ארץ חדשה

forglemmigej

New member
ארץ חדשה

ארץ חדשה רוחי אז חזתה
מאופק עד אופק אשיר את שירה
לא יער לא הר, לא נחל זורם
לא רמש לא עוף, אין גבול בה תוחם

ארץ חדשה רוחי אז חזתה
מאופק עד אופק אשיר את שירה
צדיקים בה יושבים ופניהם נהרה
חיי נצח להם בששון טהרה

אל האור, אל האור ארוץ בחדווה
לחיים של אמת, אושר עד, אהבה!
הו מורי, צור ישעי, שליח אל מבורך
את השער הצר לפני אנא פתח!

את השיר המדהים הזה שמעתי אתמול בפעם ראשונה והוא ממש מדבר על המצב הקיים היום בארץ כשכל כך הרבה בני יבשת אפריקה מדפקים על דלתה ,וכמו תמיד מחליטים שמה לא להחליט ומשאירים אותם לנפשם יחד עם כל בני ישראל על כל טפם ,ואילו ביבשת הישנה כן מנסים לפתור את הבעיות ובמיוחד בשבדיה שבאמת מקבלת כמעט כל אחד מאריתראי עד אחרון הסורים ובהרבה מדינות זה כך , זה אכן משנה את המציאות אבל האם אנחנו באמת יכולים לסובב את הראש ולהגיד תחזרו למערות שלכם אף אחד לא חייב לכם כלום, האם צריך לתת לגר שאיתנו לאהוב לו כמונו, הבעיות רבות וסבוכות , מה אתם אומרים , לי אין תשובה אבל הענין הזה שכל הזמן מטרטרים בחדשות זה כמו שאומרים בדנית en sten i skoen אבן בנעל, מפריע ונמצא שם תמיד במקרה ושוכחים..

republik

New member
האם באמת

זה משנה את המציאות?
האם 50,000 איש (מספר הפליטים/מסתננים בארץ, וכבר לא נכנסים נוספים עכשיו שיש את הגדר) באמת מסוגלים לשנות את המציאות? במיוחד שרובם כן רוצים לעבוד בארץ, ובמיוחד כשיש כ"כ הרבה עבודות פנויות בשבילם ששום ישראלי לא ירצה לעשות, ובמיוחד כשהממשלה שמצד אחד מסיתה נגדם, מהצד השני מכניסה עובדים זרים דרך חברות קבלן שעושות עמלה שמנה על כל ראש...
אני לא יודע כמה זה משנה "ביבשת", אני חי במקום יחסית מרוחק כך שאני יכול להעיד רק על החלקה הקטנה שלי האם אני מרגיש "זרים" אחרים (ובד"כ התחושה היא שהם מנסים להוריד את הראש ולהתנהג כמה שיותר כמנהג המקום, ואפילו מקפידים בחומרה יותר מהמקומיים...).

forglemmigej

New member
יש מספר ענינים בנושא

ראשית למה מדינת ישראל לא פנתה למדינות אפריקה להביא עובדים זרים מאצלם תמורת עמלות שמנות ,יש איזו בעיתיות בהעסקה שלהם שמעתי פעם , יכול להיות שגם חלק ממדינות אסיה הצליחו לקמבן את מדינת ישראל לעבוד רק איתן .
בנוסף נניח ונניח שהם באמת נסים על נפשם איך הבעיות שלהם יפתרו במדינות אחרות איך הבעיות יפתרו במדינות שלהם.
ובנוסף חשבתי שמדינת ישראל תמיד סבלה ממלחמות פיגועים ועוד ומעולם לא שמעתי על ישראלים שחיפשו אסיילום או ששלמו למבריחים שיעבירו אותם לפה או שם..
השאלה שרציתי לדעת איך הם בדיוק רוצים להשתלב באירופה או ישראל שאלו עיקר המקומות שהם יכולים להגיע יתר המקומות רחוקים מדי שאלתי חברים בשבדיה חוץ מזה שהמדינה נותנת להם גג מעל לראש איך הם משתלבים בדיוק וזה לא רק בשבדיה איך הם משתלבים במקומות אחרים.

republik

New member
וואו איפה את חיה?...

את מבינה מה קורה במדינות שהם באים מהם?... אני לא אומר שהם כולם או חלקם פליטים לא מכיר אף מקרה ספציפי, אבל את מבינה שבמקומות האלה נכנסים לכפרים ופשוט שוחטים את כולם?... את משווה את זה ל, ואני לא מתכוון להפחית מהכאב של מי שקרוב אליו נפגע בפיגוע, הכמות המזערית של ישראלים שנרצחו בפעולות טרור?... אפילו בהשוואה לפלסטינים מדובר במספרים קטנים מאד, ובכל אופן קשה לקרוא לישראלים יהודים, שהם רוב שולט במדינת ישראל, "אוכלוסיה נרדפת". בכל אופן אני לא מכיר מספיק את החוק הבינ"ל בעניין הפליטים, אבל בדיוק הנקודה שלך מראה עד כמה היא מגוחכת- אף ישראלי מעולם לא שיער לבקש אסיילום, כי אף ישראלי לא באמת מרגיש נרדף במדינה שלו (לפחות לא ישראלים יהודיים).

איך הם רוצים להשתלב? כנראה שאת מתקשה להשתחרר מהמצב שלך ולהבין את זה שלהם... ושוב, אני מדבר על הפליטים מביניהם ולא אלה (ואני יודע שיש כאלה) שפשוט רוכבים על הגב שלהם. הם לא בקטע של להגר כי הם מעריצים את התרבות האירופית או הם רוצים לחיות שם או חושבים שזה המקום בשבילם. הם הולכים לשם כדי להציל את חייהם וחיי המשפחות שלהם. זה מה שהם רוצים. ולפחות בישראל הרבה מהם (ורק צריך לעבור ברח' לוינסקי בסביבות 8 בבוקר בשביל לראות את זה) מוכנים לעבוד קשה מאד בתנאים קשים מאד בשביל זה.

forglemmigej

New member
הנושא הוא ממש לא חד צדדי

בדיוק שמעתי איזה פרופסור מומחה לעניני מזרח אפריקה בתוכנית ציפורי לילה שמדבר על מה שקורה באריתראה הו נתן הסבר די ממצה על מה שקורה ,אריתראה היתה חלק מאתיופיה בכלל הם גם מדברים את אותה שפה טיגריניה כמו בצפון אתיופיה, זו גם שפה שמית ,היתה שמה מהפכה בשנות השבעים בעקבות שלטונו המדכא של היילה סילאסי ותנועת שחרור בשלטונו של איסאייס אפרווקי נשארה מאז בעמדת כח יחידה . אותו מנהיג חי כל הזמן בהרגשה שכולם אויבים שלו וממציא קונפליקטים כל הזמן לכן זו חברה מגויסת ורוב האנשים לא מעונינים לחיות בצורה כזו ולכן אריתראה היא יצואנית הפליטים הגדולה בעולם.
על אריתראה : [URL]http://www.icast.co.il/default.aspx?p=Podcast&id=4[/URL]13650&cid=463460
אני אומרת לכל אדם זכות הומנית לחיות בבטחון ושלווה ולהתפתח מעבר לקורת גג ולחם בלבד לקיום כמו שכולנו זכינו לכך אבל זה נעשה במאבק מתמיד , אף אחד לא הגיש לך משהו על מגש של כסף והסבה שמדינת ישראל לא מייצאת פליטים היא כי מדינה מאורגנת ומסודרת שיש בה דמוקרטיה ואף אחד לא נשאר בשלטון 40 שנה בלי להניד עפעף ובאמצעות טרור כפי שיש במדינות אחרות.
בנוסף מדינות אפריקה שונות מאד באופיין ובתרבות הפנימית כולנו מסתכלים עליהן כמקשה אחת אבל זה ממש לא נכון .
אני אומרת מה כל אותם פליטים או אנשים בצרה מוכנים לעשות כדי לשנות את המצב בפנים , האם במקום חדש ושונה כל כך יש סיכוי להשתלבותם ואני לא מדברת על דור ראשון אלא שלישי ורביעי שזה המדד להשתלבות אמיתית.
ןתסלח לי מאדכל היגאל שתיים הזה עם מרק פעם ביום בגינת לוינסקי איך זה בדיוק פותר להם את הבעיות.

republik

New member
הסיבה שישראל לא מייצאת פליטים

היא אחת- אין שם אוכלוסיות שנרדפות ברמה של סכנת חיים. אפילו הפלסטינים בשטחים, שהם ללא ספק האוכלוסיה שנתונה להכי הרבה דיכוי שם, לא מפחדים שהצבא ייכנס לכפר שלהם ויתחיל להיכנס לבתים ולירות בכולם.
לפחות בחלק מהמקומות האלה באפריקה, זו המציאות.

למעלה