ארמית: ורמינהי

Assiduous

New member
ארמית: ורמינהי

פרופ' מלמד מנקד במילונו וּרְמִינְהִי
ולעומתו
Max Leopold Wagner מתרגם וּרְמִינְהֵי
(ראו עמ' 165, ועמ' 17 לטבלה)

מה הסיבה לשינויים?

אגב, האם זה פועל מגזרת נל"א?

Assiduous

New member
מצ"ב ספר התחביר שכתב הרמב"ם בצעירותו + שאלה

מצ"ב ספר התחביר שכתב הרמב"ם בצעירותו, בתרגומו של ר"ש אבן תיבון. מהדורה ישנה, ישנה מאוד. בכל זאת יש שיהנו ממנה.

הדבר שכרגע מעניין אותי בנוגע לכך הוא איך נקרא בזמנו מה שאנחנו קוראים כיום בשם "תחביר" (שהוא תחדיש...), האם התחביר נקרא "תורת ההיגיון"?
בזמנינו תורת ההיגיון משמעותה לוגיקה.

https://books.google.com.ua/books?i...4FBDoAQg4MAc#v=onepage&q=מלות ההיגיון&f=false

מילות ההיגיון

הוא חיבור בלוגיקה שכתב הרמב"ם בגיל 16. מה הקשר לתחביר?

Assiduous

New member
כך אני הבנתי מהתוכן - האם שגיתי?

זו רק ההתחלה

אם תמשיך לקרוא תיווכח שהספר עוסק בעיקר בלוגיקה ובפילוסופיה.

כפי שאתה יודע

רוב הטקסט הארמי המצוי בידינו אינו מנוקד, ולכן אפשר להעלות השערות שונות לגבי אופן ההגייה המדויק. הדרך היחידה להכריע היא בהשוואה למסורות ניקוד והגייה.

גזרת נל"י. שורש רמ"י (והוא שורש שנעשה בו שימוש מועט גם בעברית: "סוס ורֹכבו רמה בים". ובעברית מודרנית: רומה רימונים).

Assiduous

New member
למיטב ידיעתי

Max Leopold Wagner לא היה יהודי, מה לו ולמסורת ההגייה התלמודית?
&nbsp
כמו כן, בספר שלו הוא נותן מספר תרגומים למשמעות של השורש רמ"א ואחד מהם הוא lift, האם ידועה לך משמעות כזאת באיזה מקום בספרות חז"ל?
&nbsp
תודה על האינפורמציה

ראשית,

האם אינך מדבר על Max Leopold Margolis שלספרו קישרת קודם ולא על ואגנר? מרגוליס היה יהודי.
אך גם אילו הוא לא היה יהודי, כל עוד הוא חוקר את הארמית התלמודית הוא צריך להיזקק למסורות הגייה וניקוד.

מכיוון שלמילה lift יש כמה משמעויות, יש צורך במשפט דוגמה.

Assiduous

New member
צודק

לגבי המילה lift באמת שאני לא יודע ואין לי מה להוסיף על מה שהוא כתב.
הוא פשוט כתב את זה כתרגום, ללא מתן דוגמה.

בלי דוגמא ובלי הקשר

בלי דוגמא ובלי הקשר אין ממש טעם לדיון.
הלוא אפשר גם לתרגם את השורש רמ"י כ-lay, כי תרנגולת מטילה זה בארמית "רמיא", ובאנגלית משתמשים בצירוף to lay eggs.
אבל כמובן בלי הקשר מובן שאין טעם לדיון (הרי to lay במשמעות ובהקשר אחר לא קשור כלל לשורש רמ"י).

אתה יודע שיש חפיפה מסויימת בין להניף (אחת מהמשמעויות של lift) ולזרוק, אז ייתכן שבקשרים מסויימים ניתן לתרגם כך.

Assiduous

New member
מה שאני שואל

זה האם יש מקום בספרות חז"ל מקום שבו השורש רמ"י משמש במובן של העלאה (lift)

רמ"י

פירושו להשליך ולזרוק. האם לפעמים יש חפיפה גם להעלאה? הגיוני שכן.
אך לא עברתי על כל מקום ומקום בספרות חז"ל.

רמ"י בארמית משמש הרי גם בתור למזוג (לזרוק לכוס), וגם בתור להרים לקול על מישהו (להטיל בו קול), וגם בתור לנעול נעליים (להטיל נעליים על הרגליים) ועוד. אז לא אתפלא אם אפשר בהקשרים מסוימים למצוא חפיפה גם להעלאה.

למעלה