ארי קטורזה צודק

Emc2

New member
אם ביוני קולתריין אתה מתעסק

זרוק שמיעה ל GIANT STEPS, דיסק שנדחף טיפה הצידה על ידי היצירות היותר מאוחרות שלו כמו LOVE SUPREME ו- MY FAVORITE THINGS, אבל היה הדיסק הראשון שהראה לעולם למה הוא מסוגל והפוך אותו מסתם סקספוניסט מפילדלפיה לאחד האומנים היותר משפיעים בסגנון.... שלא נדבר על כל אותם אומנים שיצאו מהקווינט שלו, לדוגמה אריק דולפי (אוי החליל... החליל :) ), או רג´י וורקמן הבסיסט (במובן ה"ישן" של המילה). אבל זה לא קשור לפורום הזה אז עזבו

sceptic

New member
ג´איינט סטפס אחד מהאלבומים

היותר חרושים באוסף שלי. ולמי שמבין גם בתאוריה מבחינה מוזיקלית, האלבום הזה עשה מהפכה גדולה בסדר גודל עצום. יצירת מופת. בעצם, כמעט כל דבר שקולטריין נגע בו הוא יצירת מופת. מי שקצת מכיר אותי יודע כמה אני מעריץ את קולטריין. רק קצת לתקן אותך, הוא לא נולד בפילדלפיה אלא בצפון קרולינה, והאלבום החשוב הראשון המשמעותי שלו (כסולן/לידר) הוא דווקא Blue Train, ג´איינט סטפס יצא הרבה (כשנתיים) אחריו. אתה מתכוון הקוורטט שלו. אמנם רג´י וורקמן אכן ניגן בו, אבל הבסיסט שניגן הזמן הרב ביותר עם הקוורטט הוא דווקא ג´ימי גאריסון. אריק דולפי לא היה ממש חבר בקוורטט אבל הוא כן ניגן איתם לא מעט. בד"כ באלבומים שהוא מופיע בהם הטייטל הוא John Coltrane Quintet featuring Eric Dolphy. אבל אלה סתם דקויות. וזה כן קשור לפורום הזה. ג´אז זה מוזיקה שחורה במובהק.

Emc2

New member
אתה בא לי בקטנות הא?

אז גם לי מותר :) לא אמרתי שהוא נולד בפילדלפיה... אמרתי שהוא ניגן בפילדפיה. כן חלק או לא חלק... דולפי וקולטריין השפיעו אחד על השני דרך ובקשר לעניין הקוורטט/קווינטט, תלוי אם אתה מחשיב את אריק דולפי או לא... מבחינתי הוא היה חלק ומכאן יוצא שהם קווינטט... אבל זה לא משנה את המוזיקה שהם יצרו. אני אישית לא אהבתי את בלו טריין... לא שלא אהבתי, פשוט הוא לא מושך כמו ג´איינט סטפס. אתה שומע אותו נהנה אבל לא יוצא בתחושה של וואו... מדהים, מה שאני כן אומר על ג´איינט סטפס, אבל לא נריב :) וזה עדיין לא קשור לפה... פה מותר רק ג´ע רול

Grand Master G

New member
וואי איזה כיף שיש פה ג´אזיסטים!

בקשר לאריק דולפי, הוא מנגן בהרבה כלים, אני דווקא ממליץ לשמוע קטעים שלו על בס קלרינט - מדהים!

**yoav**

New member
כנסו, זה מאוד מעניין

ביקורת מאוד משכנעת אני מוריד ברגעים אלה

למעלה