ארכיון קלטות

ShAkaTArShA

New member
ארכיון קלטות

יש ברשותי ארכיון ענקי של קלטות וידאו (אני מדבר על קרוב ל 100 ) שאני רוצה להעביר לדי-וי-די, ויש לי שתי שאלות
1. אם אני יעשה את זה לבד, איזה כרטיס וידאו (עריכה) כדאי לי לקנות, יש לי מחשב חזק (2.4 ג'יגה עם מספיק זיכרון והרד דיסק) וכרטיס FW (אבל ממה שהבנתי לפי קריאה פה בדפי הפורום, הוא לא קצה האיכות), עכשיו בעיקרון אני רוצה פשוט להעביר את הקלטות למדיות של דיוידי (אני קונה צורב דיוידי) בלי עריכה ובלי ממש להתערב, אז אני פשוט צריך כרטיס שיעשה לי את זה כמה שיותר טוב ואיכותי - על מה אתם ממליצים? 2. האם בכלל כדאי לי להשקיע את הכמה אלפים האלה בכרטיס, צורב ומדיות וזמן או שכבר עדיף לקחת את הקלטות לאיזושהי חנות ולתת להם לעשות את כל העבודה בשבילי וזה ייצא יותר זול אפילו... תודה ענקית לכל מי שיעזר

לדיוידי- פיירוויר מספיק טוב. ../images/Emo16.gif

אני מתכוון כמובן לקלטות ביתיות פשוטות (בין אם VHSים, או קלטות מצלמה ביתית)- אין צורך באיכות גבוהה יותר מאיכות שהפיירווייר יכול לספק (ולדעתי היא לא עד כדי כך נמוכה). מספיק להעביר על ידי ה-FW למחשב, לקודד בתוכנה של הצריבת דיוידי (ולהכין תפריטים שם, במידת הצורך), ולצרוב. ובחנות המרה כזו עולה 100-200 שקלים לשעה (אני יודע שיש הבדל, אבל פתחתי סניליות מוקדמת
).
ניר

ShAkaTArShA

New member
אבל הקטע הוא

שה FW לא עוזר לי כל כך פה כי לווידאו שלי אין יציאה כזו. בגלל זה שאלתי בקשר לכרטיס מיוחד שיידגום באיכות טובה אתה ממליץ על כרטיס מיוחד או שיש מכשירי וידאו עם יציאת FW?

mandelbaum

New member
כמו שאמרו פה כבר

שיש מצלמות D8 עם יציאה דיגיטלית שאפשר להכניס בה קלטות 8מ"מ רגילות ואפי HI8 ואז יש לך אפשרות לעבוד ב-FW או שתקנה כרטיס שיש בו גם כניסות אנלוגיות

ShAkaTArShA

New member
אבל אני מדבר על קלטות רגילות

לא 8 מ"מ.... קלטות גדולות האלה שיש בוידאו רגיל

ישנו אדם שעושה זאת:

עם מיכשור מקצועי ב- 69 ש"ח למדיית DVD כלומר, נכנסים שעתיים של וידאו במדיית DVD אך אם אתה רוצה שיכניס את כל 3 השעות של קלטת הוידאו למדיה אחת הוא יעשה זאת באותו מחיר רק קח בחשבון שהאיכות כמובן תרד. ניתן לסכם איתו שכל מדיה עשירית תהיה בחינם. מבחינת עריכה, הדבר היחיד שיכול להיכלל באותו מחיר זה תוספת צ'אפטרים.

mandelbaum

New member
DVD

אם הקלטות שלך ב-DV אז אין לי המלצה מיוחדת בשבילך לגבי איכות הדגימה זת'ומרת כל כרטיסי ה-FW בהחלט מספיקים גם בקלטות אנלוגיות בפורמט VHS/8MM אם יש לך קלטות BETA/SX/DIGITAL זה כבר עניין אחר (מה שאני לא מאמין שיש לך לא את הקלטות לא את המכשירים ולא את התקציב לקנות כרטיס כזה)

למעלה