ארנבת גמדית?

ארנבת גמדית?

שלום,1) לפני בערך שבועיים רכשנו ארנבת, בעל החנות אמר לנו שמדובר בארנבת גמדית; אך היא גודלת ומשמינה ליום מיום. אנחנו לא יודעים בת כמה היא או אם היא בן או בת. אך כמו שניתן לראות אנחנו משתמשים בלשון נקבה כשמדובר בה. האם תוכלו לתת לי סימנים אם היא בן או בת? או אם היא גמדית או לא? 2) איך ניתן שאחי הקטן (בן 3 וחצי) יטפל בארנב/ת באופן שיסייע לו ללמוד על הטיפול בבעלי חיים? תודה מראש על העזרה אחת חכמה!

ארנבת גמדית

אני לא יודע מה הגודל של הארנבת כעת, אבל נתקלתי לא פעם בארנבות שהתחילו את דרכן כגמדיות, וגדלו אח"כ הלאה. לא תמיד בחנות יודעים להבדיל בין הדברים. הבדלה בין המינים - המרחק של איבר המין מפי הטבעת הוא הסימן הנפוץ. בזכרים המרחק הזה גדול יותר, ואיבר המין גדול יותר. עם זאת, גם איבר המין הנקבי יחסית גדול ועלול להטעות מי שאינו מכיר. בזכרים ניתן למשש את האשכים משני הצדדים של אבר המין, קצת מאחוריו. לגבי אחיך. גיל שלוש וחצי הוא גיל צעיר מכדי לפתח מחוייבות לטיפול מסור, אבל אפשר לעודד אותו לתת לה/ו אוכל (לא ע"י מתן הוראות, אלא להזמין אותו. לרוב זו חוויה עבורם), אם היא לא לחוצה, אין כמו ליטוף פרוותי לעורר רגשות. בגיל הזה הבנות שלי היו כל פעם באות בשמחה לעזור לי להחליף את המצע למכרסמים (אז אלו היו אוגרים סיביריים וגרבלים). עצם ההשתתפות בזה גם נותנת משהו. החוויה תתן לו את כל מה שאת מחפשת. "ללמוד" על הטיפול בבע"ח נעשה כך בגיל כזה. לשמחתו יש לו עוד זמן עד בית הספר. אם את תתני לו דוגמה טובה, הוא כבר ילמד הכל.

למעלה