ארנבונים חדשים

danitforever

New member
ארנבונים חדשים

שלום, קיבלתי שלשום 2 ארנבונים זכרים בני כחצי שנה. אחד מהם מאוד ידידותי וזורם והשני יותר פחדן (ראש אריה). הבחנתי שהזורם מביניהם , זורם קצת יותר מדי ומנסה להזדווג ללא הרף עם הארנב השני. ראש האריה כל הזמן מנסה לברוח ממנו ונראה קצת מפוחד. היום ראיתי הרבה פרווה בכלוב, והבחנתי בתחילת הווצרות קרחת קטנה אצל ראש האריה. אגב, גם אצל ה"זורם" יש 2 קרחות ב-2 צידי הבטן..
הם עברו לפני שבועיים חיסון שני נגד סקביאס.
מה לדעתך כדאי לעשות?.. האם יש סכנה לשניהם ביחד?.. כי כשהזורם רגוע, הם נראים די נהנים ביחד ומתרפקים אחד על השני :)

עוד דבר, אני בהיריון - הם חוסנו נגד סקביאס ותילוע. האם יש איזושהיא סכנה להידבק מהם במשהו ?

ושאלה אחרונה: אני מביאה להם פעם ביום חופן של מוזלי לארנבות ואספסת. נראה שהם מסיימים את זה די מהר - האם זה אומר שמספיק להם או שלתת להם יותר?.. בעלי אמר שלא בריא לתת להם יותר מדי אוכל..

תודה רבה!
דנית

sagy975

New member
עיקור וסירוס ארנבונים.

דנית שלום. לא ברור לי אם מדובר בזכר ונקבה ובכל מקרה מומלץ לסרס ולעקר אותם. גם מבחינת יכולת התרבות שלהם וגם להפחתת סרטס. הטיפול לסקביאס הינו טיפול בלבד ולא חיסון כמו גם תילוע ולכן אין סכנה מהחיסון עצמו. יחד עם זאת, סקאביאס יכול להדביק בני אדם ואם קיימים נגעים עוריים ברגלים או בפנים של הארנבונים הייתי ממליץ להימנע ממגע ממושך עד שהבעיה תיפתר.

לגבי הזנה: ארנבונים אוכלים רוב שעות היום (כמו סוסים) ולכן אין להגביל את כמות האספסת הניתנת להם. בנוסף יש להוסיף כופתאות (כשליש-חצי כוס ליום לארנבון) וירקות ועלים ירוקים (חצי כוס דחוסה לארנבון ליום). ירקות שניתן לתת הם תרד, רוקט, קייל ואפילו ברוקולי ומלפפון. ניתן לגוון מידי פעם עם מעט גזר וגמבה אבל לא להישען עליהם כירקות העיקריים עקב תכולת סוכר גבוהה שעלולה לגרום לשיבוש אוכלוסיית החיידקים במעי של הארנבונים. ומזכיר שוב - אספסת ירוקה ללא הגבלה.

ד"ר שגיא לוי, רופא וטרינר

למעלה