדיקות הקודמות שהוזכרו. מבחינה מעשית - כיום מקובל לנתח אנשים צעירים ופעילים. התאוריה שעומדת מאחורי ניתוחי השחזורים היא ששחזור הרצועה מונע שחיקה מוקדמת של המפרק בעתיד. הרציונל ברור, שכן ברך שאינה יציבה יכולה לבצע תנועות בטווח שאינו אנטומי ולגרום לפגיעה בסחוסים. עם זאת, אין תימוכין מדעיים חד משמעיים לתאוריה הזאת. לגבי שאלתך באופן ספציפי - אם אינך ספורטאי מקצועי שפרנסתו תלויה בברך יציבה ב 100%, תוכל להסתדר טוב ללא הניתוח אך קח בחשבון אפשרות של שחיקה מוקדמת של סחוסי המפרק. ניתוח ההשתלה מבוצע בד"כ באופן ארתרוסקופי. ישנם סוגי ניתוחים שונים כאשר ההבדל הוא מקור נטילת השתל (בד"כ גיד פיקה או Hamstring ). הניתוח נחשב מוצלח כאשר מבוצע בידיים מנוסות. תקופת ההחלמה משתנה בין חולה לחולה אך פרוטוקול הפיזיותרפיה סביב הניתוח נמשך כ 6 שבועות בהן מבצעים תרגילים לשיפור טווח התנועה, ע"פ שלבים. מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה