ארנונה - מאבק

shavitmass

New member
ארנונה - מאבק

שלום לכולם, כתבתי בעבר על נושא הארנונה ועל המאבק נגד התנהלות המועצה בנושא. אני רוצה לחדד מספר נושאים שחייבים להעביר לתשומת לבם של כמה שיותר תושבים: 1. תושבים שקיבלו שומת ארנונה / מכתב על הגדלת השטח או העלות (בעיקר לבעלי מרתפים) חייבים להגיש השגה על שומת הארנונה בתוך 90 יום לממונה על הגביה במועצה (יזהר קמחי - גזבר המועצה). 2. הממונה על הגביה חייב לתת תשובה להשגה לא יאוחר מ- 60 יום לאחר משלוח ההשגה (למען הסר ספק מומלץ להגיש את ההשגה במועצה בשני העתקים - לדאוג שהעותקים יוחתמו בחותמת המועצה ושעותק אחד ישאר בידכם למעקב!!). 3. לאחר קבלת התשובה מהממונה על הגביה יש שתי אפשרויות - א. ההשגה שלכם התקבלה - מכאן המועצה תמשיך לחייב אתכם בהתאם למה שחויבתם עד כה. ב. ההשגה נדחתה. 4. במידה וההשגה נדחתה - יש לפנות בכתב בתוך 30 יום! לוועדת הערר לעינייני ארנונה במועצה .(רצוי לעשות שלב זה תחת יעוץ של עו"ד מכיוון שהשלב הזה הוא הררכיה שיפוטית לכל דבר! לאחר קבלת התשובה מוועדת הערר קיימות שוב שתי אפשרויות: א. הערר התקבל - תשלמו כפי ששילמתם עד למועד הגשת הערר ב. הערר לא התקבל - זכותכם להגיש ערר לבית המשפט על החלטת וועדת הערר. עד כאן השלבים המחוייבים על פי חוק (זכותו של כל בעל נכס להגיש השגה וערר !) (מי שמעוניין בפרטים נוספים מוזמן לפנות אלי במייל או בטלפון)! לגבי המאבק ביקור הצפוי של הארנונה ב- 9.3% : מעבר למכתבים שנשלחו על ידי 5 חברי מליאה לשרי האוצר והפנים המפרטים מדוע אין לאשר את יקור הארנונה לשנת 2011 (מעבר לאישור משרד הפנים! עד כמה שזכור לי 1.4% ) אנו נתחיל בפעילות אקטיבית בימים הקרובים (בהמשך לפגש תושבים שנערך לפני מספר שבועוצ ולברורים נוספים שערכנו בנושא). תושבים שמעוניינים לקחת חלק במאבק מוזמנים לפנות אלי במייל. בברכה,

טללוי11

New member
חשוב להבהיר ולהדגיש

כל כך נדהמתי מהעלייה החדה בתשלום הארנונה שלמרות שאני תושבת חדשה בישוב בדקתי את הנתונים ביסודיות. מתברר כי העלאת תעריף הארנונה ב 9.3 % זה רק חלק אחד מהמשוואה. החלק השני הוא הכפלת השטח עבורו המועצה גובה תעריף מגורים. לחץ ציבורי, הפגנות, עצומות ופנייה למשרד הפנים, לשר הפנים, לשר האוצר ולראש הממשלה יכולים לשנות את רוע הגזירה. חבל שהגענו למצב בו המועצה בקדימה-צורן הפכה למועצה רעה שמתנכרת לציבור התושבים. הרי השכר שלנו לא עלה ב 40%.

shavitmass

New member
תיקון טעות - מאוד חשובה!

העלאת הארנונה כפי שבאה לידי ביטוי בשומה המעודכנת שקיבלנו - איננה כוללת את יקור הארנונה ב- 9.3%!!! אני חייב להסתייג מהביטוי מועצה רעה שמתנכרת לתושבים! אני מתנגד (מאוד מתנגד) להעלאת הארנונה ב- 9.3% אני גם מתנגד לשינוי בחיובי המרתפים! חובה לציין שזכותה של המועצה (זכות חוקית) להעלות את שיעורי הארנונה לאחר אישור המליאה ( שנתקבל ברוב של 6 חברים מול חמישה מתנגדים כאשר מנדי רבינוביץ' הצטרף למתנגדים לשינוי התעריף למרתפים ולכן שינוי זה לא עבר במליאה). המועצה תוכל לגבות את הארנונה בתוספת 9.3% רק לאחר אישור שרי הפנים והאוצר ( אין מחלוקת בין חברי המליאה לגבי העלאת הארנונה במינימום שאושר על ידי משרד הפנים לשנת 2011). מצד אחד כולנו רוצים יותר ניקיון , יותר חינוך , יותר תרבות...מצד שני המועצה חייבת לשלם עבור השירותים בכספים שהיא גובה מאיתנו. עכשיו נשאלת השאלה האם המועצה עושה הכל על מנת לגבות חובות ארנונה? להתייעל ? לתכנן טוב יותר ועל ידי זה להוזיל עלויות תחזוקה שוטפת בעתיד ועוד ....לפני שהיא נכנסת לכיס התושבים... לדעתי התשובה היא שיש בהחלט שיפור הדרגתי בתפקוד המועצה אולם המועצה עדין , מצידה לא עשתה מספיק על מנת להיכנס כל כך עמוק לכיסנו. בחשבון פשוט שאני עשתי , משנת 1997 (בה לראשונה חיבו ארנוננה למרתפים ) ועד היום עלתה הארנונה השנתית על הבית שלי ב- 330%!!! המדד היה קרוב ל- 50%.... אני חושב שהסבר נוסף מיותר

טללוי11

New member
אתה ממש לא מובן

כי אתה מציג את הנושא בכפל לשון. האם זה נראה לך סביר/נורמאלי/הגיוני/צודק שהארנונה עולה ב 330% כשהמדד עלה רק ב 50%? לצערי ההגדרה "מועצה רעה"הוא נכון וצודק ואולי חלש מידי. מי שמעלה את תשלום הארנונה בבת אחת ב 40% הוא רשע מרושע.אין תיאור טוב יותר להתנהלות הזאת. הרי כולנו מתחילים להבין שהכסף לא חוזר לתושבים אלא לטובת ניפוח ושימור המנגנון הבירוקראטי, שהרי אם זה לא היה המצב הרי שכמות/רמת השירות של המועצה היתה צריכה לגדול/להשתפר ריאלית ב 250 %....... ואני שואלת אותך כתושב ותיק בצורן קדימה, האם השירות השתפר ב 250%..... האמת היא שאני פשוט המומה מהנתונים שחשפת.......זה מזכיר לי מדינות אחרות..... דבר אחד שמתי לב בפרק הזמן הקצר בו אני גרה בישוב, מי שהיה עובד מהשורה שודרג פתאום למנהל אגף/מחלקה/......מה שאומר שהתוספת לארנונה לא תיועד לשיפור השירות אלא לתשלומי שכר.........

shavitmass

New member
שיהיה יותר ברור.

העלאת הארנונה ב- 9.3% היא טעות ועיוולת ( מי שלא קרא את הספר מצעד העיוולת מוזמן!). השינוי בחיובי המרתפים הינו לא פחות מחוסר תם לב של המועצה! יש (לדעתי) הבדל בין רוע , לבין חוסר תם לב או טמטום. לו לא הייתי חושב ככה לא הייתי נלחם במועצה ומחוצה לה נגד שתי הגזרות. צריך לזכור שגם מי שהחליט על יקור הארנונה או זה שנותן שירותים ברמה לא מספקת (בשלב זה) משלם את אותה הארנונה (ומכאן הטמטום לא הרוע). אני מאמין שניתן בכוחות משותפים לשנות את רוע הגזרה! ומקווה שתושבים רבים יצטרפו למאבק.

למעלה