ארניקה

ארניקה ...

זה לא שמן נשא ולא שמן אתרי.. ארניקה זהו צמח מאד רעיל , ניתן למצוא אותו גם בתור משחה . הנה לך קישור..

זה לא שמן?

אני יודעת שזהו צמח אבל חשבתי שעושים ממנו שמן אתרי. במחירון של לוי לבל הוא מופיע כשמן אתרי ארניקה Arnica. לעומת זאת מישהי שמתמצאת בארומתרפיה אמרה לי שעושים ממנו שמן נשא בלבד (בלי קשר למשחות שעושים ממנו).

שמן ארניקה...

את מתכוונת לשמן תשרית? כי אם כן אז זה שמן שאת מכינה אותו לבד. ואותו אני מכירה טוב יותר... השמן הזה מתאים לטיפול בכאבים ובחבלות יבשות אסור להשתמש בו על פצע פתוח או על שריטה. הרגעת הכאב היא כמעט מיידית (עם שמנים אתריים מתאימים) אבל אני לא ממליצה למי שאינו מתעסק עם ארומתרפיה בצורה מקצועית להשתמש בו כי זהו שמן רעיל מאד.

כן אפשר להכין לבד.

בעיקרון גם אם תמצאי מישהו שימכור לך את השמן זה לא מיצוי או זיקוק של השמן עצמו אלא שמן תשרית. שמן תשרית- שמן נשא שצמח מרפא הושרה בו. ובכיף, אם יש לך עוד שאלות או תהיות ... את מוזמנת...

saritsh

New member
שמנים ממוצים Extract of Oil

תהליך של מיצוי שמנים - מצמחים שקשה למצות אותם - בעזרת שמן צמחי אחר. לדוגמא אם נסחט זרעי גזר, לא נקבל הרבה שמן, אך אנו זקוקים לבטא קרון ולפרו ויטמין A. לוקחים את זרעי הגזר כותשים אותם ומכניסים אותם לשמן צמחי אחר. ובתהליך מסוים של חימום וזיקוק, מקבלים שמן צמחי מרוכז מאוד שצריך להוסיף אותו לשמן בסיס אחר. שמנים ממוצים אחרים הם שמן ארניקה, שמן קלנדולה, שמן היפריקום - פרע ועוד. שמן ארניקה אכן רעיל (טוקסיני) ביותר ואסור להשתמש בו על פצע פתוח. מיועד לטפל בכאבים אנטי ראומטים ודלקות שרירים וגידים. למיטב ידיעתי אין כזה מוצר שמן אתרי ארניקה. אם השאלה היא לידע כללי מקוה שקבלת את התשובה בשרשור, אם את רוצה שמן ארומתרפי שמכיל ארניקה לאחת מהמטרות הנ"ל, אנא צרי איתי קשר דרך המסרים, מקוה שאוכל לעזור לך. בריאות ושמחה נ.ב. המילה תשרית נחמדה , פעם ראשונה שאני שומעת אותה. לא בטוחה שהיא עונה בדיוק להגדרה, אך הנסיון מעניין.

ebony

New member
אפשר לרכוש את השמן בבתי טבע

להכין לבד לא הייתי ממליצה כי צמח הארניקה מאוד מאוד פעיל ויש להשתמש בכמה זוגות של כפפות כשמתעסקים איתו ובנוסף כשמורחים אותו גם צריך להשתמש בכפפות. אני אישית מעדיפה להשתמש במיצוי ההומאופטי שלו דרך הפה ולא עם הצמח עצמו כי הוא מאוד מאוד מאוד רעיל

למעלה