ארכיטקטים בארץ...

א.א.אפל

New member
ארכיטקטים בארץ...

בשיטוטי היום ברחבי ת"א שמתי לב לבורות מסויימת שיש לי בנוגע לארכיטקטים של הגורדים המרכזיים בעיר... יותר נכון חוץ מעזריאלי שאני יודע שאלי עטיה היה המתכנן הראשי שלהם ומגדל אגד שארי (או שמא ערי) תיכנן, אני לא יודע את שמות שאר הארכיטקטים. התוכלו להושיע אותי?

four seasons

New member
המובילים

יסקי - מגדל האופרה, מגדל עורק, מגדל ציון, בית אירופה, מגדל אי בי אם... כרמי,בית המשפט העליון... רכטר - המשכן לאומניות הבמה, בית המשפט המחוזי.... בן חורין - מגדל זיזינגוף... אלחנני - מגדל גן העיר.... גושן - מגדל ניפ, מגדל ת"א, תחנת רכבת צפון, מגדל אגד, תחנת רכבת יצחק שדה (עתידי, אולי היצירה היפה הפוסט מודרניסטית והמדהימה שיצא לי לראות לאחרונה אני לא יכול כבר להמתין
) ... גודוביץ - מגדלי הדר... זה חלק מצומצם של ארכיטקטים בעיר

TheIllustrator

New member
אז הנה עוד כמה פרוייקטים

יש יסקי... - כיכר רבין(לשעבר כיכר מלכי ישראל). - מגדל עוז. - מגדל פלטינום. -מגדל מילניום. - מגדל אלרוב. וכן, מר יסקי נטל חלק בפרוייקט מגדלי עזריאלי, לאחר פיטוריו של עטיה.
(עם זאת, הפרוייקט שייך ללא ספק לעטיה, באופן בלעדי)

TheIllustrator

New member
כבר ציינתי זאת בעבר. ../images/Emo13.gif

עקב מחלוקת עם היזם עזריאלי, פוטר עטיה והובא יסקי ע"מ לבצע רצונו של עטיה. ע"פ רוב, אפשר לומר כי תכנונו של עטיה היה הרבה יותר מתקדם, ייחודי, חושב קדימה ו...יקר, כמובן.
עזריאלי, אשר רצה יותר שטח מגדלים, יותר גובה, יותר קניון, יותר חניון ובפחות כסף, לא הצליח לישר ההדורים עם עטיה, וזה האחרון, פוטר. אגב... את פסק הדין של המחוזי ושל השלום(עטייה תבע את עזריאלי), יש בידי. (עטיה הפסיד)

kyle

New member
אוווף! די כבר!!!

תפסיקו!!! לא צריך, לא יהיו צריכים ולא היו צריכים לשנות את כיכר רבין!!!!!!! שלא יגעו בו! בואו נחתום על עצומה למניעת שינוי כיכר רבין! (אני מתכוון שינוי מעל פני הקרקע! חניון תת-קרקעי מתקבל...)

אברהם יסקי תיכנן את כיכר רבין

כלומר הוא תיכנן את הכיכר שבהתחלה ב-שנת 1966 שהעירייה החדשה של תל אביב ניבנתה והעבירו אותה מרחוב ביאליק לכיכר מלכי ישראל שאז זה היה השם הראשון והמקורי שלה ו-הכיכר הייתה יותר פתוחה בלי האנדרטה שיש שמה היום ועם עוד מזרקה שליד האנדרטה שעד היום היא לא עובדת ו-דרך אגב ראיתם את תחנת רכבת " ההגנה " ליד תחנה מרכזית חדשה פשוט עוד כמה שבועות יגמרו לבנות אותה והיא ניראת פשוט מגניבה

wakshlak

New member
יש לך אילוסטרציה של התחנה?

אשמח לראות... אם לא, אתה יכול לתאר אותה בכמה משפטים (חומרים, צורה, מימדים).

אתה מיתכוון לאדריכל " ערי גושן "

אתה בטח מיתכוון לאדריכל ערי גושן שתיכנן את מגדל אגד ו-את תחנת רכבת השלום

למעלה