ארמגדון והנוצרים

ארמגדון והנוצרים

מצטערת שהשאלה כנראה לא במקום, אך זה הפורום שהכי קרוב לשאלתי. והנה היא: מסתבר כי הנוצרים מאמינים כי תהיה מלחמת סוף העולם בישראל בהר מגידו (קרי, ארמגדון) וכי במהלך המלחמה יגיע מחדש ישו וילחם בשטן. במהלך המלחמה יחוסלו 2/3 מהיהודים והשאר יומרו לנצרות. אותם נוצרים המאמינים בכך באמונה שלמה הם למרבה הפלא מאוהבי ישראל הגדולים ביותר, ואלו שמאמינים שישראל שייכת אך ורק ליהודים. מישהו יכול ליישב את הסתירה הזו? כיצד אנשים הטוענים כי הם אוהבי ישראל מצפים ומייחלים לבוא המלחמה הגדולה אשר תחזיר להם את ישו, אבל תחסל את היהודים, אותם הם כה אוהבים???

גל נעים

New member
ישנה תמימות דעים בחלקית מהנושאים.

גם רבני ישראל מאמינים כי בבוא היום כשיתגלה המשיח ותהיה מלחמת גוג ומגוג 3\2 מהעם ימותו "בשבעה ימי חושך" (להבדיל מ-3 ימי חושך של יציאת מצריים). כך שעל הפרט הזה אין חלוקה בין הנצרות ליהדות. החלוקה היא בדמותו של המשיח ותהליך הגאולה. אני לא רואה כאן סתירה מכיון שהנוצרים רואים ביהודים פוטנציאל ענק בעבודת האלוהים שלהם ולכן ישנם רגשי חיבה ואהבה, וכמובן שהערכה עמוקה-כי אנחנו מייצגים את ההסטוריה שלהם.

מלחמת אמגדון על פי חזון יוחנן

הנוצרים מאמינים שבהופעה השניה של ישו לאחר המלחמה הגדולה יכירו היהודים באמת וימירו את דתם. גם היהודים מאמינים שלאחר גוג ומגוג, בימות המשיח יכירו הגויים כולם במלכות אלוהי ישראל. לעומת זאת, לא ברור לי מאיפה אתה לוקח את הנתון ששני שליש יושמדו, זה לא מוכר לי מן המקורות הנוצריים המוסמכים ולא נראה לי חלק אינטגרלי מן האמונה המשיחית הנוצרית.

למעלה