ארכיון רמת גן

dannygu

New member
ארכיון רמת גן

במסגרת עבודת חקר שורשים מצאתי אישוש היסטורי (אמנם לא ממש היסטוריה עתיקה... אבל גם נחמד) לכך שסבא רבא שלי התגורר ברמת גן.
המידע הוא על רישום בפנקס הבוחרים 1946 מ"העמותה לחקר המשפחה היהודית".
פניתי לעיריית רמת גן כדי לדעת אם יש מסמך אותנטי או מידע רב יותר, הארכיון נענה כי אין להם כל מידע שכזה, לא על סבא רבא ולא על פנקס בוחרים שכזה.

מישהו יכול לעזור?

העיר הנכונה, הארכיון הנכון

בצילום המסך שהבאת רשום שמואל גודוביץ בגדרה, אם כי המקור למידע הוא פנקס הבוחרים למועצה המקומית רמת-גן 1946. אם כך - היכן התגורר שמואל, ואם התגורר בגדרה - מדוע הוא זכאי לבחור ברמת גן?

לגבי מקור המידע - הייתי ממליץ לפנות לאנשי העמותה לחקר המשפחה היהודית, שהרי הם מחשבו את הפנקס.

ארנון

dannygu

New member
צודק, פניתי ו...

צודק, תודה.

פניתי וביקשתי לתקן את המידע:
"ממה שהסבירו לי בארכיונים - פנקסי בוגרים - בוחרים הם של אנשים ששלמו מיסים במקום אפילו אם לא גרו שמה. כנראה הוא נתן את הכתובת גדרה."

בכל מקרה מכיוון שאינני חבר לא אוכל לקבל המידע וחבל לי אישית להירשם כי נראה שזה המידע היחיד שיש להם שרלוונטי (כל שאר המידע כבר השגתי במגוון דרכים כולל חג"י)

dannygu - חכה עד שיופיע אמנון 1938

הוא טיפל באינדוקס המאגרים של פנקסי הבוחרים לעמותה הישראלית לחקר שורשי משפחה. אם תרצה נייד שלו פנה אלי במסר אישי.אני מאמינה שיוכל לסייע לך.
בשמחה!
לאה

אבל ההרשמה אליהם היא חינמית

Melitz

New member
אמנם לא ר"ג אך שמואל גודוביץ התגורר גם בי"מ רק למקרה שלא ידעת, במפקד 1939 מופיע שמואל גודוביץ ואשתו שושנה-טובה כבעלי הבית ברח' החלוץ 25 בי"מ.
עיסוקו: בעל חנות בשכונת בית הכרם.
מודעות אבל שונות לגבי הזוג גודוביץ מופיעות באתר העיתונות ההיסטורית

dannygu

New member
מפקד 1939 - חסר לי

איזה כיף לקבל תגובות כאלו פה. תודה !

אכן ידעתי ואספתי מגוון מסמכים ותמונות הקשורים לשהותם שם (כמו גם המודעות אבל) בעזרתם של אנשים טובים באמצע הדרך....

לגבי המפקד, יש לי מ 1922 עת התגוררו בתל אביב (בחג"י ובארכיון העירייה). אך מפקד 1939 לא מצאתי מסמך שכזה.
אם יש משהו שכזה אשמח לקבל אותו או הכוונה אליו.

תודה,
דני

dannygu

New member
הייתי בארכיונים אך לא מצאתי מפקד שכזה

בזמנו הייתי בארכיון המדינה ברחוב מקור חיים וגם בארכיון הציוני ברחוב שזר.
אך לא מצאתי משהו כזה.

למעלה