ארקוקסיה- שאלה

Inballllll

New member
ארקוקסיה- שאלה

שלום. ידוע שארקוקסיה היא תרופה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא העלאת הסיכון לשבץ והתקפי לב. השאלה שלי היא- תוך איזה פרק זמן תופעת לוואי זו תופיע? האם מיידית? או שזה עניין של שבועות? או שמא חודשים? או אולי יותר.... כלומר, בעצם, האם יש סיכוי שהתרופה תשפיע לרעה בהקשר של שבץ ו/או התקף לב אחרי, למשל, מספר ימים בלבד בו לקחתי אותה? ודבר נוסף- האם תופעות הלוואי של ארקוקסיה, כולל הגברת הסיכון לשבץ ו/או התקפי לב, הן הפיכות? או שהפגיעה כבר נעשתה גם אם נפסיק את לקיחת התרופה? תודה רבה רבה!

דודי 2002

New member
ארקוקסיה וסיכון להתקפי לב ושבץ

אני חושב שהפחד מהתרופה קצת מוגזם, אמת שבמחקרים נתגלה שיש קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת מעכבי COX2 סלקטיביים כגון ‎ארקוקסיה לבין אירועי לב ושבץ מוחי, אך מדובר בשימוש ממושך ליותר מ18 חודש, וגם אז אין זה בהכרח שאדם יעבור התקף או שבץ אלא מדובר בהגברת הסיכון למצב זה. כאשר מדובר באנשים בריאים שאינם בעלי היסטוריה של מחלות לב, שבץ, או בעלי כולוסטרול גבוה, סוכרת, או מעשנים, גם בשימוש למעלה מ18 חודש הסיכון הוא אפסי. על פנים בשימוש קצר אין סיבה לפחד מהבעיות שציינת. תופעות הלוואי השכיחות מתרופה זו הם בעיקר הפרעות בעיכול. בברכת שבוע טוב, דודי.

hgkr17

New member
תרשו לי להוסיף שלגבי CELCOXIB מאותה משפחה

נמצא שאינו מעלה את הסיכון במינונים של עד 200 מ"ג ליום אלא רק מינונים גבוהים יותר. אם יש חשש, אולי כדאי להחליף...

דודי 2002

New member
אז ככה

לדעתי אין צורך להחליף את הארקוקסיה בתרופה אחרת מאותה משפחה, ולדעתי יש צורך להחזיר לאנשים מעט את הפורפורציה. וארחיב מעט בענין: א) לדעתי ברמה העקרונית אין שום הצדקה להתייחס לארקוקסיה בשונה משאר התרופות ממשפחת נוגדי הדלקות הלא סטראודיות ומעכבי COX2 מפני שאינני משוכנע כלל שהחלטת ה FDA לגבי אי אישורה של הארקוקסיה לשיווק בארה"ב היא על טהרת המדע והיא איננה נגועה בשיקולים רפואיים פוליטיים ונסיון לחפות או לתקן את טעויות העבר כדוגמת אותה פרשה ידועה של בת המשפחה המכונה ויוקס. וכמו שיש להשים לב לכך שה FDA לא אישר את התרופה לשיווק יש לצרוך שימת לב לא פחותה לכך שהתרופה משווקת בלמעלה מ50 מדינות, שבכללם נמצאות גם מדינות האיחוד האירופי ומערב אירופה שנהוגה בהם איכות רפואית גבוהה ואינם נחשדים בזלזול בבריאות הציבור. ב) אם נתייחס למחקרים שנעשו בארקוקסיה בהשוואה לדיקלופנאק (כמובן שהייתי שמח אם ההשוואה היתה לאיבפרופן-אבל גם זה בהחלט מספיק עבורי) לא נמצא שינוי משמעותי בסיכון לאירועים קרדיו-וסקולרים מה שאומר שיתכן מאד שמבחינת המינונים כאשר מדובר במינונים סבירים של 90 מ"ג-120 מ"ג ליום או לחילופין בסלוקסיב במינונים של עד 400 מ"ג ביום באנשים ללא עבר כפי שציינתי הסיכון להגברת הסיכון הוא נמוך. ג) לסיכום כל עוד לא מדובר באנשים בעלי עבר של התקפי לב, או שבץ, אי ספיקת לב, לחץ דם גבוה לא מאוזן, כולוסטרול גבוה, תפקוד כלייתי לקוי, אני לא רואה סיבה להמנע מלקיחת תרופות חוסמי COX2 במינונים מקובלים. ולדעתי (שוב יש לכם את הזכות לחלוק עלי...) ממש אין צור להחילף מארקוקסיה לסלקוקסיב או קספו8 וכדו'. בברכת שבוע טוב לכולם, דודי.

למעלה