ארכיון ורשה

ארכיון ורשה

שלום לכולם,
בעוד מספר שבועות אבקר בוורשה וחשבתי ללכת לארכיון העיר כדי לנסות לאתר מסמכים של המשפחה. רציתי לשאול אם מישהו ביקר בעבר בארכיון ויודע איך העניין הזה עובד - אם צריך לתאם מראש, האם הם עושים חיפוש מיד וכד', ואם יש בכלל יתרון להגעה לשם על פני יצירת קשר עם הארכיון במייל. אשמח לתגובותיכם! תודה.

rachelre1

New member
ארכיון ורשא

שלום,
ראשית, נסיעה טובה ומוצלחה.
שנית, עדיף אולי לנסות לתאם מראש פגישה כדי שיכינו את החומרים
ושלישית, ישנו מוזיאון יהודי בורשא מצרפת כתובת האתר http://www.sztetl.org.pl/en/image/32574/
חשוב לבקר גם שם ואולי למצוא גם שם מידע.

הקישור הוא לתיעוד משפחתי באתר.

נסיעה נפלאה.

רחל

תודה

תודה רחל ותודה לאדם נוסף שהגיב במסר להודעה שלי על ארכיון וורשה.
אודה למי שהיה שם ויודע לתת פרטים: האם הם מקבלים אנשים במקום, האם מומלץ לכתוב מראש או שזו ממש חובה.
לכל ארכיון יש בוודאי את הנהלים שלו ואני מקווה שיש בקרב אנשי הפורום אנשים שהתנסו עם הארכיון, ולא רק במיילים.

המון המון תודה מראש למתייחסים נוספים.

עירית

deebeebee

New member
ארכיון ורשה

היו מספר ארכיונים, חלקם נהרסו במלחמה.אני ביקרתי באחד מהם, אך לא ילקבל את מה שרציתי כי הארכיון הספציפי בו רציתי למצוא מידע היה אחד מאלה שנהרסו עם כל החומר שהיה בהם.
ב-ZIH יכולים ליעץ.

תודה!

תודה די בי בי וסופש נעים!
הבת שלי נוסעת לפולין (לא לבילגוריי הפעם) ותשהה כארבעה ימים בוורשה. מתלבטת האם להשקיע זמן בארכיון הזה שממנו מזמינים מסמכים בתיווך האתר של הג'ואישג'ן או שמוטב להמשיך בדרך הישנה של כתיבת מייל, ציפייה לתוצאות וכו'. לא ברור לה האם אפשר לבוא ללא הודעה מוקדמת ולקבל שירות. יש לנו ענף וורשאי שלם שאנו תועים ותוהים לגביו בינתיים.
נראה, היא תקבל החלטות בקרוב.
להתראות
אסתי

deebeebee

New member
גם לי יש ענף ורשאי (אבא יליד ורשה)

לא יודעת מה התכניות של בתך, וכמה זמן יש לה להקדיש, אבל אני חושבת שכדאי לה לבקר ב-ZIH ולהתיעץ איתם.

למעלה