ארץ המיעוטים

Ragamala

New member
ארץ המיעוטים

יחסנו למיעוט הערבי הוא מראה ליחסנו למיעוטים אחרים במדינה. כשאנחנו חיים בעולם של מערבונים (ה"טובים" ו"הרעים") נדמה שיש מיעוט עוין ורוב אוהד. כמובן שזאת שטות אחת גמורה. מדינת ישראל מורכבת ממספר רב של מיעוטים שמדי פעם מתאגדים מסיבה זו או אחרת ליצירת רוב ולכן נחשבת המדינה להטרוגנית. להלן כמה מהמיעוטים הללו - החרדים, המסורתיים, החילונים, הרוסים, האתיופים, הערבים וכו' (כמובן שיכול אדם להשתייך לכמה מיעוטים) כל קבוצה כזאת מכילה הגדרות שונות לחלוטין, צרכים שונים לחלוטין ומניעים שונים. כל קבוצה כזאת מיוצגת פוליטית או בדרכה לייצוג פוליטי. כל קבוצה כזו היא מיעוט יחסי (אף אחת מהן אינה עולה על 50% מהאוכלוסיה). הדרך שלנו להתמודד עם צרכיו ובעיותיו של המיעוט הערבי היא בדיוק אותה דרך בה נטפל בבעיות שיעלו במיעוטים אחרים. זה לא יקרה כל עוד הסכסוך המרכזי נמשך (יהודי ערבי) ולכן אני מאמין שרבים באוכלוסיה שואפים להמשך הסכסוך בדיוק מסיבה זו - על מנת לא להגיע לשלב העימותים הפנימיים. אבל בתום הסכסוך הערבי יהודי, או בנסיגתו מסדר היום, יהיה עלינו להגיע לשאר המיעוטים. ולכל מיעוט יש הרבה כעס על המדינה ככלל, ועל שאר המיעוטים (או חלק מהם). כיצד תיראה המדינה אז? כל מה שצריך לעשות הוא להביט על דרכנו להתמודד עם המיעוט הערבי. וכיוון שאנחנו לא חזקים בתחום היחס למיעוטים, אנחנו רק יכולים לקוות לטוב, ולהתכונן לבלאגן.

masorti

New member
יש לך רק באג קטן בתיאוריה...

אחד מהמיעוטים שציינת (הערבים) הוא חלק מרוב אדיר במזה"ת, ורוב אדיר זה שואף לחסל את כל שאר המיעוטים בישראל גם יחד עקב המכנה המשותף שלהם שהוא יהדותם. לצערנו אותו מיעוט ספציפי תומך בשאיפות המדיניות של אחיו בני הרוב האדיר (עיין ערך אוקטובר 2000), ואי לכך הוא עוין את כל שאר המיעוטים.

כפי שאתה אומר, "במיץ עגבניות".

כמה שלא תחזור על השקר הזה, הוא לא יהפוך לאמת. אם כבר, אז ה"גזע הלבן" הישראלי חושב עצמו חלק מ"המערב הנאור", הכולל את עוצמתו הצבאית והכלכלית של האח הגדול שמעבר לאוקינוס, כנגד "העולם השלישי הנחשל". במו אזני שמעתי ישראלים שהצהירו בגלוי על שנאתם ל"רוסים" ו/או ל"אתיופים", ושהיו שמחים אם אלה יעופו להם מהעיניים. כמו-כן שמעתי וראיתי לא מעט קריאות מפורשות "מוות לערבים". אז מי עוין את מי?

Ragamala

New member
שום באג וזאת לא תיאוריה

אתה פשוט עובד על אוטומט - כל מה שאני כותב אתה חייב לסתור גם אם זה לחלוטין לא נתון לסתירה. ציינתי עובדה דמוגרפית - אל תתחכם. ולגבי היות הערבים חלק מרוב אדיר במזה"ת - הרי שזה נובע מהראיה הגזענית שכל הערבים אותו הדבר וכולם רוצים אותו הדבר. כמובן שלפי פגישות הפיסגה של העולם הערבי ניתן לראות שזה קשקוש אחד גדול של פחדנים. ולגבי עוינות - האם המיעוט הדתי לאומני ימני אינו עויין את שאר המיעוטים? הוא רק לא מראה זאת באלימות (ממוסדת) אלא באלימות מילולית אבל עדין, כל מי שלא חושב כמוהו הוא בוגד, אנטיציוני וכו'.

sela v

New member
מזכיר לי הודעה של מישהי בפורום

ישראלים בחו"ל, איך אחרי הסופה האחרונה פתאום היא גילתה שהאמריקאים מתגלים כאנשים שעוזרים אחד לשני. כנראה זה קורה הליכוד הזה רק בעת משברים, ולכן אתה צודק שאנשים בארץ מעדיפים שהסכסוך ישאר.

הכיוון - מובן מאליו.

יש לשלב מלכתחילה את כל המאבקים הצודקים: נגד כל אפלייה (חוץ מאפלייה מתקנת פה ושם), בעד שוויון זכויות לכל, נגד גזענות כלשהי, בעד זכויות עובדים, נזקקים, מובטלים, נשים, ילדים, שמירת הסביבה, חופש המצפון וכו'. מלכתחילה אין להפריד בין מאבקים "שונים". ולהבדיל מ-AZAZEL, אינני חושב שצריך לחתור למדינה "הטרוגנית". אדרבא! יש לטפח את כל התרבויות, של בני כל הלאומים, הדתות, העדות, ארצות המוצא וכו'! וכולנו נצא נשכרים - כי נקבל את סה"כ, את הסכום, של כל מגוון התרבויות הללו! מה שקורה עכשיו, זה "הפרד ומשול" קלאסי, גס, בלי כחל ושרק, וכולנו כעדר כבשים טפשות מסתפקים באמירת מֶההההה.

Ragamala

New member
אי אפשר לשאוף למדינה הטרוגנית

כי זה אומר מדינה נטולת ספרדים או לחלופין אשכנזים, נטולת דתיים או לחלופין חילוניים וכו' עזאזל פשוט מגיע מתרבות שהאמינה שכל בני האדם שווים. כמה יפה המשפט וכמה מכוערת המציאות שהוא יוצר. מבחינת אנשים כמו עזאזל המשמעות היא שכל בני אדם צריכים להיות שווים גם בתכונותיהם הגנטיות, עדתיות, דתיות, פוליטיות וכו'. הטרוגניות בישראל זה חיסול של עשרת השבטים!

מה רע בשוויון?

זה לא אומר ביטול זהות, זה אומר שכל אדם ולא משנה מה זהותו, הוא שווה לאחר.

Ragamala

New member
השאלה היא מהו שיוויון והאם הוא צריך

להיות מלא?? שיוויון מוחלט (כלכלי ופוליטי) הוא מצב רובוטי ולא טבעי של מדינה שלוקחת מאזרחיה כסף כדי לחלק אותו בצורה שווה. הניסיונות שנעשו בעניין מוכיחים שתהליך כזה מנוגד לטבע האדם. שיוויון שהוא רק פוליטי זה שיוויון חלקי כי מי שאין לו כסף, אין לו מילה. אז סתם להגיד שיוויון זה לא להגיד כלום.

תבדיל בין שיוויון לבין קומיניזם

באחד אין הבדל בין אנשים ואין גזענות והשני זה חוסר דמוקרטיה.

Ragamala

New member
OK

קצת גלשנו לנושא לא קשור אבל אני עדין טוען שהמילה שיוויון לכשעצמה חסרת ערך. מהו השיוויון? במה אנחנו צריכים להיות שווים? זאת השאלה!!

במה?

בכך שכל האזרחים של המדינה יקבלו חובות וזכויות שווים. לא יתכן, שירמסו זכויות ערבים בזמן שחאדים יחיו על חשבון העם.

Azazel

New member
../images/Emo18.gifרגמלה תומך באכילת ילדים../images/Emo70.gif

.... או שלא. דוחפים לי כל הרבה דברים שאני לא רוצה לפה, שבדיחת האונס ההומוסקסואלי בכלא ממש קורצת. כמו כן, המילה שאתה מחפש, אגב, היא "הומוגנית" ולא "הטרוגנית". עכשיו, לגופו של עניין, אני בהחלט חושב שחברה צריכה לשאוף להומוגניות בדברים מסוימים, כגון: -זכויות הפרט וצנעת הפרט. -שוויון הזדמנויות. כאשר הומוגניות בשוויון הזדמנויות זה כולל גם שוויון הזדמנויות וחופש להבנות כאדם מהשלבים הצעירים ביותר בחיים שלך באופן עצמאי, ללא תכתיב דתי-מסורתי זה או אחר. זה מנוגד לחלק מה"שבטים" שכה אהובים עליך, זורו - שבטים אלו הם קרטלים שחונקים את השוק החופשי של המחשבה, ע"י זה שהם מלבישים את הנורמות הכי הומוגניות ו"זהות" לתוך מוחות ילדיהם. אתה מפחד מהומוגני? אתה חושש מזהות כוללנית? כדאי שתראה את מי בדיוק אתה רוצה לטפח.

Ragamala

New member
ילדים זה שימחה ../images/Emo13.gif

אני עושה מהם מצות
שאיפה להומוגניות בשיוויון הזדמנויות?? לא מבין את המשפט. האם בהומוגניות אתה מתכוון לאחידות מחשבתית? או להסמכה? כשאני מדבר על הומוגניות אני מדבר על אחידות אתנית, דתית, רעיונית. (ואל תרד עלי על הבלבול!!)

למעלה