ארנונה בצורן?!

guyfi

New member
ארנונה בצורן?!

בזמנו כל בית אב קיבל הודעה כי המועצה נערכת מחדש למדידות המ"ר בכל בית ובית בקדימה-צורן. מדובר בבתים המשותפים שבצורן. אמרו לנו לאחר מס' רב של שיחות עם מחלקת הגבייה במועצה, כי תגיע חברת מדידה לדירתנו, כמובן בתיאום מראש ותמדוד כל בית ובית בצורן על מנת לאמוד את המ"ר. השבוע קיבלנו שובר לתשלום, ונחשו מה? הוספה של 11 מ"ר!!! על מה ולמה? זאת בטענה כי התווסף המ"ר של חדר המדרגות. מה שממש לא נראה הגיוני, מאחר וחדר המרגות אמור להתחלק בין כל דיירי הבניין ותעריפו אמור להיות תעריף שונה מזה של המ"ר בתוך הדירה. לא היה אצלנו אף אחד!! ואם היו אז מדדו מחוץ לבית המשותף!!! מדוע לא באו למדוד ברצינות בתוך הדירה? מאוד מרגיז שהתווספו להם 11 מ"ר עם שטח חדר המדרגות, שממש לא נשמע ולא נראה הגיוני!

טעות גדולה

בכול העולם חדר המדרגותת הינו חלק מהדיר כמו חדר רגיל , המדידה נעשיית לקירות חיצוניים ולא פנימי . בכול מקרה הרי לא תשתמש בצינור כבאים לצאת מהדירה ,

אורגד 105

New member
דירה ע"פ חוק נמדדת לפי קירות

חיצוניים בלבד שטח המדרגות הינו שטח שמתחלק בין דיירי הבניין . לא הייתה כוונה להטעות סעיפי החוק פתוחים לעייון באתר משרד הפנים , בצו הארנונה , שטחים משותפים כגון מקלט של הבניין מחסנים כלליים וכדומה יוערכו בנפרד לפי חישוב של ג בקיצור הכול נעשה לפי החוק , לבעייה השנייה ברור שאסור להצביע לאף אחד מה-11 הקיימים שם ולא בגלל הארנונה יש עוד אלף סיבות לכך והם טובות יותר , והראשונה היא בעיית בני הנוער בריכת קדימה שסגורה לפניהם מגרש הוקי נעול אולמות ספורט נעולים אי יכולת לבנות מסגרת הולמת לנוער , אי העסקת הנוער בשרות המועצה בתמורה למפעלים חינוכיים כגון המסע לפולין , מסע ישראלי , ויש בטוח עוד אלפי דוגמאות כאלה , ומי שצריך הסבר מדוייק שייסע לפרדסיה ויראה כמה נקי שם ועומת צורן .

guyfi

New member
מדידת הקיר החיצוני של הדירה מהצד של הגינה?!

מובן שדירה נמדדת על-פי קירות חיצוניים, אך לא ידוע לי איך מדדו את הקיר החיצוני של הדירה שפונה לדירת הגן.... כלומר, הקיר של הגינה. הרי לא נכנסו לגינה שלי ללא רשות. ואם כן - אז זה לא לפי החוק!

ERIANA101

New member
נושא סגירת מגרש ההוקי חייב להיבדק מיידית

מה זה צריך להיות לסגור מגרש ציבורי שניבנה על קרקע ציבורית בכסף ציבורי ולשריין שימוש בו רק לבודדים עם כול הכבוד לקבוצת ההוקי , ויש הרבה כבוד יש לפתוח מיידית את המגרש לכלל הציבור.

AMITBN890

New member
זאת תפישת העולם של כל חברי הנהלת המועצה

להיכנס כמה שיותר עמוק לכיסי התושבים. בבחירות הבאות אני מציע שתצביעו עבור מי שיבטיח התייעלות וקיצוץ בארנונה ובהיטלים. שתי הקדנציות האחרונות יזכרו כשוברות את שיאי כל הזמנים בכל הקשור לכניסה עמוקה לכיסי התושבים. הצעה : לאזן את הנושא ע"י מרד מאורגן בתשלומי החובה לבתי הספר. אל תצביעו עבור מי שנכנס לכם עמוק לכיס!!

ERIANA101

New member
לא לקבל את תוצאות המדידה החדשות / להגיש ערער

עובדים בשיטת "מצליח" מוסיפים מ"ר אתם מקבלים את התוצאה ומשלמים = יופי מגישים ערער מקבלים תשובה אוף , סליחה טעינו עצוב שגוף ציבורי מפעיל גוף פרטי חיצוני שיזור לו ב"קומבינה" בהצלחה

shavitmass

New member
מדידות ויעילות המועצה

המדידות האחרונות שנעשו בישוב היו לפני 7 שנים. מאז התבצעו כל כך הרבה שינוים ולצערינו חלק מהשינוים לא באים לידי ביטוי בארנונה. מכיוון שכולנו מעוניינים בשיוויון (הינו שכל מי שצריך לשלם ישלם!) זו הדרך! במקביל מליאת המועצה העלתה את יעד גבית הארנונה לשנת 2010. המועצה לא יכולה לבצע את המדידות בעצמה מכיון שאין לה כלים וידע ולכן השימוש בחברה חיצונית. כל תושב שבוצעו אצלו מדידות רשאי להגיש ערר על המדידה! שימו לב למספר נקודות שהעלתי תוך כדי בדיקה עבור תושבים שהתקשרו אלי: 1. בעלי מרתפים - במידה ויש כניסה חיצונית למרתף ואו המרתף מושכר או משמש כיחידת מגורים-השטח יחושב לצורכי ארנונה כשטח עיקרי. 2. פרגולה -פרגולה מכוסה תחשב לצורכי ארנונה כשטח עיקרי. המועצה המקומית עוברת בחודשים האחרונים מספר שינוים ותעבור שינוים נוספים המתחיבים על ממצבה, על מנת לשפר את רמת השירות לתושבים ואת יעילות המערכת. במסגרת השינוים יצאו מכרזים חדשים במספר נושאים שישפרו הן את השירות ועלותם נמוכה (במידה רבה) ממה שהיה נהוג עד היום. חברי המועצה הן בקואלציה והן מהאופוזיציה ,ימשיכו ללחוץ לשיפור המנגנון ויעול העבודה גם בעתיד ( זו חובתנו לתושבים שבחרו בנו!). כל הצעה לשינוי ושיפור שעולה גם בפורום זה נלקחת בחשבון! בברכה שביט מס - חבר מליאת המועצה סיעת אופק

AMITBN890

New member
שביט - שוב אתה מטעה. תושבים תתעוררו!!!!

לצערי אתה היחידי שעונה בפורום ולכן אתה מושך את חיצי הביקורת. לא מדובר כאן בשיוויון, אתה משתמש במונחים מטעים , בדיוק כפי שהטלתם את ההיטלים החדשים על תושבי הכפר, השיכון, שכונת התימנים ורמת אמיר בלבד והחרגתם את הבנה ביתך וצורן. אלא מה, שתרבות ההיטלים והמיסים בסופו של דבר פוגעת בכל התושבים, קרי בכולנו ואנו רואים שהגולם קם על יוצרו. כל מועצה סובנרית להגדיר את שיטת המדידה ומועדי המדידה כראות עיניה ואולם המועצה המקומית קדימה צורן חפצה להיכנס עמוק לכיסי התושבים. מועצה טובה מצמצמת את ההיטלים, מקטינה ארנונה בכל צורה ומתייעלת ולא חושבת כל הזמן איך לגבות יותר כסף מתושביה. ואילו אתה, שייך לאלו שכל הזמן חושבים איך להטיל עלינו עוד מיסים וגזירות. מדוע צריך למדוד כל 7 שנים, מדוע צריך למדוד את ההיקף החיצוני, האם שטח הקירות רלוונטי לעלויות המועצה? תפסיק לזרות חול בעיני הציבור. אתה טועה ומטעה, למ.מ קדימה-צורן לא חסר כסף ולעולם לא היה חסר כסף. מה שאתם עושים זה שוד לצהרי היום, בריונות וניצול מרות!! תושבים יקרים, ביום הבחירות תזכרו מי נכנס לכם עמוק לכיס, פגע לכם בהכנסה הפנויה שלכם וברווחה הכלכלית שלכם, פגם ביכולת שלכם להיטיב עם משפחותיכם, אל תצביעו עבור אותם פוליטיקאים !!!!!! תעשו טובה לעצמכם!!!!

עדיקופר

New member
למי אתה ממליץ להצביע ?

מוכרחה להודות שמהיכרות עם מרבית חברי המועצה הקיימת דווקא אלו שאני לא מכירה כמו שביט מס וזה שהתפטר נראו לי יותר מכולם אשמח להבין קצת יותר.

AMITBN890

New member
למי לא להצביע בבחירות הבאות

צריך להכיר ב 2 עובדות: הישוב נמצא בנסיגה ברורה ביחס לישובים השכנים רוב הזמן בשתי הקדנציות האחרונות המועצה היתה לעומתית. לכן, אף אחד מהיושבים ליד שולחן המועצה כיום ובקדנציה הקודמת לא ראוי להיבחר. הם הובילו אותנו בכיוון שגוי.

עדיקופר

New member
על דרך השלילה זה לא עובד

שאלתי שאלה ברורה מאד למי אתה ממליץ להצביע לא שאלתי למי לא האם אתה רומז שאתה מתכוון להתמודד ואתה המתמודד הראוי ? ? ? אתמול שמעתי שפנינה מתכוונת לרוץ לראשות המועצה מהיכרותי איתה היא אכן אשת עשיה אבל אני לא בטוחה שהיא מסוגלת להנהיג את הישוב אני לא מכירה מספיק אני אמתין ואבוא לחוגי בית אם וכאשר היא תעשה זאת כדי להחליט מה דעתי ושוב , מי כן ?

pninak12

New member
על דרך השלילה

עולים פה לא אחת נושאים לבדיקה, גם בפורום הכפר. בין השאר - מיסי המועצה היטלים ואגרות שהתושבים מתבקשים לשלם, ניקיון היישוב, המצב של המרכז המסחרי, ריסוס נגד יתושים ועוד.... לאחרונה, למיטב ידיעתי בכלל, רק שביט מס עונה לשאלות האלה מבין חברי המועצה. מדי פעם נכתבים דברים בשם מנדי, ומדי פעם גם אייל וצ'וח מפרסמים את דבריהם לא כתגובות אלא כאמירות. עידכונים... בין זה ובין הצהרות לבחירות הבאות...במי אבחר ולמה, ובמי לא.... אני חושבת שהדרך ארוכה רבה ומלאת חתחתים. ברמה העקרונית אבחר במי שדבק בעקרונותיו, עקרונותיו מוסכמים עלי, פעילותו למען הציבור הינה ללא דופי, והעשיה חשובה ולא רק הדיבורים. מה הצגתי בעמדתי זו? את הדרך שאבדוק את המועמדים בבוא היום, כדי להעניק להם את קולי האחד. לך ודאי תהיה רשימת בדיקות דומה או אחרת וכך לכל אחד מתושבי היישוב המורחב והם רבים.... אני מקווה שבבחירות הבאות הטוב ביותר יזכה. אך - אנחנו רחוקים מהבחירות מרחק של שנתיים וחצי לערך. בין אם אתמודד לבחירות הבאות ובין אם לא, אשמח לשמוע מאיפה אנחנו מכירות, ומה את יודעת על יכולת המנהיגות שלי או העדרה.... (לא ידעתי שאנחנו מכירות...
) עד לבחירות הדרך ארוכה ורבה, ויש רשימת מטלות ממש לא מבוטלת. ביצוע המטלות והצעת הפתרונות כמו מימושם הוא לטובת הכלל, לכן, מעדיפה להשאיר את הבחירות לבחירות ולהתעסק במה שראוי להתעסק בו עד ל... בעשיה.... שיהיה חג אהבה שמח לכולם פנינה

AMITBN890

New member
למי להצביע

עוד חזון למועד. להערכתי יהיו מספר מתמודדים/ות ראויים שאינם משחקים כיום במגרש הפוליטי. מה שברור הוא שכל השחקנים הפוליטיים כיום הובילו אותנו לדרך ללא מוצא. המיסים וההיטלים בנסיקה ואנחנו בירידה! על פניו נראה שכל הפוליטיקאים עוסקים כיום בשאלה אלו היטלים ומיסים חדשים צריך להטיל על התושבים ובאיזו דרך ראוי יותר להקטין לנו את ההכנסה הפנויה. נראה שבקרוב יכריזו על הכבישים בקדימה צורן כבישי אגרה ויגבו מאיתנו תשלום בכל פעם שניסע. לשיטתו של שביט וחבריו צריך לחלוב כל עטין זמין בכל דרך, תדירות ותיזמון. כל המרבה בחליבה הרי זה משובח!!

ERIANA101

New member
דבר אחד בטוח , כל אלה שנבחרו עד היום , כשלו

מאז איכלוסו של הישוב צורן כל מי שפעל כביכול מטעם התושבים ו/או נבחר על ידם כשל כישלון ענק ורק גרם נזק וזה עוד מימי צלניק שפעל לניתוק צורן מלב השרון+נזקים רבים נוספים דרך מלכה וצוך שגרמו לאיחוד האומלל עם קדימה+ נזקים רבים נוספים בבחירות הבאות יש לבחון טוב טוב את האמת מאחרי המילים של האנשים ולא חייבים לתמוך ב"בשכן הנחמד" כי לא נעים ..... כי ה"שכן הנחמד" יכול להיות כישלון גדול יש לתמוך באנשים שרואים במועצה גוף שאמור לשרת את הציבור ולא לנהל את הציבור אנשים שבאמת מאמינים שכיום ניתן לנהל מועצה עם צוות קטן ואיכותי תוך כדי שקיפות מקסימלית כיום ניתן לספק שקיפות מלאה בקלות רבה אנשים שמאמינים שיש לבנות דברים , להסתכל קדימה ולא לקטר על העבר, אנשי חזון ולא "דובוני לא לא " שרק מתנגדים לכול דבר מבלי להבינו או לבחון אותו בקיצור אנשים נבונים, פתוחים ,ישרים והגונים ואני מאמינה שיש עוד קצת כאלה בהצלחה

shavitmass

New member
עמית אכן צריך להכיר בעובדות:

1. המועצה הנוכחית לא היתה לעומתית! בדוק בבקשה את כלל ההצבעות במליאה ואת התנהלות המליאה מיום א' של כניסתה לתפקיד! במידה ולדעתך אי אישור תקציב 2009 במעד זה דבר שלילי...אז יש לנו כנראה מחלוקת מאוד עקרונית!! ( העובדות מדברות בעד המהלך שחברי המועצה הובילו לקיצוץ חד בתקציב!). זה לדעתי בהחלט מגלה על אחריות ציבורית של חברי המליאה. 2. הבחירות יתקיימו בעוד למעלה משלוש שנים!! שבהם יעשו דברים למען הישוב, לדעתי יכול מפנה גם בניהול הדברים במועצה ואין לי ספק שכל אחד מיושבי הכסאות יקח לעצמו את הקרדיט
שכמובן יהיה מגיע לכולנו ( כמובן
). 3. לא ראוים להיבחר...?? אני הייתי מבקש לדעת לא מה לא טוב..! תנסה לרמוז לנו מה לעשות אחרת.!!..אתה אפילו יכול להגיד ! מבטיח להקשיב! ולהעביר הלאה. כיו"ר וועדת הביקורת של המועצה אני יכול להודות שקל לשבת על כסא הביקורת ! יש לשלב בין הביקורת לבין העשיה כי רק אז מבינים את הקשים (לפעמים באמת שנתקלים בחומות בצורות!) על מנת להזיז דברים (ראה תוכנית הבטחון שמזדחלת לה , ראה בניית התיכון וחט"ב, השינוים הארגונים, מכרזים חדשים שחייבים לצאת, שיפור פני העיר, תיקוני תשתיות , תקינה למוסדות החינוך, ביטוחי המועצה, הקמת אתר אינטרנט למועצה, טיפול בנוער , העברת תמיכות לאירגונים, ועוד.... בכל אחד מהתחומים הללו ועוד אני אישית וחברי מעורבים חלקנו גם מתנדבים במשא"ז,בסיירת ההורים, בתנועות הנוער ועוד... אה...כן ובין לבין גם מפרנסים את משפחותינו ומנסים למצוא זמן איכות איתם (ראה יום האהבה).... ועל זה יש לך לאמר לא ראויים???!! עמית ,נסחפת!!!!!!! בברכה שביט

ERIANA101

New member
התקציב אושר בכדי לא לפזר את המועצה !! ולא....

התקציב אושר כי לא רציתם להתפזר ולא כי הוא טוב ו/או יעיל אז די עם הסיפורים הציבור לא עד כדי כך טיפש

תותח9

New member
קל להעביר ביקורת

1. המועצה לא היתה לעומתית בקדנציה הזו 2. המועצה היתה לעומתית רק בחלק מהקדנציה הקודמת 3. אינני נמנה על תומכי ראש המועצה,אך לא הייתי מגדיר אותו כ"לא ראוי", כמו גם אחרים מחברי המועצה, שמתאמצים מי יותר (שביט...) ומי פחות, כולם בהתנדבות 4. עד הבחירות יש הרבה זמן - אם אתה מעוניין לרוץ או להמליץ על אחרים - בבקשה

למעלה