ארצנו הקטנטונת

Arie17

New member
ארצנו הקטנטונת

אם הארץ שלנו כל כך קטנה למה אנחנו מוותרים על חלקים ממנה כל כך מהר? ועוד משהו, אני יודע שזה לא קשור לפורום אבל אני אשמח אם תקראו קצת אמונה: רק משפט אחד חבר שלי שאל אותי למה צריך להתפלל מהסידור? למה הוא לא יכול להגיד לקב"ה מה שהוא רוצה, וזה שהוא ישים קוביה שחורה על הראש זה יחבר אותו? אז לכל מי ששואל את זה - אז ככה תסכימו איתי שמי שבאמת מאמין בקב"ה צריך להתפלל אליו כל יום, ואם ככה בטוח יש ימים שאתה לא מרוכז בעצמך, או שאין לך כח לדבר עם הקב"ה והרבה מדברים עם הקב"ה רק שהם צריכים ממנו משהו אבל מה לגבי ימים שטוב לך? מה עם להודות לו על זה שטוב לך? אז בגלל זה חכמינו ז"ל ריכזו הכל לטקסטים שנוכל להגיד תמיד והם ימקדו את העניינים וחוץ מזה תפילה זה על כל העם ולא רק עליך (אלא אם כן אתה אנוכי) אבל מלבד זאת, תמיד אפשר גם להוסיף משלך מה שאתה רוצה להגיד לקב"ה באופן אישי נ.ב. הלשון זכר כאן מכוונת גם לנקבה נ.ב. הכותרת של ההודעה אינה באה להתחנף לצופיה

N a V e

New member
אם נוותר על משהו מהארץ הזאת

זה יהיה במטרה אחת: לחיות חיים נורמלים ושקטים.

.המוסד

New member
איזה מן חיים נומרליים?

האם נוכל לחיות חיים לאומיים אמיתיים כשאנו מוותרנו על ארצנו? לא ולא, כמו שהורים לא יוכלו לשקוט אחרי שיוותרו על תינוקם, אולי יהיה להם שקט אמיתי, אבל חיים נורמליים בוודאי שלא, לא כהורים כבל אופן לא כעם

.המוסד

New member
כמה שיפוצים

נומרליים=נורמליים מוותרנו=מוותרים כבל=בכל צר לי, זוהי השעה

Pacha

New member
קראתי פעם מן

מאמר אם אפשר לקרוא לזה ככה והוא האלה שאלה חכמה תתפלל כמה שאתה רוצה, מה אומר לך שאלוהים דווקא יתייחס אליך ? כאילו אם הוא באמת בורא העולם אז אין סיכוי שהוא יתמקד בבעיה של כל איש ואיש. ורוב הסיכוים שאין לו בכלל זמן אליך אז מאיפה אתה בטוח שהוא מקשיב ?

.המוסד

New member
אם אלוהים הוא אנושי

או כפי שאתה מצייר אותו, הוא בטח עכשיו חוגג עם מלא כוסיות אבל הוא לא אנושי לכן הוא לא "מקשיב" ולא "דווקא אלייך" ולא "אין לו זמן" הוא פשוט לא ממש אנושי

Arie17

New member
ואתה חושב שהמאמר נכון?

הקב"ה מקשיב לכ-ל אחד אפילו אם זה לא נראה ככה... לפעמים נראה שהוא לא מקשיב אבל הוא יודע את הסיבות למה לא לענות לאותו אדם, אבל הוא תמיד תמיד מקשיב... ומה זה השטות "אין לו זמן"... הוא לא בן אדם, אין אצלו כזה מושג זמן

די אמרו כאן כבר

אבל רציתי להוסיף שזה נראה כאילו הקב"ה מרחף, מלאך עם כנפיים, וזו טעות שגורמת לחוסר הבנה! מכיוון שהקב"ה נמצא בכל אחד מאיתנו, זאת הנשמה שלנו... להתפלל זה לא כ"כ לדבר מרחף בשמיים אלא לתוכך... ואריה- קבל ח"ח על הכותרת ועל הנ.ב. שאנשים כאן בטח לא הבינו אבל עדיף שכך
. עם ישראל- שבת שלום

למעלה