ארנונה

israir

New member
ארנונה

בוקר טוב רכשתי בית לפני מספר חודשים - הבית במצב לא טוב וזקוק לשיפוץ את הבית קבלתי ללא חיבור למים וחשמל בבית אין מטבח והכי משמעותי לבית אין טופס 4 עדיין - פרט לדברים הללו הבית מוכן למגורים האם המועצה המקומית יכולה לחייב אותי בארנונה על הבית ? קבלתי כבר הנחת ארנונה על בית ריק לשלושה חודשים אך אין דיי בזה והחוב שלי אליהם תופח ... האם יש פסק דין בעניין דומה ? האם יש טעם ללכת לבית משפט ? פשוט לא נראה לי שצריך לשלם מס על נכס שאי אפשר להשתשמש בו יום טוב שרית

israir

New member
זו שרית ולא אף אחד אחר ....

אשמח לקבל תגובה עניינית ...

דוד בכר

New member
את לא אמורה להיות מחויבת

בעיקרון מרגע קבלת טופס 4 הבניין נחשב כראוי לשימוש ומאותו רגע מתחילים לחייב.יש גם מקרים שהתקבל טופס 4 אבל הדירה לא הסתיימה(אין מטבח,מקלחת וכו) ולכן אין הוא ראוי לשימוש למגורים. את צריכה לפנות לעיריה ולהזמין אותם לדירה על מנת שיקבעו שאין הדירה ראויה למגורים.(אם את גרה בה זו יכולה להיות בעיה). יש גם מצב כמו שתיארת שעל נכס ריק יש הנחה מארנונה ל-6 חודשים,ולאחר מכן צריך לשלם. _____________________________ [email protected]

ארנונה על דירה שלא הושלמה

ראה רשימה שלי בענין חיוב בארנונה עירונית של דירה שבנייתה לא הושלמה א 080785/00 בית משפט השלום תל אביב-יפו. עיריית הרצליה נגד קאלש מרדכי נכסים ובנין 94 בע"מ השופט: דניאל ארנסט. פסק הדין ניתן ביום 11.11.03. עו"ד אברהם סימון http://arnona.co.il/index.asp?Article=116

kanojo

New member
מנסיון אישי של דירה ריקה

כאשר דירתנו היתה ריקה (בזמן שיפוצים לפני הכניסה) הזמנתי מפקח מטעם הערייה : לאחר אישורו קיבלנו זיכוי מלא על הארנונה לתקופה הרלוונטית. משך הזמן המירבי לקבל פטור על נכס ריק הנו חצי שנה - ורק פעם אחת בלבד לאדם אשר הנכס רשום על שמו

למעלה