אריתמה נודוזום

אריתמה נודוזום

שלום רב, אובחנה אצלי לפני שנתיים אריתמה נודוזום על רקע לקיחה מרובה באותה תקופה של משככי כאבים (אקמול ונורופן). נמצאה רגישות לפראצטמול ואיבופרופן, לכן הוחלף משכך הכאבים לנקסין, כמובן, רק לפי הצורך. הכתם על השוק מופיע ונעלם, בליווי תחושת צריבה חזקה, כך למשך שנתיים. השאלה העיקרית שלי היא האם קיים טיפול לפתרון תופעה זו באופן מוחלט? ואם כן מהן האפשרויות לטיפול? עד כה טופלתי במשחות מרגיעות ותו לאו. תודה..

שלום

אני ממליצה לך להמשיך בבירור כיוון שיכולות להיות סיבות נוספות להופעת אריתמה נודוזום. האם עברת בירור למחלת מעי? האם את סובלת מכאבי בטן? כאבי מפרקים?

שלום איריס, תודה על תגובתך.. ../images/Emo13.gif

אני בת 34 בד"כ בריאה, מעבר לדלקת בושט, והרניה, לא ידוע על מחלת מעי. איני סובלת מכאבי בטן או מפרקים. האם יתכן, שחומרים של פראצטאמול ואיבופרופן לא השתחררו עדיין מהגוף, ולכן התופעה חוזרת? מה ממשיך להניע את הדלקת בתאי השומן של העור שלא נפתרת? יש עדיין הופעה של כתמים, בדיוק כמו בימים אלה, אך ללא נודולים בירכיים. במצב שאיני סובלת מתסמינים אלו שציינת, באיזו דרך אוכל להמשיך בבירור? תודה על עזרתך.. שבת שלום.

שלום

לא סביר שהדבר נובע מתרופות שאת כבר לא נוטלת...את צריכה להמשיך בבירור על מנת לשלול הפרעות אחרות שיכולות לגרום להופעת נגעים אלו.

למעלה