ארקדיה, מסעדה.

אילנד

New member
ארקדיה, מסעדה.

"השעה בין ירוק לסגול" או במילים אחרות חמש אחה"צ היא שעה מאוד יפה בירושלים. הצינה תופסת אט אט את מקומה ומפנה באלגנטיות את חום היום. יש קונצרט בשעה הזאת בירושלים "אתנחתא" הם קוראים לו, מנגן שם צמד פסנתרנים צעיר מוסיקה של באך, עוטפים בעטיפה רגשנית מוסיקה שהרוגע יפה לה. "הזמנתי לנו מקומות בארקדיה" לוחשת לי הזוגה בנונשלנטיות בין פרקי היצירה "ארקדיה"? אני תמה "מה זה"? מסעדה טובה מאוד היא ממשיכה. חשבתי שיהיה נחמד אם תיחשף קצת לבישול אחר, שונה, שנשען על מרכיבים מקומיים. אז נכון, הפול לא יהיה במרחק חמישה ס"מ מהגזר והאסתטיקה תהיה מרכיב משני אולי אבל גם בלגן הוא סוג של סדר. הפסנתרנית הנסערת מחד והנאום הנרגש מאידך דחקו אותי לפינה וכך מצאתי את עצמי בדרך למסעדת "ארקדיה". סמטה אפלה ברחוב אגריפס מובילה לשער ירוק כשלצידו בשלט ארמני מופיע שם המסעדה.החצר מאוד גדולה ועטופה בצמחייה ריחנית הכניסה למסעדה מגלה חלל עם מראה קשתי כשאומנות מודרנית נטועה בפינות שונות. התפריט מינימלי ועונתי כשהאפשרות לארוחה עסקית קיימת גם בערב. בטרם בחרנו את המנות הוגש לנו בכוס מרק וישיסואז שהיה שומי ומלוח מאוד. נראה שהמרק לא עבר סינון לאחר הטחינה בבלנדר שכן חתיכות קטנות של שום ליוו את שתייתו. למנה הראשונה הזמנו רביולי דלעת וריקוטה ומרק עשבי חרדל עם פירות ים. הרביולי הגיע כאשר הוא מונח על מצע של עלים ירוקים בצקו היה מעט יבש בקצוות והמלית התאפיינה בטחינה גסה של הדלעת (אולי אפילו מעיכה במזלג) ובריקוטה נהדרת מחלב בופאלו. מעל היה סלט חם ולימוני של עגבניות וגבינת עיזים. המנה בסה"כ מניחה את הדעת, הרעיון של הסלט החם קסם לי מאוד. אשר למרק, הוא היה חמצמץ במידה ומפולפל יתר על המידה. פירות הים שבתוכו היו עשויים כראוי ולא סבלו מצמיגות שמאפיינת טיפול לקוי. את התפר שבין המנה הראשונה לעיקרית ליוותה גרניטה של אשכוליות אדומות קמפארי ונענע. המטרה ברורה טיהורו של הפה והכנתו למנה העיקרית. הקרחיות שבגרניטה הייתה נעימה ומלטפת, הטעם של האשכולית האדומה הורגש אבל של הקמפארי והנענע מעט פחות. המנה העיקרית הדגימה כיצד האוכל הביתי עושה את דרכו למסעדה ללא שום פילטרים פה נמדדת יכולתו של שף לדעתי כי הרי כולנו משתמשים פחות או יותר באותם חומרים במסעדה זה בכל זאת אמור להרגיש נשגב יותר שונה ואפילו עם טעם משופר. המנה שהזמנתי הייתה תבשיל של צוואר טלה שבושל בישול ארוך התוספת המפתיעה יש לומר הייתה לפת ממולאת בסלט בורגול שנוקד לו בבשר טלה והכל שחה לו בציר טלה עם מעט גרגירי חומוס. אתחיל ברשותכם/ן מהסוף, ציר הטלה היה טוב מאוד, ניחוח החמאה ניכר בו והתיבול שלו היה מדוייק וטוב. אשר ללפת, לפת הוא ירק מוזנח משהו ואינו זוכה להכרה רחבה. הטיפול בלפת אמור להיעשות בצורה נכונה החל משלב הקילוף (הכפול כיון שישנה שכבה סיבית נוספת מתחת לקליפה) ועד לטיפול בטעם אשר יוציא מעט מן המרירות שבה. הלפת במסעדת ארקדיה מגיעה בקליפתה כשאפילו את העוקץ לא טרחו להוציא ממנה דבר שסירבל מעט את האכילה וחבל.המלית הייתה סבירה אבל לא הורגש בה טיפול והקפדה. הבשר עצמו היה רך ונימוח וניכר שעבר בישול ארוך לטעמי ארוך מדי שכן מראהו היה סמרטוטי. גרגירי החומוס היו נימוחים ובסה"כ מנה עם פוטנציאל שלא מומש מספיק לטעמי הן מבחינה חזותית והן בטעם. לקיוח הזמנו סורבטים בשלושה טעמים, הדרים שהיה קרחי מאוד, קיווי שהיה דל בטעם וקוקוס שאינו חביב עלי במיוחד. אם לסכם, נדמה לי שאסתפק בפעם הבאה בסדר שבסדר...

נהניתי לקרוא!

ביקורת פיוטית ומעניינת כתבת
אכלתי בארדיה פעמיים. פעם אחת כשעזרא קדם לא היה, והיה נורא, כולל סרדינים כבושים מקולקלים וויכוח עם הסו-שף (אז, מנחם-משהו) שטען שהדגים מצויינים. מכתב ענייני ומאוכזב מצידי הניב הזמנה לביקור חוזר, לעסקית, על חשבונם. בעסקית הזו קדם היה, והיה הרבה יותר מוצלח. המצחיק הוא שהאוכל שאני הכי זוכרת מאותה ארוחה היה הגזר הצלוי על האש שהוגש דווקא לתינוק שלי, שזחל בשמחה בין השולחנות וקטף חיוכים ומזלגות

meravbr

New member
אנחנו גם לא הכי נהננו שם פעמיים,

ופעמיים היה שם עזרא קדם. בערב עוד היה יחסית בסדר (לא משביע בעליל, שבענו באמצעות לחם כמדומני), בצהרים היה פשוט מזעזע וחשנו שמזלזלים בנו כי באנו לעיסקית "זולה" במוצהר. עכשיו כשאני מתייעצת עם הבעל איפה נאכל בעיר הקודש (כשיש הזדמנות) הוא ישר אומר "רק לא בארקדיה". חבל שכך.

אילנד

New member
תודה על התגובות, זאת אגב אחת הסיבות

שאיני נוהג לאכול במסעדות בארץ. ואם נחשוב לרגע נראה שאין אף מסעדה ישראלית מכוכבת במדריכי מישלן השונים למרות שיש קשר לא רע בין שפים צרפתים ואמריקאים לשפים ישראלים. אינני מדבר כמובן על הדרישות הארכיטקטוניות ואחרות הנדרשות ממסעדה על מנת לזכות בהכרה המישלנית אלא על האוכל בלבד.

prizman

New member
זו כבר הגזמה מסוימת

אא"כ בחו"ל אתה אוכל אך ורק במסעדות מכוכבות במישלן. אכן מארקדיה אני לא מתפעל בשנים האחרונות כולל הפעם האחרונה לפני חודשים מספר. מכאן ועד ללא ללכת למסעדות בגלל שאין בארץ מכוכבות בשבילי לפחות המרחק גדול. עדיין יש בארץ ובחו"ל לא מעט מסעדות נטולות כוכבים אך מהנות ביותר.

אילנד

New member
הסיבה שאינני אוכל בארץ לא קשורה

לכוכבי המישלן אלא לחוסר ההקפדה שקיימת החל בפרטים הקטנים ועד לעיקר. יכול מאוד להיות שהדבר מאפיין גם מסעדות מסויימות בח"ול אבל לא קקו מנחה/מוביל. עניין הכוכבים שהעליתי היה רק בכדי להדגיש את הנקודה.

פ ו ל ק ע

New member
זאת בהחלט סיבה מצויינת לא לאכול

במסעדות בארץ - בלי מישלן אני לא סועד. אפשר לעשות מזה סטיקר. בחיי. אם זאת לא פלצנות אז מה זה.

meravbr

New member
../images/Emo12.gif אני הייתי לפני כ-4 חודשים

במסעדה שמדורגת עם 2 כוכבים בניס שבצרפת, לא היה שם שום ייחוד ארכיטקטוני (סתם, נראית בערך כמו ארקדיה מבפנים או אורקה למשל) אלא רק אוכל משובח...

Amoureuse

New member
דרישות ארכיטקטוניות???

יקירי אתה מבלבל בין הכוכבים למזלגות בשבילך בדקתי במישלן שיש לי (שנת 2000, מהימים של הפלצנות
). אז נכון שעבור ה-3 כוכבים מופיע, אחרון ברשימת הדרישות, Cadre elegant אבל זה לא ממש דרישות ארכיטקטוניות. ב-2 כוכבים ואחד ממש לא. לעומת זאת ישנם המזלגות, מהם יש דרוג 1-5, והם מקבילים לדרוגים של המלונות (כזכור מישלן ממליץ גם על כאלה), והם באמת מתייחסים לתפאורה ולא לאוכל. למשל 5 מזלגות הם Grand luxe et tradition, 4 הם Grand confort, וכו'. אז אם מישלן שינו דרישות מאז שנת 2000 אני לא מעודכנת, אבל איכשהו לא נראה לי - החברה האלה, אעפס, "קצת" שמרנים

Amoureuse

New member
יפה לראות כמה פשוט זה מוגדר:

Une des meilleures tables, vaut le voyage On y mange toujours tres bien, parfois merveilleusement. Grand vins, service impeccable, cadre elegant... Prix en consequence​
שזה בתרגום חופשי שלי - מהמסעדות הכי טובות, שווה "מסע" (מיוחד) אוכלים שם תמיד טוב מאד, לפעמים נפלא. יינות גדולים, שרות ללא רבב (מה שמוציא את מול ים מההגדרה, לא?
), סביבה אלגנטית... מחיר בהתאם כמה פלצנות יושבת מאחורי ההגדרה הזו... כאילו, ממש פשוט, לא?

הממ.. זה נשמע טוב...

איזו ביקורתיות של חיך רגיש..
הכתיבה שלך מאוד יפה, אך מידי פעם מצאתי את עצמי חוזרת שוב ושוב על אותו משפט שלא היה מובן עקב מחסור בפיסוק.

למעלה