ארנק וספר

צ פ ע

New member
ארנק וספר

ארנק וספר. הוא עלה לאוטובוס עם ארנק וספר. רק עם ארנק וספר. לא הבחנתי בתיק גב, או תיק צד. לא יודע למה זה תפס לי את העין, אבל מהרגע שראיתי אותו, שמתי לב שיש לו ביד אחת ארנק, ובשנייה ספר. הוא התיישב מולי, נגד כיוון התנועה, קרוב לחלון. הוא הניח את הספר על המושב שלצידו והיה עסוק להכניס את המטבעות והקבלה לארנק. הארנק היה נראה פשוט אבל עם אופי. ארנק עבה, עם דפים קטנים וקבלות שמבצבצות מתוכו, מרופט ובלוי, עם גומייה מסביב כדי להחזיק הכל בפנים. לאחר שהכניס את הארנק, הרים את הספר והתחיל לקרוא. גם הספר היה נראה לא שגרתי. ספר עם כריכה עבה וישנה בצבע אדום. לא הצלחתי לקרוא את השם של הספר, אבל אין ספק שנראה היה שמדובר בספר מחנות יד שנייה. או ספר שמיקומו בחנות כזו לא היה מעורר פליאה. אני חושב שהארנק והספר היו דומים במידה מסוימת. שניהם ישנים, שמנסים להחזיק מעמד, אבל לא בטוח שהם יצליחו לעוד הרבה זמן. כשהבחור התחיל לקרוא, בערך דקה וחצי אחרי שהוא עלה לאוטובוס, כמעט ואיבדתי עניין במעשיו, וכמעט ועברתי לבחון בחורה אחרת שעלתה (צרפתייה קולנית שהתלוננה על החום הכבד) – אך ברגע מסוים הבחנתי שהבחור מעלה חיוך על פניו. זה התחיל במין חיוך קטן, תזוזה בשפה העליונה, משהו שלא נוהגים כלל להבחין בו, אבל אותו חיוך הפך לצחוק חרישי וקטן, צחוק שמנסה להיות מאופק, אבל גם מבהיר, שאלמלא היה מדובר במקום ציבורי, היה הופך לצחוק מתגלגל. הבחור עם הברמודה וסנדלי השורש, פשוט ישב באוטובוס ונהנה מכל מילה ופסקה שקרא. ואני - מסתכל עליו, ורוצה להיות הוא. אני רוצה להיות בחור שעולה לאוטובוס רק עם ארנק וספר. בלי תיק שמכיל בתוכו יומן-ומטלות-ולפטופ-ואוכל לצהריים "כי אני לומד עד הערב" – ומים "כי חם בחוץ", אני רוצה להיות האדם הספונטני הזה שלא חושב כל כך הרבה קדימה, שיכול אשכרה לשבת באוטובוס ולצחוק מאיזה ספר ישן, בלי להרים את הראש לבחון מי מסתכל עלי, בלי להציץ לראות מי צוחק עלי, בלי לחשוב ולחשבן הסביבה שלי. אני רוצה להרגיש כמו הבחור הזה. הבחור הכל יכול הזה. ובמקום זה, אני מרגיש כמו ספר ישן או ארנק מרופט - מנסה לעבור כל יום ביומו, מנסה להחזיק הכל בפנים, אבל מפחד שיום אחד הכל יתפוצץ. אני רוצה להאמין שיום אחד אני אקום בבוקר, ואני אראה את בן הזוג שלי יושב במרפסת, קורא עיתון עם כוס קפה, וכשהוא יבחין בי הוא ירים את הראש, ויגיד "בוקר טוב יפה שלי", ואז אני אשב לידו עם הקפה, בשתיקה, אתבונן בו קורא עיתון, תוך כדי שהוא ממלמל על כל מה שקורה בארץ, ואני אדע בלב שהוא שלי, שהוא בחר לחיות את חייו איתי, שהוא אוהב אותי כמו שאני, ושאני אוהב אותו לא פחות. הוא עלה לאוטובוס רק עם ארנק וספר. ואני התפללתי שהכל יסתדר.

בופיק

New member
היי צפע ידידי,

נשמע שאתה מחפש להיות ספונטני, מחפש להיות קליל יותר, רוצה למצוא את האחד, למצוא את הפשטות שבזוגיות. אני כל כך מבינה אותך, כל כך מזדהה עם התחושות ויחד עם זאת רוצה להגיד לך שחשוב שתמשיך להאמין, להאמין שכל זה יגיע וגם אתה נועדת לזה, נועדת לאהוב ולהיות אהוב, לך תעלה על אוטובוס עם ספר וארנק, לך תעשה את זה ותרגיש את החוויה, אפילו אם זה נסיעה ללא תכלית, ללא כל מטרה מוגדרת מראש... סתם לנסוע בשביל הספונטניות. מדוע אתה מרגיש שאתה לא ספונטני? למה להחזיק הכל בפנים? דברים מתפוצצים, דברים צפים ועולים בסופו של דבר, גם אם זה לא היום וזה רק מחר או אפילו עוד כמה שנים. אל תחזיק את הדברים זה לא בריא!!! יש לך עם מי לדבר? יש מישהו שמעודד אותך לדבר ועוזר לך להוציא את הדברים החוצה? חיבוק בופיק

צ פ ע

New member
היי בופיק יקרה,

זה לא שהדבר שהכי חשוב לי בחיים זה להיות ספונטני, כמו שהרבה פעמים אני מרגיש צורך להיות משהו שאני לא. אני בעיקר חושב שזה מתקשר לקבלה עצמית מלאה. אני מאוד קשה עם עצמי, וזה מאוד מקשה עלי ביום-יום. יש לי עם מי לדבר, אני חופר שעות לחברים שלי, אבל אני מרגיש שהמצב תקוע ככה כבר שנים, ואני לא מצליח לצאת ממנו. חיבוק ענק בחזרה - ואני מקווה שאצלך דברים קצת הסתדרו.

yosef 30

New member
ואווווווו איזו צמרמורת ../images/Emo70.gif

צפע אני מת עליך
הייתי בטוח שהסיפור יתגלגל למקום אחר....שתעצור בתחנה בה אתה והוא יורדים לשתות ביחד קפה...... לא ציפתי לסוף כזה שהוא בעייני מאוד מרגש. יש בו - בסוף מין האופטימיות ורגישות מדהימה ויש בזה גם מין העצב. אני מתאר לעצמי שלא קל להיות סטודנט שלומד ומשקיע ומתכונן למבחנים עד כדי כך שיש תחושה שהזמן אינו מספיק. ולתוך כל זה הלוואי והיה רק את החמש עשר דק' האלה שהיינו יכולים להניח את הראש על מישהו ופשוט לנוח ולהירגע. ולגביי הספונטניות קח לך ספר כמו שבופיק הציעה לך ותעלה על אוטובוס אפילו קו חמש, תעשה סיבוב בעיר. אפילו ספר בדיחות, כשאתה תקרא אתה תחייך ותצחק - וכך גם אחרים יחייכו וייצחקו - כל אחד ומה שהוא ירגיש. פעם לפני הרבה הרבה הרבה שנים כמעט 15 שנה - הייתי בסדנא בטבע בצפון. ושיתפי את חברי הקבוצה שהייתי רוצה לאכול מנת פלאפל מבלי להתבייש לאכול אותה ליד הדוכן. הייתי קונה פלאפל ונוסע הביתה ואז אוכל בבית. הייתה לי שרשרת שקיבלתי מאיזה מורה רוחני שהגיע מהודו - וכל פעם שהייתי עולה לאוטובוס הייתי מכניס אותה מתחת לחולצה. התביישתי וחששתי שייחשבו שאני "בחורה". כששיתפתי את כל זה - אותה מורה אמרה לי: יוסף כשאתה עולה לאוטובוס אנשים לא חושבים עליך - הם חושבים מה אתה חושב עליהם ז"א כמעט כל אחד תקוע מה חושבים עלי. ואני רוצה לומר לך שמאז אני כלכך משוחרר וכל פעם שעולה בי החוסר בטחון הזה אני מזכיר לעצמי את אותו משפט. ולומד להנות יותר מדברים שאני רוצה לעשות. מאחל לך שתמצא את הקו הנכון שיוביל אותך אל מחוזות ליבך. תודה על סיפור מקסים
באהבה גדולה
יוסף.

צ פ ע

New member
../images/Emo140.gif מת עליך בחזרה

" כשאתה עולה לאוטובוס אנשים לא חושבים עליך - הם חושבים מה אתה חושב עליהם " האמת שזה משפט גאוני. מדהים לפעמים כמה דברים שרואים משם, לא רואים מכאן, ובכל זאת, קשה מאוד להשתחרר מהתחושה הזאת של "מה חושבים עלי" ו "איך הם רואים אותי". בדיוק אתמול דיברתי עם ידידה שלי שעוד מעט זה ט"ו באב, והיא הציעה לי שנלך להופעה של יהודית רביץ, אז אמרתי לה שאין סיכוי שאני יוצא מהבית, כי אני אהיה היחיד בעולם שיהיה לבד בט"ו באב, וכולם יסתכלו עלי וירחמו עלי, ואני לא מוכן לזה. בכל שלב, ובכל החלטה בחיים, אני חושב מה אנשים חושבים עלי, וזה הרגל שמאוד קשה לשנות... תודה על התגובה החמה, באהבה גדולה בחזרה
אסף

חדש בעיר זרה

כמו יוסף, גם אני דמיינתי סוף אחר - משהו עם תחנה סופית, חיוכים משותפים ועוד. אז זה מה שעושה את הסיפור נחמד עוד יותר, עם סיום שונה. כתבת שאתה מקנא באותו בחור - שיכול לעשות משהו בלי לחשוב על הסביבה, מה חושבים עליו, לא לקחת דברים ברצינות גדולה - פשוט לחייך, ככה, באמצע האוטובוס. האמת שאצל הרבה מאיתנו, אולי כולנו, כשאנחנו נמצאים בסביבת הרבה אנשים, זרים לנו, יש משהו מרסן בהתנהגות שלנו, ואנחנו 'מתחשבים' בסביבה - בגלל מה שחושבים עלינו, איך שרואים אותנו. אם אתה קצת מקנא באותו בחור, למה לא תנסה גם אתה קצת ? להתחיל בקטן ? קשה לנו יותר לפעול ככה בסביבת היום-יום שלנו, במקומות שאנחנו רגילים אליהם, שאולי אנשים מכירים אותנו. למה לא, בהזדמנות שתהיה בעיר אחרת, במקום חדש, תנסה גם
קל לנו יותר להיות חופשיים במקומות זרים לנו, שלא מכירים אותנו (כשאנשים מטיילים במקומות זרים - קל להם יותר לפעול בחופשיות והם פחות חושבים כל הזמן על 'מה חושבים עלי').

מתקתק99

New member
בטחון עצמי וזוגיות ...

צפע ידידי, אני מזהה בסיפור שלך 2 דברים עיקריים : א - כמיהה לבטחון עצמי מעבר לקיים, להרגיש חופשי ושלם ביני לבין עצמי וביני לבין הסובבים אותי. ב - כמיהה לזוגיות, לבן זוג המיוחל, להימצא במערכת יחסים אוהבת ואמיתית. י-ו-ס-ף, כתב משהו חכם מאוד ואמיתי : כשאתה עולה לאוטובוס אנשים לא חושבים עליך - הם חושבים מה אתה חושב עליהם. (טיפ לחיים בכלל בסיטואציות שונות ... ) לגבי הדבר הראשון שציינתי, תמיד תדאג להיות ותמיד תעבוד על הבטחון העצמי שלך. לדפוק חשבון - תדפוק דבר ראשון לעצמך. אין לך מה להתרגש מהסובבים אותך. אנשים יקבלו אותך כפי שאתה, כשירגישו שזה יוצא אמיתי ובטוח ממך. תמיד (ולא משנה הסיטואציה) תסתכל לאנשים בגובה העיניים. אני נוסע בכל יום באוטובוס למקום עבודתי. משקפי שמש לעיניי, מאזין למוסיקה וספר בידיי. לפעמים הסיפור עצוב, לפעמים מתנגן לו שיר עצוב באוזניי (תלוי גם במצב רוח...) ומספר דמעות זולגות בעיניי. ולפעמים, הסיפור משעשע עד כדי העלאת חיוך בפניי. כשאתה מחובר לעצמך ומרוכז במעשיך, אתה שוכח לרגע, שיש עוד אנשים מסביבך. לגבי הדבר השני, אם לא תפעל למען - 'אביר' חלומותיך לא ייצא מחלומותיך אל עולמך המציאותי. צא אל העולם, ראה ותדאג להיראות. יש לך שעה פנויה - צא לבית קפה הקרוב לביתך. צא למקומות המעניינים אותך, הירשם לחוג המעניין אותך. האמן בעצמך - האמן במה שמגיע לך - עשה מהלכים למענך. תשתדל תמיד לחשוב חיובי ולזמן במחשבותיך את מאווייך. צפע, סיפור המעשה מצא חן בעיניי, ההתייחסות לפרטים הקטנים עד כדי ציור תמונה מלאה הנותנת תחושה לקורא, כאילו הוא שם ... כל טוב ובהצלחה ...

צ פ ע

New member
זיהוי בהחלט נכון...

היי מתקתק, תודה רבה על התגובה. אני חייב לציין שהחלוקה של מה שזיהית בסיפור היא בהחלט משהו שאני מרגיש ומסכים לגביו, וכשקראתי את מה שכתבת זה צבט לי בבטן מרוב שזה נכון. אני חושב ששני הדברים האלה הם סוג של "ביצה ותרנגולת"- בגלל שאין לי ביטחון עצמי אז אני חושב שאני לא מצליח להגיע למערכת יחסים טובה ואמיתית, ובגלל שאין לי מערכת יחסים, אז הביטחון העצמי שלי יורד. אני בהחלט לא מוותר - ובשנתיים האחרונות יצאתי עם גברים (שהכרתי באטרף..), ניסיתי לשנות את המחשבות שלי, ואני עדיין עובד על זה, אבל כאמור - לא הצלחתי להגיע למצב המיוחל. בעקבות חוסר הביטחון שלי נכנסתי לא פעם למערכות יחסים שבהכרח לא התאימו לי, וזה היה לי ברור, אבל אני נשארתי שם כי לא רציתי להיות לבד,מה שבסופו של דבר הביא לכך שהביטחון העצמי שלי התרסק לרסיסים אחרי שהבחור היה נפרד ממני. היום אני מנסה לא להחמיר עם עצמי, ולהיות קליל יותר, אבל אין ספק שזה קשה. שוב - תודה רבה על התגובה. שבת שלום, אסף

למעלה