ארנונה

ארנונה

אם אני גר בדירה שנמצאת בבעלותי (קיבלתי אותה מהמשפחה אלי) ואני מכניס שותף/ה - איך זה עובד מבחינת הארנונה? האם מי שנכנס צריך להסדיר לבדו את הארנונה עם העירייה, ולקבל את ההנחה כפי שהוא זכאי לה באופן אישי? או שאני צריך לדווח לעירייה שהכנסתי שותף/ה?
מה שיותר "מסובך" - לי יש אחוזי נכות, ולכן יש לי הנחה משמעותית בארנונה. אני מניח שמן הסתם היא לא חלה על מי שגר איתי. אבל - מה קורה אז מבחינת תשלום הארנונה של השותפים?

im mitzi

New member
תשובה

אני לא יודעת בדיוק מה זה אומר הנחה משמעותית מבחינתך, אבל נכון לעכשיו אתה מקבל הנחה עבור הארנונה של כל הדירה, ולכן מבחינת העיריה כל עוד אתה לא מדווח או שותף אחר לא מדווח על הכניסה שלו לדירה ההנחה ממשיכה להיות עבור כל הדירה.

מבחינתך יש שתי אופציות:
1. ללכת לעיריה או לבקש מהשותף שילך לעיריה ולדווח על שותף נוף בדירה, מה שעלול לגרום לשותף לתשלום מלא עבור חלקו בארנונה וכן בעתיד כשתחליט לחזור ולגור לבדך תצטרך שוב להסדיר את העניין מול העיריה (זה לא תמיד כל כך פשוט)
2. להמשיך עם הארנונה כפי שהיא.

אני יכולה להגיד לך שאני גרתי בדירה של ההורים שלי והיתה לי הנחה של 80% בארנונה וההנחה התחלקה בין כולנו בדירה, לא ראיתי בזה הגיון ללכת ולהצהיר על דיירים שונים ולהתחשבן על עניינים כאלה.
אבל זה היה שיקול שאני עשיתי.

אגב אתה גם יכול להשאיר את ההנחה ולהגיד לשותף שמאחר ויש הנחה משמעותית בזכותך, אתה חושב שהארנונה צריכה להתחלק באופן קצת פחות שיוויוני, כך שגם הוא יהנה מההנחה אבל עדיין החלוקה בינכם תהיה קצת שונה.
יש סכומים שהם זניחים שלא כדאי להתווכח עליהם עם השותף כדי למנוע מריבות וויכוחים מיותרים, זה גם כדאי להכניס לשיקול

האם מבחינת החוק זה משנה?

או במילים אחרות - אם אני בוחר האופציה 2 כמו שמנית - להמשיך עם הארנונה כפי שהיא, כך שגם השותף הפוטנציאלי יהנה מההנחה - האם זה חוקי? האם לא ייווצר מצב שהיעיירה תגרוש ממני בדיעבד תשלום ארנונה עם השותפים שהיו או שעדיין נמצאים?

כמובן שאין לי שום בעיה עם זה שהשותפים יהנו מההנחה שלי, אין לי אינטרס שהם ישלמו סתם...

השאלה איך אתה רואה את החוק

כעיקרון זה לא כמו להחזיק טלוויזיה ולא לשלם אגרה, או להתחבר לכבלים פיראטיים - מבחינת החוק היבש ההנחה היא בשבילך ולא בשביל השותף, אבל נניח למשל שהיית גר עם בת זוג - במצב כזה לא היו מצפים שתקבלו הנחה רק על חצי מהדירה. כעיקרון אם אתה רוצה להיות יותר צדיק מהאפיפיור, אתה יכול לדווח לעירייה, אבל בהתחשב בעובדה שאתה בעל הדירה אני לא חושבת שזה משהו שיכול לסבך אותך.

לדעתי זה סוג של "שקר לבן" בתרגום ללשון החוק - אתה לא עושה משהו לא חוקי כי אתה זכאי להנחה לפי חוק, והחוק לא אוסר עליך להשכיר חדר בדירה, וגם לא מחייב אותך להודיע לעירייה שאתה משכיר חדר... ואם נחזור לדוגמה שהבאתי מקודם - יש נכים שיש להם פטור מאגרת טלוויזיה, והפטור הזה לא יתבטל אם ישכירו חדר בדירה לאדם שאין לו את הפטור הזה, כמו שאם אדם גר בבית של מי שמשלם אגרה לא נדרש לשלם אותה בנפרד גם אם אין ביניהם קשר משפחתי.

im mitzi

New member
העיריה יכולה ולצריכה לבקש זאת

אבל בלי שתצהיר על קיום השותפים היא לא יכולה לדעת עליהם
ואתה מבחינתך צריך להגיד לדיירים זאת.

כמו שאמרתי, אני גרתי בדירה עם הנחה בארנונה של 80%, ההנחה היתה על שם אחי החורג שכבר לא היה גר בדירה
תמיד היתה פחד שהעיריה תעלה על זה, אבל בתכלס אף פעם העיריה לא בדקה את העניין.

מסכימה עם מיצי ומוסיפה

יש בעלי דירות שהיו פותרים את זה בצורת דרישת שכ"ד מעט יותר גבוה - היות שהמגורים בדירה זולים יותר מאשר בדירה דומה ללא הנחה בארנונה, יהיה משתלם לדייר לשלם מעט יותר (אבל מעט - כבר יצא לי להכיר אנשים גרידיים שדרשו שכ"ד ממש מופרז מהסיבה הזאת). ככה שני הצדדים יצאו נשכרים.

למעלה