ארנונה 2011

shavitmass

New member
ארנונה 2011

שלום רב שלום לכולם, אנו מבקשים להודות מקרב לב על ההענות המרשימה של התושבים אמש בישיבת המועצה שדנה בנושא צו הארנונה. העובדה שתושבים רבים התקשרו והגיעו אמש לישיבה יצרה לחץ שכמעט וצלח. אלה שנכחו בישיבה יכלו לזהות בקלות את אי הנוחות בקרב חלק מחברי הקואליציה. לצערנו לא הצלחנו לשכנע את ראש המועצה שעלייה של 9.3% בארנונה אינה צו השעה. ותוצאות ההצבעה היו 6 בעד ו5 נגד. בשלב זה הצלחנו שלא יעדכנו את התעריף למרתפים. להזכירכם,החשב המלווה של המועצה הופעל ע"י משרד הפנים לאור התנהלות כושלת בניהול התקציבי (בעיקר בעקבות החריגה בתקציב 2008). לדעתנו עדיין לא מוצו כל האפשרויות שעומדות לרשות ראש המועצה וניתן להגדיל את תקציב המועצה על ידי העמקת גביית חובות מהארנונה השוטפת וחובות העבר. (הממוצע האזורי בגביה מהשוטף עומד על למעלה מ- 90% ואצלנו נכון לנתונים המעודכנים שקיבלנו אמש עומד רק על 88%) כשאחוז תוספת בגביה שווה לכ- 300 אלש"ח. אנו נמשיך לפעול לטובת הציבור בראייה כוללת וענינית תוך פרסום ושקיפות המידע לכלל הציבור. תודה על תמיכתכם אבי קולמן, שביט מס, סיעת אופק.

pninak12

New member
ארנונה 2011

לכל מי שחשב שעכשיו אפשר לנוח... אז: על חניה מקורה משלמים עשרות אחוזים יותר, גם על מחסן, גם על פרגולה... לא אם אתם בית עסק או בית מסחר או חקלאים. רק אם אתם תושבים פרטיים והבית שלכם משמש למגורים. לא להכנסה נוספת. הגיוני לא? תכינו את הצ'קים או תפרקו, מה שיותר חשוב או נוח לכם. מי הצביע בעד זה? אלה שנבחרו על ידינו אך מייצגים במפורש את המועצה ואת משרד הפנים, שכחו את התושבים בדרך, את האנשים ה"קטנים", שרובינו, אני מניחה לא קיבל תוספת של עשרה אחוזים בשכר... בהשוואה ליישובים בסביבה, אז אנחנו משלמים את התעריף הכי גבוה בפרדסיה, תל מונד ואבן יהודה מתייחסים לשטח בסיסי של בית עד 150 מטרים בתעריף נמוך משלנו, בכחמישה שקלים. ורק על מה שמעבר למאה וחמישים מטרים משלמים כחמישה שקלים יותר למטר. לתעריף שהוא קצת גבוה משלנו. חישוב פשוט מראה שעל בית בן 160 מטרים - בצורן, למשל, שזה רוב הבתים פה, אנחנו משלמים כ 5 שקלים יותר על כל 150 המטרים, וכ 5 שקלים פחות רק על עשרה מטרים "מיותרים", ביחס ליישובים בסביבה. אי לכך... שבעים שקלים יותר לחודש על בית בן 160 מטרים, שלא לדבר על מחסנים וחניה או פרגולה. והשרותים... מאות שקלים פחות מכל אחד מהיישובים ההם, בכל תחום אפשרי!!! ( הפעם לא שביט (שמואשם בדוח שמטעה את הציבור בצורה כרונית, לא חשוב מה כתוב בו... אלא של אייל אלבלק, וחברי הנהגת היישוב. הם טרחו וצרפו את הטבלה הצבעונית עליה דיברו אמש... כשהיינו יישוב קטן בתחילת דרכו, גם אז הארנונה היתה יקרה יחסית. אז התואנה היתה שהמחירים גבוהים כי הנוער מקבל יותר, הרבה יותר החינוך שווה, שווה מאוד השרותים החברתיים וכו'... והיום? אין תמורה בעד האגרה!

AMITBN890

New member
מחסן חקלאי?

פנינה, אל דאגה, בקרוב לא יהיו יותר חקלאים. הכל יהיה בנייה רוויה ובצדק. קדימה-צורן מריחה כמו עיר, מתנהגת כמו עיר ולכן צריכה להיראות כמו עיר. נגמר הכפר. את תתגעגעי לסככות החקלאיות.

pninak12

New member
אני לא מתגעגעת...

עמית, רק למה לא למסות אותן? את הסככות החקלאיות, שהמטרג' שלהן ענק, לעומת כל מחסן ביתי מפלסטיק... לא?

AMITBN890

New member
יקירתי

ראשית גם המיסוי על המחסנים הביתיים הוא מיותר ודבילי מהווה המשך לקובץ ההחלטות הדביליות של כל הפוליטיקאים הקטנטנים שמנהלים את הישוב הזה. לפי ההחלטות את מבינה את האנטליגנציה הממוצעת של החבורה הזאת. מדובר בחלק ממהלך כולל של המועצה למסות כל דבר אפשרי כדי לייצר מקורות מימון למפלצת שלא יודעת שובע ולאוו דווקא כדי לשפר את השירות לתושב. לענייננו, קדימה וכל האיזור היו איזור חקלאי נהוג היה שכל חקלאי רשאי לבנות מחסן/סככה על השטח החקלאי לאיחסון ציוד . כל זאת במיסוי נמוך מאוד. מעט הערך המוסף שקיים לישוב הזה מבוסס על המורשת החקלאית וגם זה מתנדף במהירות מבהילה. החקלאות כל כך מסובכת, יקרה ובעייתית שאם תמסי את הסככות אף אחד לא יעסוק בחקלאות באיזור. לא סתם המיסוי היה נמוך וזניח. שולי הרווח בחקלאות קטנים ורמת הסיכון גבוהה ולכן נהוג בכל הארץ לגבות מס נמוך על מבנים אלו. אבל מן הסתם, הכיוון הוא שהישוב הזה יהיה עיר ולא תהיה יותר חקלאות או חקלאות. תשארו כאן עם חברי מועצה מחויטים.

mref

New member
ארנונה ../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif

האם העליה של 9.3% היא על השטח העיקרי והיא תקפה לכל הישוב או זאת עליה דפרנציאלית וזהו המקסימום

AMITBN890

New member
חשוב שתבין

המבנה הפוליטי של ראש מועצה שנבחר על חודו של קול חבורת פוליטיקאים קטנים יריבויות ותככים פוליטיים אין סופיים הביאו למינוי חשב מלווה שהגיע מסקטור הרשויות המקומיות והדבר היחידי שהוא יודע לעשות זה לקצץ בשירותים להעלות מיסים להמציא היטלים להגדיל את מס עובדי המועצה מאותו רגע בשילוב עם החקירות נגד ראש המועצה כולם מנסים למסות אותנו בכל כיוון,והכול, כן הכול מכסימאלי. אני זיהיתי והתרעתי על המגמה בעבר. שים לב המיסוי הבא יהיה: מיסוי לטובת בניית מבנה ציבור מיסוי גגות הגדלת אגרת השמירה למימון הבלונים הפורחים והארטישוקים מסביב לישוב. הטלת אגרה לפינוי זבל (כמו אגרת חינוך) הטלת אגרת גינון בישוב הזה אתה לא יכול לעשות כלום אסור ליזום כאן שום דבר כי אתה לא יודע מה ימסו מחר הכל מנוהל כאן ע"פ תפישת העולם של ההסתדרות לפני 50 שנה. אנחנו נתינים. ארנונה - העלאה של 40% מתוך כמה שנים היטלים: העלאה של 350% תוך חודשים תפנים, יש כאן חבורת ד...שמנהלת את הישוב. לצערי זאת העובדה ואין בילתה. לכן הישוב הזה גמור. אין לו עתיד.

AMITBN890

New member
בושה וחרפה

מי הצביע בעד ההחלטה? זה פשוט טירוף. האמת היא שהמועצה מצליחה להמאיס את הישוב על תושביו. שווה להתחיל לחפש אלטרנטיבה. הישוב הזה דפוק.

תותח9

New member
הקואליציה בעד, האופוזיציה נגד

נושא המרתפים לא עלה לדיון, אולי בזכות הלחץ הציבורי נדמה לי ששינוי התעריף דורש אישור משרד הפנים, שיינתן אם אין בו חריגה מההנחיות אולי מסריח, אבל כנראה - כשר

AMITBN890

New member
ידידי

כל מה שנעשה כאן לא כשר. מדובר בשחיתות לשמה. לא היה צורך בכל המיסוי המטורף הזה. חבורה של חברי מועצה מצורן שחלקם נמצאים יומיים במועצה השיתה עלינו את הטירוף הזה

pninak12

New member
דודי,תיקון קל....

דודי, תיקון קל: המרתפים עלו לדיון, וירדו בתיקו של 5:5, קואליציה מול אופוזיציה ומנדי נמנע לעומת זאת, ההעלאה הדרקונית: הקואליציה הרימה יד כאחד, לצערי... היו שם גם 4 ידיים מצורן. אני מקווה שהם עצרו בדרך לחשוב מה קורה למי שמעלים לו (שוב) את הארנונה, ואיך או במה זה פוגע, במיוחד לאור השרותים הירודים שאנחנו מקבלים. אבל גם אם עצרו - בהחלט לא נראה בתוצאה.

ERIANA101

New member
תמיד הנציגים מצורן פגעו בצורן !!!!

בבחירות הבאות תושבי צורן בוחרים רק תושבי קדימה.

תותח9

New member
התשובה שלי מעט מורכבת

ולכן לא רציתי להיכנס לאוסף ההתנצחויות והגידופים (אם כי לפחות כמה טרולים נעלמו) באופן עקרוני מותר למועצה להעלות את הארנונה במגבלות משרד הפנים אני גם מניח (אין לי הוכחה לכך) שיש לחץ כבד מצד החשב המלווה למצות כל שקל אפשרי מהתושבים במסגרת החוק אבל (וכאן בא אבל גדול) כתושבים אנחנו דורשים ממועצה כמו קדימה-צורן לתת משהו שהוא מעבר לתפקוד הבסיסי. מועצות אחרות בסביבתנו, גובות גם הן ארנונה יקרה (פרט לתושבי לב השרון, מעולם לא פגשתי מישהו שטען שהארנונה שלו זולה) . אבל - הן נותנות תמורה לאגרה. כך זה באבן יהודה, בפרדסיה, אפילו בתל-מונד ובכפר יונה אילו הנהלת המועצה היתה באה ואומרת: אנחנו מממנים את תנועות הנוער, מחברים בשביל בין קדימה לצורן, משקיעים במתנ"ס ובחינוך לא פורמלי, מייעלים את עבודת המועצה ומפעילים לאלתר את תכנית הביטחון במלואה - הייתי רואה בהעלאה רע הכרחי. היות שלא כך עשתה המועצה, אני רואה את ההחלטה באופן שלילי. אני לא חושב שיש אפשרות לפזר את המועצה במצבה הנוכחי. זה לא ילך (עוד לא ראיתי הפגנה אחת או פעולה משמעותית מעבר לכתיבה בפורום זה או אחר מטעם הדורשים לפזר). מה שנותר הוא להפעיל לחץ ציבורי ולחכות לבחירות הבאות

AMITBN890

New member
אם ורק אם

הייתי רואה שכל % תוספת בארנונה גורר אותו % תוספת בשירות לאזרח הייתי אומר OK על הכיפק, יש תמורה לאגרה. אבל כשאתה בודק את הנתונים לאורך ציר הזמן אתה מזהה תופעה פשוטה: מצד אחד העלאה של עשרות אחוזים בארנונה ומאות אחוזים בהיטלים מצד שני ירידה חדה בכמות ואיכות השירותים בקדימה לפני 20 שנים המועצה סיפקה יותר שירותים מכיום. ידעת זאת? כשאתה מבין שהשילטון המרכזי מצמצם את תמיכתו ברשויות המקומיות האיתות הוא שצריך להחליף דיסקט ומהר כי כיום היעלות של המועצות המקומיות שלילית. כלומר על כל תוספת שקל לארנונה אתה מקבל פחות שירותים בסכום הגדול משקל. זאת מכבסה שמצד אחד אתה מכניס לה תשומות ומצד שני אתה מקבל שווה ערך תפוקות בסכום נמוך יותר. צריך לחשוב במונחים של תשומות ותפוקות, יעילות, מציאת מקורות הכנסה נוספים ואחרים לארנונה ועוד. בקיצור לחשוב במונחים של גוף עסקי ולא כמו רפת שמטרתה לחלוב את התושבים. תבדוק ותראה שאני צודק. מדובר בסקטור שמתנהל לפי אמות מידה הזויות. הם לא מודעים לזה כי הם רגילים לזה. ושוב, חשוב לזכור ולהדגיש שלי אין שום דבר נגד עובדי המועצה הפשוטים שעושים את עבודתם נאמנה. הם לא אשמים במצב ההזוי הזה.

סמדר54

New member
ארנונה

מסתבר שישנן משפחות שבאופן שיטתי אינן משלמות. במקום להעלות, נא לגבות!!!!

למעלה