ארנב וכלב ביחד

גלי 461

New member
ארנב יונק

יש לי בבית ארנבים חמודים חמודים שני ארנבים בוגרים זכר וקבה לפני חודשים בערך הנקבה המליטה ארבע גורים מסרתי שלושה לפני שבוע ונשאר גור אחד שהיתי צריכה למסור יותר מאוחר לפני חודש היא המליטה עוד ארבע גורים בימים האחרונים אני רואה שהיא מניקה את הגורים החדשים אבל גם הגור הגדול שהוא עוד מעט בן חודשים גם יונק האם אפשר למסור אותו למרות שהוא יונק ?(הוא אוכל הכול ושותה) באיזה גיל אפשר למסור את הגורים פשוט נעשה קצת צפוף בכלוב שלהם, לשמחתי את הזכר סירסתי כך שעוד גורים לא יהיו אבל אני גם מפחדת שאחד הגורים יכניס להיריון אני לא יודעת באיזה גיל זה יכול לקרות אבל אני פשוט לא רוצה עוד גורים גם ככה אין לי למי למסור אותם אף אחד לא רוצה ארנבים .

גלי 461

New member
ארנב וכלב ביחד

רציתי לשאול עוד שאלה האם אפשר לגדל באותו בית ארנבים וכלב אני רוצה לקחת כלב בזמן הקרוב השאלה היא האם הם יסתדרו ביחד ?(אני רוצה לקחת גור לא כלב בוגר
שאולי יהיה לו יותר קל להתרגל

טוטס

New member
בגדול - אפשר, אבל ציך לקחת בחשבון שאולי זה

לא יסתדר, ולדעת מראש שיש לך פתרון למקרה כזה.

נתחיל מזה שארנבונים עלולים למות מהתקף לב רק מעצם העובדה שטורף (כמו כלב) נמצא לידם. יש ארנבונים שיתחברו עם הכלב, ויש כאלה שלעולם יפחדו ויברחו ממנו (מה שעלול לעורר אצלו את יצר הרדיפה).

אני דווקא לא הייתי לוקחת גור - אלא כלב בוגר שכבר יודעים מה האופי שלו ומה יחסו לבעלי חיים אחרים (החיה הכי נפוצה בדר"כ זה האם מסתדר עם חתולים. נדירים המקומות שידעו להגיד האם מסתדר עם חיות קטנות יותר
).
גור נמרץ הרבה יותר, נושך חזק כמשחק ועדיין אי אפשר לדעת איך יתנהג כשיגדל.
בנוסף, גם הארנבון עלול לתקוף את הכלב (מפחד), וזה עלול לגרום לכלב לתקוף בחזרה!!

חשוב מאוד - שגם אם הכלב והארנבון יהיו החברים הכי טובים, לעולם לעולם לעולם (!!!) לא להשאיר אותם ביחד ללא השגחה, וכשאתם לא נמצאים תמיד לעשות הפרדה מוחלטת שבשום אופן הכלב לא יוכל להגיע לארנבון/לפתוח את דלת החדר שבה הוא נמצא/או את הכלוב. הם יודעים לעשות הרבה מאוד דברים כשמשעמם להם/רוצים לשחק גם אם נדמה לנו שהם לא...

בקיצור - זה אפשרי. הכל שאלה כמה משאבים יש לכם להשקיע בזה. צריך לקחת בחשבון שארנבונים צריכים זמן להתרוצץ כל יום, ואם הכלב לא מסתדר איתם צריך כל יום ליצור הפרדה. צריך להשקיע כסף וזמן באילוף הכלב אם יהיה צורך בכך, ובוודאי שלפני הפגישה עם הארנבונים וכיוב'.

בהצלחה

טוטס

New member
היי גלי, ראשית חשוב שתשרשרי את שאלותייך זו

לזו כדי לא לדחוף למטה שאלות של אחרים (וגם כדי שהשאלות שלך לא יתפספסו
).

את הגורים אפשר למסור אחרי חודשיים ולא דקה לפני כן. חשוב מאוד לסנן היטב את המקומות שאליהם את מוסרת את הגורים כי מרבית האנשים לוקחים חיה בשביל הילד ואחרי חודשיים (ובמיוחד כשעכשיו חופש גדול), משחררים אותם "בטבע" או מוסרים אותם למקומות שמשמשים להאכלה.

את הנקבות חשוב לעקר מבחינה בריאותית (סרטן הרחם הוא הגורם מוות מספר אחת אצל נקבות והוא מופיע לרוב בגיל די צעיר).
וכמו שראית, אכן התרבות זה הדבר הכי מיותר שאפשר לעשות.

חשוב מאוד לקחת את הגורים בגיל 3.5-4 חודשים לוטרינר, לזהות את המין שלהם ולסרס/לעקר כדי שלא תהיה התרבות. ממליצה בחום גם להגיד לאנשים שמאמצים יותר מאחד שצריך לעקר ולסרס ולהסביר מהניסיון שלך מה קורה כשלא עושים זאת...

במידה והגורים ישארו אצלך, או אפילו חלקם - חשוב מאוד להביא עוד כלוב גדול. כל זוג ארנבונים זקוקים לכלוב של 1.5 מטר לפחות!!

מצרפת עוד מידע בסיסי על גידול ארנבונים (מזון מתאים, מצע וכיוב'):
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1480&MessageId=155025107

למעלה