ארנונה בצורן?!

AMITBN890

New member
ביקורת

להעביר ביקורת נכונה זה לא קל כלל ועיקר. זה דורש השקעה. גם אם המועצה לא היתה לעומתית כל הזמן, הרי שהמבנה הפוליטי הבעייתי גרר מצב בו כל אחד מהשחקנים כיום הצליח להשפיע בצורה משמעותית על התנהלות המועצה. ובכלל מה שחשוב זאת השורה התחתונה והיא לא טובה בלשון המעטה. היטלים שמועלים במאות אחוזים המצאה של היטלים חדשים (ורק והיום שמעתי על היטל חדש יצירתי למדי...) מדידה אובססיבית של שטחים כדי לגבות יותר ארנונה ולהקטין את ההכנסה הפנויה של התושבים צימצום רמת השירותים ומספרם ירידה בכל הפרמטרים.

shavitmass

New member
עמית נו.......באמת!

עניתי פעם עם נושא ההחרגה ואני שוב ושוב אשיב: ההחגרה היא משום שמי שגר בצורן ומי שקנה מגרש בבנה ביתך כבר שילם את כל ההיטלים!! זה כתוב בחוזה שחתמנו עליו!! גם לו , לא היה כתוב בחוק העזר שיש החרגה לא ניתן לגבות סכומים פעמים בעבור אותו היטל! שים לב שכלללל התושבים (גם אני שגר בבנה ביתך) צריכים לשלם היטלי השבחה (אני שילמתי לפני מספר חודשים בעבור העברה בטאבו של הבית שלי) על כל תב"ע חדשה. לגבי המדידות- כשהמועצה עושה את המוטל עליה ודואגת שכל תושב ישלם מיסים בהתאם לגודל הבית שלו, יש לך טענות! שהמועצה לא עושה את זה...גם יש לך טענות! למועצה חסר כסף ואתה מוזמן לקרוא את כל הדוחות הכספים שלה!! הם פתוחים לקהל ואף מפורסמים באתר משרד הפנים. לא שמעתי את עמדתך שהתנגדתי להעלות הארנונה בשנתים האחרונות כפי שביקש ראש המועצה!! לא רק שהתנגדתי לזה גם דאגתי שהעליה לא תעבור במליאה!! לא שמעתי מילה על כל תהליכי החסכון וההתיעלות שאנו מובילים במועצה על מנת לשפר את השירות ועל מנת שבאמת לא יהיה צורך להעלות מיסים בעתיד. אשמח לשמוע ממך קצת דיעה מאוזנת שביט

guyfi

New member
איפה הכסף!?

תוכל להסביר לי לאן הולך הכסף שלי? את "השיכון" שאנחנו גרים בו - לא מנקים! לא מתקנים! לא שומרים על חזות היישב! לא שומרים עליו בלילות! הכל נראה מוזנח ללא תחזוקה כלל! אני הגעתי לצורן מרעננה לפני שנה ושם שלמתי ארנונה זהה למה שאני משלם עכשיו. אבל התמורה היא תהומית. אז לאן הולך הכסף?

ERIANA101

New member
זוכרים את המכרז האומלל שאישרו לשלם 150999ש"ח

כשהמועצה משלמת 150000 במקום 50000 כשהכול עובד עם קבלנים אבל על כול קבלן יש "מנהל מחלקה" וכדומה אז אין כסף צודק מאוד מר עמית התיעלות במקום להיכנס לכיס התושבים

shavitmass

New member
איפה הכסף?

לפני שש שנים היה איחוד בין שני הישובים צורן וקדימה. בצד ההוצאה. ברגע האיחוד היתה הזדמנות וצורך ליצור מערכת יעילה וקטנה יותר, דבר שלא נעשה! בקיצור במקרים מסוימים במקום להתיעל המערכת פשוט גדלה לה...כך נוצר למעשה מערכת שמנה ובעיקר יקרה! (היה צורך לאחד משרות ולפטר או לנייד לתפקידים אחרים, עובדים - תהליך קשה! כואב אבל היה הכרחי). חט"ב ותיכון לא נבנו ותלמידינו עדין נוסעים ללמוד ע"ח תקציב המועצה כ- 4.5 מיליון ש"ח בשנה תקציב ההסעות בחינוך (תוסיף עוד כ- 2.5 מיליון להסעות בחינוך המיוחד תקבל סכום אגדי של כ- 7 מיליון ש"ח !!,חלק מתוך 4.5 מיליון ש"ח היו יכולם להיות מושקעים במערכת החינוך ...(תכפיל במספר שנים שלא הוקומו תיכון וחט"ב ...תקבל סכום אגדי . המועצה מסיבות שונות נמנעה מיציאה למכרז גינון במשך שנים שגרם הן להזנחה של הגינון הציבורי...גם שילמנו הרבה וגם קיבלנו שירות גרוע! וועדת הביקורת דרשה מראש המועצה לצאת למכרז גינון בשנת 2009 בו יקבע מחיר מקסימום לדונם! המכרז יצא , קבלן חדש החל לעבוד ואט אט מטפל בגינון ( יש עוד הרבה עבודה בתחום). בצד ההכנסה - המועצה החדשה שנבחרה לפני שבע שנים בהנהגת ראש המועצה היתה חייבת לאחד את חוקי העזר לחוקק חוקי עזר חדשים ולדאוג לבניית חט"ב ותיכון חדשים ... חוקי העזר כמעט ולא אושרו, המועצה קיבלה לצורך האיחוד למעלה מ-13 מיליון ש"ח מענק איחוד ...שנבלע ... אחוז גביית הארנונה עמד על פחות מ- 80% ! המליאה הגדירה יעד גביה של עוד 4% לשנת 2010 שיוגדל שוב בשנת2011 עוד?? חברי המועצה החדשה זו שנבחרה בנובמבר 2008 מנסים לתקן את הקילקולים של השנים הקודמות. אנו עושים כל מאמץ על מנת לייעל את עבודת המועצה - נלחמנו בשנת 2009 לאשר תקציב ריאלי ובמקום תקציב של 80 מיליון ש"ח שהוצג למליאה אושר תקציב של 74 מיליון ש"ח (אני התנגדתי לתקציב זה). בעקבות המלחמה על התקציב נסתימה שנת 2009 באיזון תקציבי (לראשונה מזה שנים ולאחר גרעון של 2.8 מיליון ש"ח בשנת 2008). בשנת 2010 אושר תקציב המועצה (כמעט פה אחד) בגובה 73 מיליון ש"ח. בנוסף המועצה יצאה למכרזים בשנה וחצי האחרונים שחסכו מאות אלפי ש"ח למועצה ( האחרונים מכרז ההסעים ומכרז השמירה). יש לזכור שכל חברי המועצה שמשקיעים מזמנם הפנוי בהתנדבות, איש איש בתפקיד שלקח על עצמו בוועדות השונות ובפגישות לפעמים על חשבון העבודה שלנו, ובטח על חשבון זמן איכות עם המשפחות, על מנת לעשות יותר טוב במסגרת מה שיש - ברוב הזמן העשיה מאוד מהנה!! המועצה חייבת לעבור בזמן הקרוב תהליך כואב של התיעלות, שבסופו בניהול נכון יהיה יותר כסף לשפר את השירות לתושב. להזכירך , לו הדברים היו מתנהלים כפי שצריך לא היה ממונה חשב מלווה למועצה (זה נעשה לאחר שבשנת 2008 - שנת הבחירות חרגה המועצה מעל המותר מעל תקציבה.... על מנת לשפר את השירות במקביל לשיפור תפקוד המועצה יש עוד הרבה עבודה ( לא כל מה שחברי המועצה מחליטים אולי פופולאר,י אבל תפקידנו להסתכל גם על העתיד של הישוב ולבנות לכולנו עתיד טוב יותר! בברכה שביט מס -חבר מליאת המועצה סיעת אופק

ענבל09

New member
מכרז גינון..

שביט, בקשר למכרז, ולקבלן גינון חדש, הבנתי שעדיין לא אושר לו התקציב לקניית צינורות השקייה והחלפת שעונים אוטומטים מקולקלים. וזה ההסבר למה אצלכם בטיילת יש השקייה ואצלינו ברחוב ובטיילת אין. אנחנו כבר בסוף יולי. אם לא יפעילו טפטפות, כל הצמחייה ימות ולא יחזיק מעמד. יש אפשרות להשפיע?

shavitmass

New member
השפעה

יש תב"ר מאושר של עד כמה שזכור לי כ- 240 אלש"ח ( +/- לא לתפוס אותי בסכום המדויק בבקשה
)... שמיועד לשיקום הגינון! עד כמה שידוע לי השיקום יתבצע מתקציב זה. הכל עובד לאט אבל העיקר שבסוף יעבוד , טוב ובהתאם לחוק. שביט

ERIANA101

New member
שביט היקר ,יפה שאתה מגיב כאן ברציפות , אבל

שביט די כבר עם הצדקת מעשים כאלה ואחרים ע"י המועצה הרי ברור לכולם כי גם אם הפעולות חוקיות , בחלקם הם פעולות בגדר "כשר ומסריח"+קומבינות אני מבינה שאתה מאוד בעד להיכנס עמוק לכיס התושבים כל עוד אפשר לקמבן זאת באופן חוקי ,ואם זה קצת מסריח , לא נורא אתה חוזר כל הזמן על זה שחברי המועצה עובדים בהתנדבות ועוד.... עד כמה שזכור לי חברי המועצה ואחרים פעלו במרץ רב , השקיעו כספים רבים והפעילו אנשים וגופים אחרים בכדי להיבחר. גם היום אתם נאחזים בכיסאות בכל הכוח אז תפסיק עם האמירות של ההתנדבות וכדומה אתה ואחרים יושבים במועצה מרצונכם (והרצון שלכם ענק) והאפשרות לשחרר את הכיסא נתונה בידכם אז די עם השטויות הציבור לא טיפש וגם לא תמים כל מי שיושב במועצה עושה זאת מתוך אינטרס אישי חזק מאוד בהצלחה

למעלה